Skip to content

Een lege iPad-batterij vervangen

22 de juni de 2021
replacing dead ipad battery 1999813 971b4cc479cc4ddeaeb0c1d8ccd71600

De batterij van de iPad is het belangrijkste kenmerk. Immers, als een iPad geen stroom heeft, werken de andere functies niet. De batterij van de iPad gaat over het algemeen een paar jaar mee, maar zal op den duur minder stroom gaan verbruiken en moet vaker worden opgeladen. Het is niet eenvoudig om een ​​iPad-batterij te vervangen, omdat Apple zijn producten ontwerpt met stevige hoesjes die alleen met moeite en vaardigheid kunnen worden geopend. Maar dat betekent niet dat u een nieuwe iPad moet kopen wanneer uw iPad-batterij leeg begint te raken. Hier zijn vier opties voor het vervangen van een iPad-batterij die niet kan worden opgeladen.

Batterijvervanging voor iPads onder garantie (AppleCare)

Als uw iPad nog onder de oorspronkelijke garantie valt, of als u een verlengde AppleCare-garantie hebt gekocht die nog steeds van kracht is, vervangt Apple de batterij (eigenlijk de hele iPad) gratis. U kunt hier controleren of uw iPad nog onder de garantie valt. De garantiecontrole is technisch voor de iPhone, maar werkt ook voor de iPad. Als uw garantie nog steeds actief is, gaat u naar deze Apple Support-webpagina, klikt u op de Start een serviceverzoek link (deze staat in het gedeelte “iPad-batterij en voeding”. Zoek op de pagina naar “Start een serviceverzoek” om het sneller te vinden). U kunt ook een afspraak maken bij een Apple Store en uw iPad meenemen. Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw iPad inlevert om te voorkomen dat u uw gegevens kwijtraakt. De gerepareerde of vervangen iPad zou drie tot vijf werkdagen moeten aankomen nadat u de uwe aan Apple hebt gegeven. Apple kan uw iPad testen om te zien of het probleem werd veroorzaakt door iets dat niet onder de garantie valt (als dat het geval is, is uw vervanging waarschijnlijk niet gratis). Als er een gravure op de iPad staat, kan de doorlooptijd ook oplopen tot twee weken, aangezien Apple ook de vervangende iPad zal graveren. Hoewel we je niet aanraden om een ​​aanvullende verzekering voor je apparaten te kopen, heb je misschien je iPad verzekerd (of heb je een polis die al je technologie dekt). Controleer in dat geval uw verzekeringspolis om te zien of het vervangen van de batterij wordt gedekt.

Batterijvervanging voor iPads met verlopen garantie

Als je iPad geen garantie meer heeft, zal Apple de batterij repareren voor $ 99 (plus $ 6,95 verzendkosten en belasting). Om een ​​reparatie te starten, start u een serviceverzoek op de Apple-site of gaat u naar een Apple Store. Zelfs als je moet betalen voor het vervangen van de batterij, is $ 99 een goede prijs om een ​​iPad weer werkend te krijgen. Dat gezegd hebbende, moet u rekening houden met de reparatiekosten versus de kosten van het aanschaffen van een nieuwe iPad. Als de iPad met de defecte batterij oud is, is het misschien beter om dat geld te besteden aan de kosten van het kopen van een nieuwe iPad.

iPad-batterij vervangen bij geautoriseerde reparatiewerkplaatsen

Er zijn winkels die iPad-schermen en batterijen repareren. Deze reparatiewerkplaatsen zijn zelfs te vinden in kiosken in veel winkelcentra en vragen mogelijk minder dan Apple. Als u van plan bent gebruik te maken van een van deze reparatiewerkplaatsen, zoek dan naar een reparatiewerkplaats die door Apple is geautoriseerd. Dat betekent dat ze getraind en ervaren zijn. Een onervaren reparateur kan meer problemen veroorzaken dan oplossen. Apple lost deze problemen mogelijk niet op als ze zijn uitgevoerd door een niet-geautoriseerde provider.

DIY iPad-batterij vervangen iPad

Het is mogelijk om zelf een iPad-batterij te vervangen met de juiste tools en vaardigheden. Probeer deze doe-het-zelf-optie alleen als je technisch onderlegd bent en bereid bent het risico te lopen je iPad te vernietigen. Het kost tussen de $ 50 en $ 90 om de gereedschappen en onderdelen te kopen die nodig zijn om de iPad-batterij te vervangen. Maar onthoud: als u uw eigen iPad repareert, vervalt de garantie (als deze nog onder de garantie valt). Als je je iPad verpest, zal Apple het apparaat niet repareren. Als je nog steeds bezig bent met het vervangen van je eigen iPad-batterij, heeft iFixit een tutorial over het vervangen van een iPad-batterij die je kan helpen.

Veel Gestelde Vragen

  • Hoeveel jaar gaat een iPad-batterij mee? Er is geen definitief antwoord omdat er zoveel factoren een rol spelen bij zowel de batterijduur als de batterijduur van je iPad. Hoewel een iPad-batterij vaak jaren meegaat, zijn er tips om te proberen uw iPad-batterij zo lang mogelijk te laten werken, zoals het uitschakelen van wifi, Bluetooth en 4G mobiele data wanneer deze niet in gebruik is.
  • Welke iPad-modellen komen in aanmerking voor batterijvervanging? Alle iPad-modellen komen in aanmerking, maar de batterij van uw iPad moet minder dan 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit kunnen bevatten om in aanmerking te komen voor de batterijservice van $ 99 buiten de garantie.