Skip to content

Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren

2 de augustus de 2021
plug drawing on the blackboard 164900238 59a04ae0d963ac0011435320

Als je een stroomprobleem met een stopcontact of een stekkerdoos probeert op te lossen, maar je hebt geen multimeter tot je beschikking, dan kan deze eenvoudige “lamptest” controleren of er stroom wordt geleverd. Een “lampentest” is heel eenvoudig uit te voeren en duurt meestal minder dan 5 minuten.

Deze test is slechts een werkende/niet-werkende test, dus het kan niet bepalen of de spanning een beetje laag of hoog is, iets dat misschien weinig verschil maakt voor een gloeilamp, maar belangrijk is voor uw computer. Als dit een probleem is, is het een beter idee om een ​​stopcontact met een multimeter te testen.

Een lamptest uitvoeren om het vermogen te controleren

  1. Haal de stekker van uw pc, monitor of ander apparaat uit het stopcontact en sluit een kleine lamp of ander apparaat aan waarvan u weet dat het goed werkt. Als de lamp aangaat, weet je dat je stroom van de muur goed is.

  2. Als je een stekkerdoos gebruikt, volg dan dezelfde aanwijzingen als in de laatste stap voor je stekkerdoos.

  3. Koppel uw computer, monitor en elk ander apparaat los van de stopcontacten op de stekkerdoos en voer dezelfde “lamptest” uit op de stekkerdozen om te zien of ze goed werken. Zorg ervoor dat de aan/uit-schakelaar op de stekkerdoos is ingeschakeld!

  4. Als een van de stopcontacten geen stroom levert, los dit probleem dan op of bel een elektricien. Als onmiddellijke oplossing kunt u uw pc verplaatsen naar een gebied waar de stopcontacten goed werken. Als uw stekkerdoos niet werkt (zelfs slechts één stopcontact), vervangt u deze. We houden hier een lijst bij met de beste overspanningsbeveiligingen.