Skip to content

Een inline-afbeelding invoegen in een Outlook-bericht

28 de juli de 2021
e mail notification on laptop screen 1158404943 8fa0025896654d009dbbcdc8d2e22961

Wat te weten

 • Selecteer HTML-opmaak voor uw e-mail, als dit niet de standaard is.
 • Vervolgens, Invoegen > Illustraties en selecteer je afbeelding.
 • Voor Outlook.com selecteert u het afbeeldingspictogram, kiest u uw afbeelding en klikt u op Open.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een afbeelding in de hoofdtekst van een e-mail kunt invoegen in plaats van deze als bestand bij te voegen in Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010, Outlook voor Microsoft 365 en Outlook.com.

Een afbeelding invoegen in een Outlook-bericht

Volg deze stappen om een ​​inline afbeelding aan uw e-mail toe te voegen:

 1. Begin een nieuwe e-mail. Uw bericht moet in HTML-indeling zijn. Selecteer vervolgens de Tekst opmaken tabblad in het nieuwe e-mailberichtvenster.

 2. In de Formaat sectie, selecteer HTML.

  De optie HTML-indeling

 3. Selecteer de Invoegen tabblad. Plaats de cursor in uw berichttekst waar u de afbeelding wilt plaatsen.

  Menu invoegen in een bericht in Outlook 2016

 4. In de Illustraties sectie, selecteer Afbeeldingen. Het venster Afbeelding invoegen wordt geopend. U kunt online naar afbeeldingen zoeken zonder Outlook te verlaten door te selecteren online foto’s, die een Bing Image Search oproept. U kunt ook afbeeldingen vinden in uw OneDrive-account.

  De optie Afbeeldingen

 5. Navigeer naar de afbeelding die u wilt invoegen. Wanneer u de afbeelding hebt gevonden die u wilt gebruiken, selecteert u deze en selecteert u Invoegen. Voeg meerdere afbeeldingen tegelijk in door de . ingedrukt te houden Ctrl toets en selecteer elke afbeelding die u wilt opnemen.

  Afbeeldingsvenster invoegen in Outlook

 6. Pas de grootte van uw afbeelding aan door een van de afbeeldingshandvatten langs de randen en sleep het vervolgens. Het wordt groter of kleiner als u de hendel beweegt.

  De formaatgreep

 7. Selecteer de Lay-outopties knop (deze verschijnt wanneer u de afbeelding selecteert) om keuzes weer te geven voor hoe u wilt dat de afbeelding interageert met de omringende tekst. In lijn met tekst is standaard geselecteerd en lijnt de onderkant van de afbeelding uit met de tekstregel op het invoegpunt. De Met tekstterugloop opties omvatten tekstterugloop eromheen, erachter, ervoor en ander gedrag. Het effect hangt af van de vorm van je afbeelding. Selecteer de optie die past bij wat je nodig hebt.

  Menu Lay-outopties in Outlook 2016

Een afbeelding invoegen in een Outlook.com-bericht

Het invoegen van een inline-afbeelding op Outlook.com is eenvoudig, hoewel u niet zoveel opties hebt om de afbeelding op te maken als in de softwareversies van Outlook.

 1. Uw bericht moet de HTML-indeling hebben (vs platte tekst) om een ​​inline-afbeelding in te voegen. HTML is de standaardoptie, dus u hoeft deze niet te wijzigen, maar om dit te controleren, opent u een nieuw bericht en selecteert u de optieknop onderaan. Als het menu biedt Overschakelen naar HTML, selecteer het.

  De opdracht "Overschakelen naar HTML"

 2. Plaats de cursor in uw bericht waar u de afbeelding wilt plaatsen.

 3. Selecteer het afbeeldingspictogram in het menu onder uw bericht. Het bevindt zich op dezelfde menubalk als de knoppen Verzenden en Negeren. Het venster Afbeelding invoegen wordt geopend.

  De knop Afbeeldingen invoegen

 4. Selecteer de afbeelding die u wilt invoegen en kies vervolgens Open.

  Venster openen voor het invoegen van een afbeelding in Outlook.com

 5. De afbeelding verschijnt in uw bericht.

  Bericht met afbeelding ingevoegd in Outlook.com

Over bestandsgroottes

Controleer voordat u uw afbeelding invoegt of deze niet te groot is. Door het te comprimeren, wordt de bestandsgrootte kleiner, zodat e-mailsystemen het aankunnen. Ze hebben meestal limieten voor de bestandsgrootte voor berichten en als uw afbeelding te groot is, gaat deze niet door. Als uw afbeelding groot is, misschien omdat het het origineel is, kunt u een hulpmiddel vinden om afbeeldingen te comprimeren. U moet ook het formaat van uw afbeelding wijzigen voor e-mail. Zodra je het hebt verkleind tot een hanteerbaar formaat, volg je de onderstaande stappen om het in je bericht in te voegen.