Skip to content

Een iPhone-alarm repareren dat niet werkt

11 de september de 2021
iphone alarm not working 4177484 51bf0026914c4a3098121fbdb47c3c4c

Wanneer het iPhone-alarm stil is of niet goed wordt ingesteld, kunt u zich verslapen, deadlines missen, enz. Hoewel het misschien een zwart-witprobleem lijkt, kunnen er een aantal redenen zijn waarom uw iPhone-alarm niet werkt . Zelfs als je al een paar dingen hebt geprobeerd om het alarmvolume van je iPhone te verhogen, doorloop je de onderstaande methoden, die zijn gerangschikt op gebruiksgemak. Begin bovenaan en probeer elke alarmoplossing, waarbij u uw alarm na elke test om te zien of het alarm opnieuw afgaat.

Het volume hoger zetten

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar sla deze stap niet over. Het is namelijk mogelijk om het volume hoger te zetten met de knoppen aan de zijkant van je telefoon zonder het alarmvolume te verhogen. Dit komt omdat je met de iPhone twee totaal verschillende sets geluiden kunt bedienen met dezelfde knoppen. Als u bijvoorbeeld een app voor het streamen van muziek heeft geopend, kunt u met de knoppen Dat volume in plaats van het alarmvolume. Dit betekent dat als je alarmvolume laag of uit staat (zelfs als je muziekvolume omhoog staat), je een stil alarm hebt. Ga naar Instellingen > Geluiden, of Instellingen > Geluiden en haptiek, en zorg ervoor dat BEL EN MELDINGEN is ingesteld op een redelijk volume. Ook hier is de Wijzigen met knoppen optie, die u moet uitschakelen als u ervoor wilt zorgen dat het bel- en alarmvolume nooit veranderen wanneer u het systeemvolume wijzigt met de knoppen. Om het geluid te testen zonder te wachten tot het alarm afgaat, open Klok > Alarm, tik Bewerkingen selecteer een alarm. Ga naar Geluid en kies een beltoon uit de lijst; als je het kunt horen, zou het prima moeten werken als het alarm daadwerkelijk afgaat. Iets waar u op moet letten als u de volumeknoppen gebruikt, is wat de pop-up zegt als u het volume hoger of lager zet (zie de afbeelding hierboven). Als je het ziet Belsignaal, dan weet u dat u de beltoon en het alarmgeluid aanpast, terwijl Volume is voor dingen zoals games, video’s, muziek en andere geluiden.

Start je iPhone opnieuw op

Screenshots die laten zien hoe je een iPhone 6 opnieuw opstart

Een iPhone 6 opnieuw opstarten
Opnieuw opstarten is een gangbare praktijk met technologie om kleine problemen op te lossen, en u kunt hetzelfde doen met uw iPhone om te zien of een alarm niet werkt. Om uw iPhone opnieuw op te starten, houdt u de aan / uit-knop ingedrukt totdat u de uitschakelschuif ziet, of houdt u de aan / uit-knop ingedrukt terwijl u ook de knop Volume omlaag ingedrukt houdt. De methode die u moet gebruiken, hangt af van uw iPhone-model.

Kies een luider alarmgeluid

Screenshots van de instellingen voor een iPhone alarm

Sommige iPhone-alarmgeluiden zijn stiller dan andere, dus als je een van die hebt gekozen, en vooral als het alarmvolume ook niet luid is, hoor je het misschien niet afgaan. Iets anders om op te letten is om ervoor te zorgen Geen wordt om voor de hand liggende redenen niet gekozen als alarmgeluid. Wijzig het iPhone-alarmgeluid van de Klok app. Open de Alarm tabblad, tik op Bewerkingen kies vervolgens het alarm waarvan u het geluid wilt wijzigen. Ga naar Geluid en bekijk een voorbeeld van de beltonen of nummers om iets te vinden waarvan u denkt dat het voor u werkt.

Controleer de tijdinstellingen van de wekker

Schermafbeeldingen van verschillende iPhone-alarmtijdinstellingen

Als je alarm afgaat maar het is stil, dan zal deze methode je niet helpen. Voor iPhone-alarmen die in de app zijn ingesteld maar niet op de aangegeven tijd afgaan, is het mogelijk dat u niet de juiste tijd of dag hebt ingesteld. Als uw alarm bijvoorbeeld elke dag om 12:15 uur zou moeten afgaan en het werkte gisteren maar niet vandaag, dan is het alarm waarschijnlijk niet ingesteld om te herhalen. Klik Bewerking in de Alarm gedeelte van de Klok app en tik vervolgens op het alarm dat u wilt bewerken. Ga in de Herhalen instellingen en zorg ervoor dat er een vinkje staat naast de dagen van de week waarop u wilt dat het alarm afgaat. Tik gewoon op een dag om het alarm voor die dag in of uit te schakelen. Als je wekker overdag op het verkeerde moment afgaat, heb je waarschijnlijk AM en PM door elkaar gehaald, wat verrassend eenvoudig is. Bewerk het alarm en wijzig het in de juiste tijd van de dag, en vergeet niet te tikken op Opslaan wanneer je klaar bent.

De bedtijdfunctie uitschakelen of wijzigen

Schermafbeeldingen van de iPhone-alarminstellingen voor de bedtijdmodus

Als u de functie Bedtijd op uw iPhone hebt ingeschakeld en de Wakker worden tijd is ingesteld op dezelfde tijd als een ander alarm, is het mogelijk dat geen van beide afgaat. Om dit stille alarmconflict te voorkomen, wijzigt u de tijd voor bedtijd of uw normale alarm. Om de bedtijdinstellingen op je telefoon te vinden, open Klok en tik op Bedtijd aan de onderkant. U kunt Bedtijd hier uitschakelen of het belpictogram naar een andere tijd schuiven.

Het alarm verwijderen en opnieuw maken

Schermafbeeldingen die laten zien hoe u iPhone-alarmen kunt verwijderen en opnieuw kunt maken

Om welke reden dan ook, heeft de iPhone het alarm mogelijk niet correct gemaakt. Of misschien werkte het een tijdje, maar stopte het toen vanwege een storing of incompatibiliteitsprobleem na een iOS-update. Open de Klok app naar de Alarm en veeg naar links om de alarmen te verwijderen of ga naar Bewerking en tik vervolgens op de rode min-knoppen om de . te vinden Verwijderen optie. U kunt nieuwe iPhone-alarmen maken met de plusknop in de rechterbovenhoek van de Klok app.

Gebruik slechts één wekker-app

Screenshots die laten zien hoe je een iPhone alarm app verwijdert

Als je meer dan één app hebt die alarmen kan laten afgaan, kun je problemen tegenkomen. Blijf bij de standaard iPhone-wekker-app of schakel deze volledig uit en gebruik iets anders. Houd er echter rekening mee dat wekker-apps van derden niet zo goed in uw iPhone zijn geïntegreerd als degene die is ingebouwd. Dit betekent dat u de app hoogstwaarschijnlijk open moet houden om het alarmgeluid te laten afgaan, en de systeemvolume (niet de beltoon) om het alarmgeluid aan te passen. Als de wekker bijvoorbeeld geen geluid maakt in uw app van derden, opent u de app (zodat deze zichtbaar en op het scherm is) en gebruikt u de volumeknoppen om deze harder te zetten. Dit zorgt ervoor dat het volume van de app hoog genoeg is om gehoord te worden, ongeacht het belvolume van de iPhone. Als het uitschakelen van de wekkers van derden het probleem met het iPhone-alarmgeluid niet oplost, verwijdert u ze volledig, start u uw telefoon opnieuw op en probeert u de standaardwekker opnieuw te gebruiken.

Schakel Bluetooth uit en koppel de hoofdtelefoon los

Schermafbeeldingen die laten zien hoe u Bluetooth op een iPhone kunt uitschakelen

iPhone-alarmen zou moeten rinkelen door de luidsprekers van de telefoon en niet door Bluetooth-apparaten of hoofdtelefoons. Dat is echter niet altijd het geval. Als uw telefoon een softwarefout heeft of zich onregelmatig gedraagt, probeert deze mogelijk het alarm af te spelen via die apparaten als ze actief zijn aangesloten op uw iPhone terwijl het alarm afgaat. Afhankelijk van hoe u uw volume- en belinstellingen hebt geconfigureerd en waar deze accessoires zich bevinden wanneer het alarm afgaat, kunt u uiteindelijk niets horen. Schakel Bluetooth uit van Instellingen > Bluetoothen koppel alles los dat op de hoofdtelefoonaansluiting is aangesloten. Als het alarm werkt nadat je die dingen hebt gedaan, weet dan goed wanneer je alarm afgaat en zorg ervoor dat je audio-accessoires gedurende die tijd niet op je telefoon zijn aangesloten.

Update uw iPhone-software

Screenshots die laten zien hoe je iOS kunt updaten naar een nieuwe versie op een iPhone

Veel gebruikers met iPhone-alarmgeluidsproblemen gebruiken een verouderde versie van iOS. Er kan een softwarefout in uw telefoon zitten die alleen wordt opgelost door een update van Apple. Update je telefoon draadloos via Instellingen > Algemeen > Software-update, of sluit hem aan op uw computer en update met iTunes. Zorg er in ieder geval voor dat je de meest up-to-date firmwareversie gebruikt.

Herstel uw iPhone naar fabrieksinstellingen

Schermafbeeldingen die laten zien hoe u alle inhoud en instellingen op een iPhone kunt wissen

Dit zou het allerlaatste moeten zijn dat u doet om een ​​iPhone-alarm te repareren dat geen geluid heeft, want wanneer u uw iPhone herstelt, verwijdert u alles wat erop is geïnstalleerd of gewijzigd sinds de eerste aankoop. In het proces moet het ook eventuele alarmproblemen oplossen. De fabrieksinstellingen van je iPhone worden gereset alles, dus het is vaak een oplossing voor elk softwaregerelateerd probleem. Het is echter vooral handig als je telefoon gejailbreakt is, want met de duizenden tweaks die je kunt toepassen op een gejailbreakte iPhone, komt het vaak voor dat ze interfereren met reguliere functies zoals de wekker.