Skip to content

Een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen

24 de juni de 2021
001 how to restore iphone to factory settings 2000277 5c3fd77c46e0fb00019fb7d8

Wat te weten

 • Ga naar Instellingen > Algemeen > Resetten > Wis alle inhoud en instellingen. Voer de toegangscode in, lees de waarschuwing en kies vervolgens: wissen.
 • Om iCloud en Zoek mijn iPhone uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > [Your name] > iCloud > Vind mijn iphone. Schakel uit en log vervolgens uit bij uw Apple ID.
 • Maak altijd een back-up van uw gegevens voordat u een fabrieksreset uitvoert op een iPhone. Anders verliest u uw gegevens.

Een fabrieksreset brengt je iPhone terug in de staat waarin hij zich bevond toen hij de fabriek verliet, met al je gegevens weg. In deze handleiding laten we u zien hoe u een fabrieksreset uitvoert op alle iPhone-modellen met iOS 12 en hoger, en hoe u iCloud en Zoek mijn iPhone uitschakelt, wat belangrijk is om te doen voordat u de fabrieksinstellingen terugzet in sommige hieronder beschreven situaties.

Een iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Nadat je een back-up van je gegevens hebt gemaakt en iCloud en Zoek mijn hebt uitgeschakeld, ben je klaar om aan de slag te gaan. Volg deze stappen om uw iPhone terug te zetten naar de oorspronkelijke staat:

 1. Kraan Instellingen.

 2. Scroll naar beneden en tik op Algemeen.

 3. Scroll naar beneden en tik op Resetten.

 4. Op de Resetten scherm, tik op Wis alle inhoud en instellingen.

 5. Voer desgevraagd de toegangscode in die op uw telefoon is ingesteld.

 6. Het scherm geeft een waarschuwing weer dat alle muziek, andere media, gegevens en instellingen worden gewist. Kraan wissen doorgaan. Als u de telefoon niet wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen, tikt u op annuleren.

 7. Het duurt een paar minuten om alles van de iPhone te verwijderen. Wanneer het proces is voltooid, wordt de iPhone opnieuw opgestart en is de iPhone teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Als u uw iPhone verkoopt of opstuurt voor reparatie, beschermt een fabrieksreset uw persoonlijke gegevens en foto’s tegen nieuwsgierige blikken.

Maak een back-up van uw gegevens voordat u de fabrieksinstellingen herstelt

Wanneer u een iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, verwijdert u alle gegevens ervan. Dat betekent dat je al je muziek, apps, contacten, foto’s en andere gegevens op het apparaat kwijtraakt. Het enige dat overblijft zijn de iOS en de vooraf geïnstalleerde apps. Daarom is het cruciaal om een ​​back-up van uw gegevens te maken voordat u een fabrieksreset uitvoert. Als u een kopie van uw gegevens bewaart, kunt u deze later herstellen, zodat u niets belangrijks verliest. Er zijn drie opties om een ​​back-up van gegevens te maken: met iTunes, Finder of iCloud.

Back-up naar iTunes

Om een ​​back-up te maken naar iTunes, synchroniseer je de telefoon met je computer en klik je op de Back-up knop op de hoofdpagina van de iPhone.

Back-up maken met Finder

Om een ​​back-up te maken op een Mac met macOS Catalina (10.15) of nieuwer, sluit u de iPhone aan op de computer, opent u een Finder-venster, selecteert u de iPhone aan de linkerkant Apparaten menu, en terug Back-up.

Back-up maken naar iCloud

Om een ​​back-up te maken naar iCloud, ga naar Instellingen > [your name] (sla deze stap over bij eerdere versies van iOS) > iCloud > iCloud-back-upen start vervolgens een back-up. Voor meer gedetailleerde instructies over het maken van een back-up van je iPhone, ga je naar Hoe maak je een back-up van je iPhone 7 of Hoe maak je een back-up van iPhone X (ondanks de titels zijn de tips van toepassing op alle modellen).

Schakel iCloud uit en zoek mijn iPhone voordat u de fabrieksinstellingen herstelt

Wanneer u uw iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, is het ook van cruciaal belang dat u iCloud en Zoek mijn iPhone uitschakelt. Een beveiligingsfunctie genaamd Activeringsslot vereist dat u de Apple ID invoert die is gebruikt om de telefoon in te stellen als u deze wilt resetten. De functie wordt uitgeschakeld wanneer u iCloud/Find My iPhone uitschakelt. Activation Lock heeft iPhone-diefstallen verminderd, omdat het een gestolen iPhone moeilijker te gebruiken maakt. Als u het activeringsslot niet uitschakelt, kan de volgende persoon die uw iPhone krijgt, een koper of een reparateur, deze niet gebruiken.

 1. Kraan Instellingen.

 2. Tik op je naam (sla deze stap over bij eerdere versies van iOS).

 3. Kraan iCloud > Vind mijn iphone > Vind mijn iphone. (Sla iCloud op iOS 13 en hoger over en tik op Vind mijn.)

  Drie iOS-schermen met Naam-link, iCloud-knop en Zoek mijn iPhone-knop

 4. Verplaats de Vind mijn iphone schuifregelaar naar uit/wit.

 5. Kraan Vind mijn in de linkerbovenhoek om één scherm terug te gaan. Tik vervolgens op Apple-ID om nog een scherm terug te gaan.

 6. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Afmelden.

 7. Voer desgevraagd uw Apple ID/iCloud-wachtwoord in.

  Zoek mijn iPhone geschakeld naar UIT, bevestigingsvenster in het midden

Als je je iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen omdat je hem gaat verkopen, hebben we enkele suggesties voor de sites die je de beste prijs voor je apparaat kunnen bieden.