Skip to content

Een iPhone herstellen zonder iTunes

14 de augustus de 2021
001 how to restore an iphone without itunes 4771803 4bcb267b496347b0bf496af133a0bcbc

De belangrijkste manier waarop iPhone-gebruikers een back-up van hun apparaten hebben gemaakt en deze hebben hersteld, is door hun telefoon op iTunes aan te sluiten en hun gegevens op de harde schijf van de computer op te slaan. Die methode werkt prima, maar er zijn genoeg redenen om andere opties te gebruiken. Dit is waarom je zou moeten leren een back-up van je iPhone te maken en hoe je je iPhone kunt herstellen zonder iTunes. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 10.3 en hoger.

Waarom iTunes niet gebruiken?

Het aantal manieren om een ​​iPhone te herstellen is uitgebreid dankzij de opkomst van Apple’s cloudopslagdienst, iCloud. Dit platform maakt het niet alleen mogelijk om toegang te krijgen tot back-upgegevens, maar ook tot functies zoals foto’s, agenda’s en contacten op elk apparaat dat is ingelogd op dezelfde Apple ID. Migratie naar iCloud heeft fysieke opslag in het Apple-ecosysteem minder belangrijk gemaakt. En met andere functies zoals back-ups en muziekbibliotheken die op weg zijn naar de cloud, is het steeds minder nodig om je telefoon aan te sluiten op iTunes. Een ander voordeel van cloudopslag is dat je overal toegang hebt tot de informatie die je online bewaart. Als uw telefoon een probleem heeft dat u niet kunt oplossen door opnieuw op te starten, en u bent niet bij uw computer, zal iCloud u helpen het probleem onmiddellijk op te lossen in plaats van u te dwingen te wachten tot u weer verbinding kunt maken met iTunes. De meer directe reden is echter dat iTunes er niet voor altijd zal zijn. Vanaf macOS 10.15 (codenaam Catalina) bestaat de app niet meer in het besturingssysteem van Apple. Zodra u een upgrade naar het nieuwe besturingssysteem heeft uitgevoerd, is synchroniseren en back-uppen naar iTunes geen optie.

Een iPhone herstellen zonder iTunes

Als je een back-up wilt maken van een iOS-apparaat en het wilt herstellen zonder het op een computer aan te sluiten, ga je naar de app Instellingen van je telefoon. Dit is wat u moet doen.

 1. Open je iPhone instellingen.

 2. Kraan uw naam bovenaan het scherm.

 3. Kraan iCloud.

  account > iCloud op een iPhone” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-26″ >

 4. Kraan iCloud-back-up.

 5. Als de schakelaar naast iCloud-back-up op het volgende scherm is niet aan, tik erop om het in te stellen op aan/groen.

 6. Kraan Nu backuppen.

 7. Uw iPhone maakt een back-up van zijn gegevens en slaat deze op in uw iCloud-account.

 8. Er zijn verschillende redenen waarom u uw iPhone zou willen resetten, maar de meeste zijn vanwege een softwareprobleem dat niet kan worden opgelost. Om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, ga je terug naar het hoofdmenu Instellingen scherm en tik op Algemeen.

 9. Scrol omlaag naar de onderkant van het scherm en tik op Resetten.

 10. Kraan Reset alle inhoud en instellingen. Met deze opdracht wordt alles van je iPhone verwijderd en teruggebracht in de staat waarin het zich bevond toen je het voor het eerst kocht.

  1628917425 728 Een iPhone herstellen zonder iTunes Reset > Wis alle inhoud en instellingen in iPhone-instellingen” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-55″ >

 11. Er verschijnt een venster met de vraag of u uw iCloud-back-up wilt bijwerken voordat u uw telefoon wist. Omdat je zojuist een back-up hebt gemaakt, tik je op Nu wissen.

 12. Je iPhone zal zichzelf wissen en opnieuw opstarten, waarna het eerste installatieproces wordt gevraagd.

 13. Log in op uw Apple ID wanneer u hierom wordt gevraagd.

 14. iOS zal vragen hoe je je telefoon wilt instellen. Wanneer u het scherm Apps & Data bereikt, tikt u op Herstellen vanuit iCloud-back-up.

  Scherm Apps & Data tijdens iPhone-installatie met de optie Herstellen van iCloud-back-up gemarkeerd

 15. Als iCloud meerdere back-ups heeft opgeslagen, wordt er een lijst met beschikbare opties weergegeven. Elke back-up bevat de datum en tijd waarop u deze hebt gemaakt. Gebruik deze informatie om het meest recente bestand te kiezen (dwz het bestand dat u eerder hebt gemaakt).

 16. Uw iPhone kopieert de gegevens van die back-up. Afhankelijk van hoeveel je telefoon moet downloaden, heb je mogelijk niet meteen volledige toegang tot je apps en informatie. Dat gezegd hebbende, kunt u uw telefoon nog steeds gebruiken terwijl het proces op de achtergrond doorgaat.