Skip to content

Een iPad aansluiten op een bekabelde Ethernet-internetpoort

23 de juli de 2021
connect ipad to wired ethernet port 1994242 adf997de0f6e4a51a4d0af3af9186430

Wat te weten

  • Adapters gebruiken: gebruik een Lightning-naar-USB-3- of USB-C-naar-USB-adapter en een USB-naar-Ethernet-adapter om verbinding te maken met Ethernet.
  • Een andere optie: gebruik een USB-hub met een Ethernet-poort.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPad aansluit op een bekabelde Ethernet-internetpoort, ook al is het een draadloos apparaat. Deze instructies zijn van toepassing op iPad-modellen met USB-C-poorten en Lightning-connectoren. Als je een oudere iPad met de 30-pins connector hebt, kun je deze instructies mogelijk gebruiken met de Lightning naar 30-pins adapter.

Gebruik Lightning- en USB-adapters voor bekabelde toegang

Als je iPad een Lightning-connector heeft, gebruik dan de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter van Apple. Deze adapter heeft een Lightning-poort om op een stopcontact aan te sluiten om de iPad op te laden terwijl je hem gebruikt. Het heeft ook een USB-poort, wat betekent dat het elk compatibel USB-apparaat op de iPad kan aansluiten, zoals bedrade toetsenborden en MIDI-apparaten. iPads van de nieuwere generatie met USB-C-poorten hebben een USB-C-naar-USB-adapter nodig. In beide gevallen hebt u ook een USB-naar-Ethernet-adapter nodig. Deze oplossing werkt het beste met Apple’s USB-naar-Ethernet-adapter met modelnummer MC704LL/A. Hoewel u een tijdelijke oplossing kunt gebruiken om andere kabels correct te laten werken, kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van adapters van andere leveranciers.

  1. Sluit de Lightning naar USB-3 adapter aan op je iPad.

  2. Als uw iPad een USB-C-connector gebruikt, sluit u de USB-C-naar-USB-adapter aan op het apparaat.

  3. Steek de USB-adapter in de USB-naar-Ethernet-adapter en sluit deze vervolgens met een Ethernet-kabel aan op het netwerk.

  4. Open Instellingen en zoek naar Ethernet om te bevestigen dat u bent verbonden.

Een USB-hub gebruiken

Als je USB-naar-Ethernet-adapter niet goed werkt met de Lightning-naar-USB-3-adapter of als je een via USB-C aangesloten iPad hebt, overweeg dan een USB-hub. Voeg dit accessoire toe naast een USB-adapter of in plaats van een USB naar Ethernet-adapter om verbinding te maken met Ethernet terwijl u ook de verschillende poorten gebruikt. Als je je iPad opgeladen en verbonden wilt houden met Ethernet, zoek dan naar een model met een stroomtoevoerpoort.

  1. Sluit de USB-hub aan op de iPad. Gebruik indien nodig een Lighting-naar-USB-adapter.

  2. Sluit de USB-naar-Ethernet-adapter aan op een USB-poort op de hub en sluit een Ethernet-kabel aan. Of gebruik de Ethernet-poort van de hub.

  3. Sluit de Ethernet-adapter en Ethernet-kabel of de Ethernet-kabel rechtstreeks van de hub aan op een router of netwerkpoort.

  4. In Instellingen, je ziet de Ethernet optie in het menu. Deze zichtbare instelling bevestigt dat uw iPad is aangesloten.

Als u problemen ondervindt, start u de iPad opnieuw op en doorloopt u de stappen opnieuw. Als je je iPad moet aansluiten op een netwerk waar wel een poort beschikbaar is maar geen wifi, gebruik dan als alternatief een draagbare router en een Ethernet-kabel. Routers in zakformaat kunnen een geweldige oplossing zijn, omdat ze niet veel adapters nodig hebben om te werken en vaak snel te installeren zijn.