Skip to content

Een iPad repareren die niet of langzaam oplaadt

8 de augustus de 2021
what to do ipad wont charge 1994539 34eac18c44b2481c95dfc10af9a51ef7

Wat te weten

  • Oplaadproblemen zijn niet altijd de schuld van de iPad; het kan de manier zijn waarop u het apparaat oplaadt.
  • Problemen worden veroorzaakt door verminderd laadvermogen, software- of hardwareproblemen, onjuiste adapters, kabelproblemen en opladen tijdens gebruik.

Dit artikel behandelt de zes oplossingen die u kunt proberen wanneer u problemen ondervindt bij het opladen van uw iPad.

Een iPad repareren die niet oplaadt

1:22

Waarom laadt mijn iPad niet op?

  1. Stop met het opladen van de iPad met uw computer. Uw laptop of desktopcomputer levert mogelijk niet genoeg stroom om uw iPad op te laden, vooral als het een oudere pc is. De iPad heeft aanzienlijk meer stroom nodig om op te laden dan de iPhone, dus zelfs als je smartphone prima oplaadt met je computer, kan de iPad er veel langer over doen. Wanneer u uw iPad op een oudere computer aansluit, ziet u mogelijk de waarschuwing ‘Niet opladen’. Maak je geen zorgen; de iPad wordt waarschijnlijk nog steeds opgeladen, maar krijgt niet genoeg energie om de bliksemschicht weer te geven die aangeeft dat hij aan het opladen is. Hij laadt echter langzaam op. Als u moet opladen met een pc, gebruik de iPad dan niet terwijl deze wordt opgeladen. Dit kan ertoe leiden dat de iPad niet oplaadt of meer stroom verliest dan hij krijgt. De beste oplossing is om de iPad op een stopcontact aan te sluiten met behulp van de adapter die bij de iPad is geleverd.

  2. Gebruik de adapter die bij uw iPad is geleverd. Niet alle voedingsadapters zijn gelijk. De kleinere iPhone-adapter kan de iPad slechts de helft van het vermogen van de iPad-adapter leveren. Als je een iPad Pro hebt, duurt het nog langer om de iPhone-oplader op 100 procent te brengen. Hoewel de iPad nog steeds wordt opgeladen met een iPhone-adapter, is dit een veel langzamer proces. Zoek naar markeringen op de oplader met de tekst ’10w’, ’12w’ of ’24w’. Deze hebben genoeg sap om een ​​iPad snel van stroom te voorzien. De 5 watt-adapter die bij de iPhone wordt geleverd, is een kleine oplader die geen markeringen aan de zijkant heeft. Wil je je iPhone sneller opladen? Het omgekeerde is ook waar. Een iPhone laadt sneller op met de AC-adapter van een iPad.

  3. Start de iPad opnieuw op. Zorg ervoor dat de tablet geen softwareprobleem heeft door de iPad opnieuw op te starten. Dit helpt als een softwareprobleem het probleem veroorzaakt. U ziet het Apple-logo in het midden van het scherm verschijnen terwijl het opnieuw opstart. Dit kan voldoende zijn om het probleem met langzaam opladen op te lossen.

  4. Test de oplaadkabel of adapter. Als de iPad niet oplaadt via het stopcontact, heb je mogelijk een probleem met de kabel of de adapter. U kunt problemen met de kabel oplossen door de iPad op uw computer aan te sluiten. Als je de bliksemschicht op de batterijmeter ziet, weet je dat de kabel werkt. Als de computer niet reageert wanneer u de iPad aansluit, herkent hij niet dat de iPad is aangesloten. Probeer een andere kabel om te zien of dat het probleem oplost. Als dit het geval is, gooi dan de eerste kabel weg. Probeer op dezelfde manier van stroomadapter te wisselen als u er meer dan één heeft of er een kunt lenen. Als de iPad-adapter niet werkt, maar een andere wel, koop dan een nieuwe Lightning-adapter.

  5. Maak de oplaadpoort van de iPad leeg. Als het aansluiten van een nieuwe kabel niet werkt, is er mogelijk een probleem met de oplaadpoort. Het meest voorkomende probleem is dat er stof, pluisjes of ander materiaal in de poort is terechtgekomen. Draai de iPad ondersteboven en laat een zaklamp in de poort schijnen. U zou moeten kunnen zien of er materialen de poort verstoppen. Gebruik ingeblikte lucht of een antistatische borstel om de poort schoon te maken. Als je een klein pincet gebruikt, schakel dan de iPad uit voordat je materiaal probeert los te maken en raak de zijkanten van de poort niet aan. Je kunt je iPad ook naar een Apple Store brengen en iemand daar de schoonmaak laten uitvoeren. Meestal doen ze het gratis.

  6. Neem contact op met een professional als al het andere faalt. In zeldzame gevallen, wanneer het vervangen van de adapter of kabel niet werkt, heb je mogelijk een hardwareprobleem met de iPad. In dit geval moet u contact opnemen met Apple voor ondersteuning. Als je in de buurt van een Apple Store woont, maak dan een afspraak en ga naar de winkel in plaats van de belangrijkste technische ondersteuningslijn van Apple te bellen. Apple Store-medewerkers zijn meegaand en kunnen het probleem waarschijnlijk oplossen terwijl u wacht.