Skip to content

Een koptelefoon gebruiken op een iPhone 8

7 de juni de 2023
GettyImages 1127355140 0131b30b8a504297bb1aa72d56732048

Wat te weten

  • De iPhone 8 heeft geen ingebouwde koptelefoonaansluiting, maar je kunt wel de meegeleverde EarPods gebruiken die je op de Lightning-poort van de telefoon kunt aansluiten.
  • Gebruik AirPods of andere draadloze hoofdtelefoons. Koppel de hoofdtelefoon en stel vervolgens de audio in om deze af te spelen via het Control Center.
  • Gebruik Apple’s Lightning-naar-hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm om elke bedrade hoofdtelefoon aan te sluiten.

In dit artikel worden enkele verschillende manieren uitgelegd om een ​​koptelefoon aan te sluiten op de iPhone 8, die geen ingebouwde koptelefoonaansluiting heeft.

Heeft de iPhone 8 een koptelefoonaansluiting?

Nee, de iPhone 8-serie volgt het voorbeeld van zijn voorganger, de iPhone 7-serie, door geen traditionele koptelefoonaansluiting te hebben. Noch de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een koptelefoonaansluiting. Alle iPhone-modellen hebben sindsdien ook geen koptelefoonaansluitingen. Net als bij de iPhone 7 hebben iPhone 8-bezitters drie manieren om een ​​koptelefoon aan te sluiten: de Apple-oordopjes die bij de iPhone 8 worden geleverd, draadloze koptelefoons (AirPods of Bluetooth) en een adapter voor de standaard koptelefoonaansluiting.

De meegeleverde hoofdtelefoon gebruiken op een iPhone 8

De iPhone 8 wordt geleverd met meegeleverde Apple-oordopjes. Deze oordopjes, EarPods genaamd, worden aangesloten op de Lightning-poort aan de onderkant van de iPhone. Als je van deze hoofdtelefoon houdt, is dit een geweldige optie. Het enige nadeel is dat je niets anders kunt doen met de Lightning-poort, zoals de telefoon opladen of synchroniseren wanneer je ze gebruikt. Maar als je ze leuk vindt, hoef je geen adapter of draadloze koptelefoon te kopen.

Een koptelefoon gebruiken op een iPhone 8: draadloze koptelefoon

Draadloze koptelefoons werken met de iPhone 8. Je kunt natuurlijk kiezen uit de AirPods van Apple, maar vrijwel elke andere Bluetooth-compatibele koptelefoon werkt ook met de iPhone 8. Dit is wat u moet doen:

  1. Plaats uw AirPods of Bluetooth-koptelefoon fysiek dicht bij de iPhone 8. Zorg ervoor dat ze zijn opgeladen.

  2. Zet je koptelefoon in de koppelingsmodus. Voor AirPods drukt u op de knop op de hoes. Raadpleeg de instructies voor andere Bluetooth-koptelefoonmodellen.

  3. Volg de instructies op het scherm om AirPods te koppelen (we hebben ook een gedetailleerde installatiehandleiding voor AirPods).

  4. Tik op om hoofdtelefoons van derden te koppelen Instellingen > Bluetooth. Stel de Bluetooth schuifregelaar op aan/groen.

  5. Tik op de naam van uw hoofdtelefoon om deze aan de iPhone te koppelen.

  6. Nadat je draadloze hoofdtelefoons zijn gekoppeld, stel je de audio in die erop moet worden afgespeeld via het Control Center. Tik in het Control Center op de bedieningselementen voor het afspelen van audio en tik vervolgens op de hoofdtelefoon.

Een koptelefoon gebruiken op een iPhone 8: adapter gebruiken

Als je de meegeleverde iPhone 8-oordopjes niet leuk vindt en geen draadloze koptelefoon wilt, kun je elke gewenste bedrade koptelefoon gebruiken, zolang je maar een adapter hebt. Apple’s Lightning naar 3,5 mm koptelefoonaansluiting-adapter is alles wat je nodig hebt. Sluit de adapter aan op de Lightning-poort aan de onderkant van de iPhone 8 en sluit vervolgens een koptelefoon met een standaard koptelefoonaansluiting aan op het andere uiteinde. Net als bij een koptelefoon die is aangesloten op een standaard koptelefoonaansluiting, hoef je geen instellingen te wijzigen. Druk gewoon op afspelen. Als je een koptelefoon hebt aangesloten, maar geen muziek hoort, bekijk dan hoe je een iPhone repareert die vastzit in de koptelefoonmodus.