Skip to content

Een iPhone repareren die vastzit op het Apple-logo

9 de juli de 2021
how to fix an iphone stuck on the apple logo 2000268 b61ceefba1d446e69a1f280376f5feb9

Als uw iPhone tijdens het opstarten vastloopt op het Apple-logo en niet voorbij het startscherm laadt, denkt u misschien dat uw iPhone permanent kapot is. Maar dat is misschien niet het geval. Hier zijn enkele manieren om uw iPhone uit de opstartlus te halen en weer correct te laten werken. De oplossingen in dit artikel zijn van toepassing op alle iPhone-modellen. 3:26

Een iPhone repareren die vastzit op het Apple-logo

Wat veroorzaakt een iPhone die vastzit op het Apple-logo?

De iPhone loopt vast op het Apple-logoscherm wanneer er een probleem is met het besturingssysteem of de hardware van de telefoon. Het is moeilijk voor de gemiddelde gebruiker om de oorzaak van het probleem te achterhalen, maar er zijn een paar veelvoorkomende oorzaken:

  • Problemen bij het upgraden naar een nieuwe versie van iOS.
  • Problemen met het jailbreaken van de telefoon.
  • Een bètaversie van iOS uitvoeren die is verlopen.
  • A bij het overzetten van gegevens van een ouder apparaat naar een nieuw.
  • Hardwareschade aan de binnenkant van de telefoon.

Een iPhone repareren die vastzit op het Apple-logo

Als je iPhone lange tijd vastzit op het Apple-logoscherm (denk aan 20-30 minuten of langer) en de voortgangsbalk niet is veranderd, zijn er drie basisstappen die je moet proberen om het te repareren. Als deze tips voor het oplossen van problemen niet werken, moet u contact opnemen met de Apple-klantenservice of een Apple Store bezoeken voor persoonlijke ondersteuning. Daarover meer aan het einde van het artikel.

  1. Start de iPhone opnieuw op. Veel problemen, waaronder een iPhone die vastzit op het Apple-logo, kunnen worden opgelost met een eenvoudige herstart. Eerlijk gezegd is het in dit geval onwaarschijnlijk dat een eenvoudige herstart het probleem oplost, maar het is de eenvoudigste oplossing en dat maakt het de moeite van het proberen waard. Het kost u slechts enkele seconden van uw tijd. Als een standaard herstart niet werkt, moet u ook een harde reset proberen. Een harde reset maakt meer geheugen van de iPhone leeg (zonder enig gegevensverlies) en kan soms moeilijkere problemen oplossen. Het artikel waarnaar aan het begin van deze sectie is gelinkt, bevat instructies voor beide soorten reset.

  2. Zet de iPhone in de herstelmodus. Herstelmodus is een specifieke probleemoplossingsmodus die in dit geval kan helpen. Wanneer uw iPhone vastzit aan het Apple-logo, betekent dit dat het besturingssysteem problemen heeft met opstarten. Herstelmodus start de telefoon op, maar stopt het besturingssysteem zodat u het kunt repareren. Wanneer u de herstelmodus gebruikt, kunt u een nieuwe versie van iOS of een back-up van uw gegevens installeren. Het is een vrij eenvoudige procedure en lost het probleem in sommige gevallen op.

  3. Gebruik de DFU-modus. De DFU-modus (Device Firmware Update) stopt uw ​​iPhone halverwege het opstartproces en stelt u in staat de iPhone te herstellen, een back-up te laden of opnieuw te beginnen. Het is vergelijkbaar met de herstelmodus, maar meer gericht op het oplossen van het soort problemen op laag niveau waardoor de iPhone vastloopt op het Apple-logo. Het gebruik van de DFU-modus vergt enige oefening omdat het een precieze reeks acties vereist, maar het is vaak effectief.

Hier is nog een extra bonustip: als je iPhone vastzit aan het Apple-logo wanneer hij is aangesloten op een computer via een USB-kabel, kan de kabel het probleem zijn. Probeer de USB-kabel te verwisselen voor een kabel waarvan u weet dat deze goed werkt.

Hulp krijgen van Apple

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en je iPhone nog steeds vastzit aan het Apple-logo, is het tijd om de experts te raadplegen. Maak een afspraak met de dichtstbijzijnde Apple Store voor persoonlijke ondersteuning of neem online contact op met Apple Support.