Skip to content

Een iPad kopen op Craigslist

27 de juli de 2021
man using ipad 568a92783df78ccc153c5b6e 26148b2d94364254b5ca9c86ebae17cf

Craigslist biedt een geweldige manier om een ​​gebruikte iPad te kopen en mogelijk veel geld te besparen, maar het kan ook erg intimiderend zijn, vooral voor degenen die Craigslist niet hebben gebruikt om een ​​item te kopen. Hoewel de meesten van ons wenkbrauwverhogende verhalen hebben gehoord over mensen die op Craigslist worden opgelicht, en het is belangrijk om te beseffen dat dit gebeurt, is het even belangrijk om te onthouden dat de meeste Craigslist-transacties probleemloos verlopen. En Craigslist kan een geweldige manier zijn om een ​​iPad te kopen, zolang je maar een paar eenvoudige stappen volgt.

Welke iPad moet je kopen?

Voordat je op de eerste iPad springt die je ziet met een laag prijskaartje, moeten we enkele basisregels doornemen.

  • Koop ten eerste nooit een iPad met een gebarsten scherm. Zelfs een kleine scheur kan in relatief korte tijd uitgroeien tot een verbrijzeld scherm, en het vervangen van het scherm op een ouder iPad-model kan meer kosten dan de tablet waard is.
  • Ten tweede, koop geen iPad-model dat verouderd is. Dit omvat de originele iPad, de iPad 2, de iPad 3, de iPad 4 en de originele iPad Mini. U kunt nog steeds wat gebruik maken van een iPad 4 of een iPad Mini, maar nu ze geen updates of nieuwe apps meer krijgen, kunt u uw geld beter besteden aan een tablet die iets nieuwer is.
  • Ten derde, als je het model van vorig jaar krijgt, krijg je meer dan $ 100 korting op de oorspronkelijke prijs van een iPad Pro of $ 50 korting op de prijs van de 9,7-inch iPad. Je kunt nog steeds deals vinden voor ongeveer $ 50- $ 100 korting op de modellen van het voorgaande jaar in elektronicawinkels of op Amazon, waardoor je een gloednieuwe iPad krijgt in plaats van een gebruikte. Vergelijk de verschillende iPad-modellen.

Hoe krijg je een eerlijke prijs voor een iPad?

Alleen omdat iemand een gebruikte iPad op Craigslist verkoopt, wil nog niet zeggen dat ze het hebben geprijsd als een gebruikte iPad. Vaak overschatten mensen de werkelijke waarde van elektronica en al het andere dat ze verkopen. Laten we eerlijk zijn, we gaan naar Craigslist omdat we er een goede deal voor willen hebben. Maar tegen welke prijs wordt een iPad een goede deal?

Een opgevouwen stapeltje contant geld

Gelukkig is er een handige website die we kunnen gebruiken om erachter te komen hoeveel iPads daadwerkelijk verkopen: eBay. Op de populaire veilingsite kunt u niet alleen bladeren door producten die te koop zijn, maar u kunt ook zoeken naar producten die al zijn verkocht. Hiermee kunt u zien voor hoeveel het iPad-model waar u naar kijkt, daadwerkelijk op eBay is verkocht, wat u een goed idee geeft van de waarde ervan. Wanneer u door de verkoopgeschiedenis op eBay bladert, moet u ervoor zorgen dat u naar hetzelfde model iPad kijkt. Een individuele iPad heeft een model (iPad 4, iPad Air 2, enz.), een hoeveelheid opslagruimte (16 GB, 32 GB, enz.) en of het een mobiele verbinding toestaat (Wi-Fi vs Wi-Fi + mobiel). Al deze informatie speelt een rol in de prijs. U kunt als volgt naar verkochte items op eBay gaan: Zoek eerst naar de iPad die u wilt kopen. Neem de hoeveelheid opslagruimte (16 GB, enz.) op in de zoekreeks. Nadat de zoekresultaten zijn weergegeven, klikt u op het vakje naast “Verkochte vermeldingen” in de linkerkolom. Een ding om op te letten in de lijsten is een melding ‘beste bod aangenomen’. Dit betekent dat de koper een bod heeft gedaan op het artikel dat goedkoper is dan wat wordt vermeld. U moet deze vermeldingen negeren. U zult ook door verschillende pagina’s met verkopen willen bladeren om een ​​algemeen idee te krijgen van de prijsklasse.

Onderhandel over de prijs

Nu u de waarde van de iPad kent, kunt u onderhandelen over de prijs. Veel mensen die items op Craigslist verkopen, vermelden de items voor meer dan ze ervoor zouden nemen. En de meeste mensen die naar het artikel vragen, bieden er een lagere prijs voor aan, dus maak je geen zorgen dat je iemands gevoelens kwetst door een lagere prijs aan te bieden. Afdingen vormt de kern van de Craigslist-ervaring. Onze suggestie is om ongeveer 10% minder te bieden dan waarvoor het object op eBay wordt verkocht. Dit is een goed startpunt en geeft je wat speelruimte. Misschien heb je geluk en nemen ze dat aanbod meteen aan. We zouden niet over de eBay-prijs gaan. Als je geduld hebt, kun je het tenslotte altijd op eBay kopen.

Ontmoet op een openbare plaats

Het meest stressvolle onderdeel van een Craigslist-transactie is de uitwisseling. Dit geldt met name voor kleine, hoogwaardige artikelen zoals smartphones en tablets. De beste ontmoetingsplaats is een aangewezen uitwisselingszone. Veel steden zijn begonnen met het aanbieden van uitwisselingszones, meestal op een parkeerplaats van de politie of op het eigenlijke hoofdkantoor van de politie.

Een foto van twee veilige wisselparkeerplaatsen bij een politiebureau.

Uw lokale politiebureau is een geweldige plek om gebruikte items in te wisselen voor contant geld.

Als uw stad geen uitwisselingszone heeft, moet u de uitwisseling doen in een coffeeshop, restaurant of soortgelijke winkel. De food court van een winkelcentrum zou een goede plek zijn. Het is gemakkelijk genoeg om een ​​tablet mee te nemen naar een coffeeshop, dus er is geen reden om de ruil op een parkeerplaats te doen.

Bekijk de iPad voordat je hem koopt

Dit is erg belangrijk. Een iPad is een “iPad”, of het nu een iPad Air 2 of een iPad 4 is. Er staat weinig op de doos of op de iPad zelf om het model aan te geven, dus je zult de instellingen moeten controleren. Dit betekent dat je op zijn minst een beetje bekend moet zijn met het bedienen van een iPad, wat moeilijk kan zijn als dit je eerste iOS-apparaat is. De iPad kan ook worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen, wat betekent dat u eerst het installatieproces moet doorlopen. Dit is eigenlijk heel eenvoudig te doen. U kunt de handleiding over het instellen van een iPad voor het eerste gebruik raadplegen om een ​​idee te krijgen van het proces. Onthoud: er is geen reden om dit niet te doen tijdens de uitwisseling. Als je onder druk wordt gezet om de iPad niet in te stellen, ga dan niet door met de aankoop. Nadat u de iPad hebt ingesteld (of als deze al was ingesteld en klaar voor gebruik), moet u de instellingen openen. Dit is een pictogram dat eruitziet als draaiende tandwielen met een label ‘Instellingen’ eronder. Als u het niet op de eerste pagina kunt vinden, kunt u van rechts naar links en van links naar rechts vegen om door pagina’s met pictogrammen te navigeren. (Er zijn een paar andere manieren om snel een app op de iPad te openen.) Nadat u de instellingen hebt geopend, bladert u door het menu aan de linkerkant en kiest u Algemeen. De Algemene instellingen worden geopend aan de rechterkant van de schermen. De allereerste optie is “Over”. Nadat u op Info hebt getikt, ziet u een lijst met informatie over de iPad. Let op twee details:

  1. Het modelnummer. U kunt dit gebruiken om naar een modellenlijst te verwijzen om te controleren of u de juiste iPad koopt. Voordat u naar de omruiling gaat, dient u de modellijst te raadplegen voor de geldige modelnummers van de iPad die u koopt. Druk indien mogelijk gewoon de hele lijst af. Lezen: een lijst met iPad-modelnummers.
  2. De capaciteit. Dit vertelt u hoeveel opslagruimte, zodat u het kunt verifiëren. Het capaciteitsgetal zal in werkelijkheid lager zijn dan de geadverteerde hoeveelheid opslagruimte, maar het moet nog steeds dicht bij dat aantal liggen. Een iPad Air 2 van 64 GB kan bijvoorbeeld een capaciteit van 55,8 GB hebben.

Indien mogelijk moet u ook verbinding maken met Wi-Fi en controleren of de internetverbinding goed werkt door naar de Safari-browser te gaan en naar een populaire website zoals Google of Yahoo te navigeren. Het is duidelijk dat dit niet mogelijk is, afhankelijk van waar je afspreekt. Dit is een voordeel van vergaderen op een plek met gratis wifi.

Herinneren: Bekijk het apparaat voordat u geld overhandigt. En vergeet niet het fysieke apparaat te bekijken. Vermijd elke iPad met een barst in het scherm, zelfs als deze zich op de schuine kant bevindt, het gebied net buiten het eigenlijke scherm. Een kleine scheur kan gemakkelijk leiden tot een steeds grotere scheur.

Voordat u koopt

Als de iPad nog niet is teruggezet naar de fabrieksinstellingen, wat betekent dat je het installatieproces niet hebt doorlopen, moet je ervoor zorgen dat Zoek mijn iPad is uitgeschakeld. U kunt dit controleren door naar Instellingen te gaan, op “iCloud” te tikken in het menu aan de linkerkant en de instelling Zoek mijn iPad in de iCloud-instellingen te controleren. Als het is ingeschakeld, tikt u door de instelling en schakelt u het uit. Voor het uitschakelen van Zoek mijn iPad moet een wachtwoord worden ingevoerd, daarom is het belangrijk om dit tijdens de uitwisseling te doen. Als de persoon het wachtwoord niet weet, koop dan geen iPad.

Nadat u de iPad hebt gekocht

Alles gaat goed en je koopt de iPad. Wat nu? Als je de iPad niet hoefde in te stellen toen je hem kocht, moet je hem zeker resetten en het installatieproces doorlopen. Dit zorgt ervoor dat alles correct is ingesteld. U kunt de iPad resetten naar de fabrieksinstellingen in de Instellingen door te navigeren naar Algemeen, naar beneden scrollen om te kiezen Resetten en dan kiezen Wis alle inhoud en instellingen. U kunt meer te weten komen over het gebruik van de iPad door onze iPad 101-trainingsgids te raadplegen. Je kunt ook de eerste tien dingen bekijken die je met je iPad moet doen.

Laat je niet intimideren!

We weten dat dit artikel lang is en ingewikkeld lijkt, maar het proces klinkt moeilijker dan het is. Als je niet zeker weet of je naar Instellingen gaat om het modelnummer te controleren, leen dan de iPad van een vriend om als test te gebruiken. Het proces is hetzelfde op de iPhone, dus als je niemand kent met een iPad, gebruik dan een iPhone. Of, als je een Apple Store bij je in de buurt hebt, ga naar de winkel en gebruik een van hun iPads.