Skip to content

Een kind verwijderen uit Family Sharing

11 de juli de 2021
remove child family sharing 58f5f34d3df78ca159a28522

Wat te weten

 • Op iOS: ga naar Instellingen > uw naam > Delen met gezin > kindernaam > Verwijderen.
 • Op Mac: ga naar Apple-menu > Systeem voorkeuren > Delen met gezin > Details > Verwijderen uit Delen met gezin.
 • Apple staat niet toe dat u kinderen onder de 13 jaar verwijdert uit Delen met gezin.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kinderen van 13 jaar en ouder kunt verwijderen uit Delen met gezin op iOS 10.2 en nieuwere en Mac-apparaten, evenals tijdelijke oplossingen voor kinderen onder de 13 jaar.

Kinderen van 13 jaar en ouder verwijderen uit Family Sharing op iOS

U kunt kinderen van 13 jaar en ouder eenvoudig verwijderen uit uw Family Sharing-groep. Dit gaat als volgt: U moet de organisator van de Delen met gezin-groep zijn om wijzigingen aan te brengen in wie in uw gezinsgroep zit.

 1. Open de app Instellingen op elk iOS-apparaat dat is ingelogd op de Apple ID die u gebruikt voor Delen met gezin.

 2. Kraan uw naam bovenaan het scherm.

  Apple ID in Instellingen op een iPad

 3. Kraan Delen met gezin.

  Het Apple ID-scherm in iPad-instellingen met het kopje 'Delen met gezin' gemarkeerd

 4. Selecteer de naam van de persoon die u uit Delen met gezin wilt verwijderen.

  Een lid van een Family Sharing-groep op een iPad

 5. Kraan Verwijderen en volg daarna eventuele andere instructies op het scherm.

Een kind van 13 jaar en ouder verwijderen uit Family Sharing op Mac

U kunt ook gezinsleden op uw Mac verwijderen. Hier is hoe:

 1. Ga naar het Apple-menu en open Systeem voorkeuren.

  Een Mac-bureaublad met gemarkeerde systeemvoorkeuren

 2. Klik Delen met gezin (klik in oudere versies van macOS op iCloud).

  Schermafbeelding van het venster Mac-systeemvoorkeuren

 3. Klik Details op de persoon die je wilt verwijderen (bij oudere versies moet je klikken op Familie beheren Manage eerste).

  Screenshot van het Mac Family Sharing-voorkeurenvenster

 4. Klik Verwijderen uit Delen met gezin en volg eventuele aanvullende instructies op het scherm.

  Schermafbeelding van de Mac-opties voor verwijderen uit Delen met gezin

  Kinderen van 13 jaar en jonger verwijderen uit delen met gezin

  Apple staat niet toe dat je een kind onder de 13 jaar verwijdert uit Family Sharing (in de VS tenminste; de ​​leeftijd is anders in andere landen). Als je zo’n jong kind toevoegt aan je Delen met gezin-groep, mag het blijven totdat het 13 wordt. Als je Delen met gezin bent begonnen en een kind onder de 13 jaar hebt toegevoegd, kun je ze niet zelfstandig verwijderen. Er zijn echter een paar manieren waarop u mogelijk uit deze situatie kunt komen:

  • Ontbind de familie: je kunt de hele Family Sharing-groep ontbinden en opnieuw beginnen. Wanneer u de nieuwe groep maakt, mag u het kind dat jonger is dan 13 jaar niet toevoegen. Als u en het kind de enige mensen op uw Delen met gezin-lijst zijn, moet u ze overzetten voordat u Delen met gezin kunt stoppen.
  • Het kind overdragen aan een ander gezin: Als je een kind jonger dan 13 jaar toevoegt aan Delen met gezin, kun je het niet verwijderen, maar je kunt het wel overzetten naar een andere Delen met gezin-groep. Om dat te doen, moet de organisator van een andere Family Sharing-groep het kind uitnodigen om lid te worden van hun groep. In dit geval wordt het Family Sharing-account van het kind niet verwijderd, maar is het niet langer uw verantwoordelijkheid.
  • Bel Apple: Als het overzetten van een kind naar een andere Family Sharing-groep geen optie is, bel dan Apple. Hoewel het bedrijf je geen manier geeft om een ​​kind uit Family Sharing te verwijderen, heeft het andere tools die kunnen helpen. Bel 1-800-MY-APPLE en praat met iemand die ondersteuning kan bieden voor iCloud en Family Sharing.

  Zorg ervoor dat u alle relevante informatie bij de hand hebt wanneer u Apple belt. De medewerker van de klantenservice heeft het e-mailadres nodig van het account van het kind dat je wilt verwijderen. Je hebt ook een apparaat bij de hand nodig, zodat je toegang hebt tot je eigen Apple ID. Apple Support begeleidt u bij het verwijderen van het kind. Officiële verwijdering kan tot 7 dagen duren.

  Nadat het kind is verwijderd uit Family Sharing

  Zodra het kind is verwijderd uit uw Delen met gezin-groep, heeft het geen toegang tot de inhoud die het van andere leden van Delen met gezin naar zijn apparaat heeft gedownload. Alle inhoud die het kind heeft gedeeld met de gezinsgroep waar het geen deel meer van uitmaakt, wordt op dezelfde manier ontoegankelijk voor andere mensen.