Skip to content

Een ISO-image koppelen of branden in Windows 8 en Windows 10

16 de augustus de 2021
GettyImages 154763066 5936377d3df78c08ab4c75ae

Windows biedt ingebouwde ondersteuning voor het monteren en branden van afbeeldingsbestanden met behulp van de app Verkenner. Hier leest u hoe u een ISO-bestand kunt koppelen en branden op een dvd in Windows 8 en hoger. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 8.

ISO branden versus monteren

ISO-bestanden, ook wel schijfkopiebestanden genoemd, bevatten een exacte kopie van een schijf, wat die schijf ook mag bevatten. Wanneer u een ISO-bestand op een dvd brandt, maakt u een exact duplicaat van de originele schijf, niet alleen de bestanden erop. Als het origineel opstartbaar is, is de kopie dat ook; als het origineel auteursrechtelijke bescherming bevat, zal de kopie dat ook doen. Wanneer u een schijfkopiebestand koppelt, maakt Windows een virtueel station voor uw ISO-bestand alsof het een fysieke schijf is. Hierdoor kunt u de film bekijken, naar de muziek luisteren of de toepassing vanuit het bestand installeren zonder ooit de gegevens op een schijf te hoeven branden. Het is ook mogelijk om een ​​ISO-bestand op een opstartbare USB-drive te branden.

Een ISO-bestand koppelen in Windows 8 of Windows 10

Een schijfkopiebestand koppelen in Windows:

 1. Selecteer het ISO-bestand dat u wilt koppelen in de Verkenneren selecteer vervolgens de Hulpmiddelen voor schijfafbeeldingen tabblad bovenaan het venster. De Hulpmiddelen voor schijfafbeeldingen tab verschijnt alleen wanneer een ISO-bestand is geselecteerd.

 2. Selecteer Mount in de linkerbovenhoek.

  De knop Koppelen in Verkenner

 3. Windows maakt een virtuele schijf en opent onmiddellijk de inhoud van de afbeelding zodat u deze kunt bekijken.

Als u klikt Deze pc/Mijn computer in het linkerdeelvenster van het Verkenner-venster ziet u uw virtuele schijfstation verschijnen, samen met alle andere stations die u op het systeem hebt geïnstalleerd. Op dit punt kunt u bestanden van de afbeelding naar uw harde schijf kopiëren, een toepassing installeren of doen wat u maar wilt.

Een ISO-image ontkoppelen in Windows

Als u klaar bent, wilt u het afbeeldingsbestand ontkoppelen om de gebruikte systeembronnen terug te nemen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de virtuele schijf in het Verkenner-venster en selecteer uitwerpen.

Klik met de rechtermuisknop op het virtuele station in het Verkenner-venster en selecteer Uitwerpen.

Een ISO-bestand branden in Windows 8 of Windows 10

Om uw ISO-bestand op een schijf in Windows te branden:

 1. Plaats een schijf in uw schijfstation. Zorg ervoor dat u een schijf kiest die overeenkomt met het originele formaat. Probeer bijvoorbeeld geen dvd-image op een cd-r te branden.

 2. Selecteer het ISO-bestand dat u wilt koppelen in de Verkenneren selecteer vervolgens de Hulpmiddelen voor schijfafbeeldingen tabblad bovenaan het venster.

  Het tabblad "Hulpmiddelen voor schijfafbeeldingen" in Verkenner

 3. Selecteer Brandwond in de linkerbovenhoek.

  De knop Branden in de Disk Image Tools van de Verkenner

 4. Selecteer uw schijfbrander en selecteer vervolgens Brandwond. Je hebt de mogelijkheid om te selecteren: Controleer de schijf na het branden om er zeker van te zijn dat er geen bestanden beschadigd zijn. Dit zal aanzienlijke tijd toevoegen aan het proces.

  Selecteer uw schijfbrander en selecteer vervolgens Branden.