Skip to content

Een MacBook Air opnieuw opstarten

24 de juni de 2021
GettyImages 1249276310 653dca232b1345f885f090a4271bdd17

Wat te weten

 • Start een MacBook Air opnieuw op: Klik op de Apple-menu > Herstarten. Klik vervolgens op de Herstarten knop in de pop-up of laat de timer gewoon verlopen.
 • Start een MacBook Air opnieuw op vanaf het toetsenbord: Houd ingedrukt Controle + Opdracht + aan / uit-knop / uitwerpknop / Touch ID-sensor.
 • Forceer herstart van een MacBook Air: Houd de aan/uit-knop ingedrukt of Controle + Keuze + Opdracht + de aan/uit/uitwerp/Touch ID-knop.

Dit artikel behandelt een aantal manieren om een ​​MacBook Air opnieuw op te starten, redenen waarom u een MacBook Air opnieuw zou willen opstarten en hoe u een vastgelopen MacBook Air geforceerd opnieuw kunt opstarten.

Een MacBook Air opnieuw opstarten: Apple-menu

Waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een ​​MacBook Air opnieuw op te starten, is door op een paar menu’s te klikken die u vanaf bijna elk scherm kunt openen. Hier is hoe: Deze optie werkt op elk MacBook Air-model, op alle versies van macOS.

 1. Klik op de Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Herstarten.

 2. Om ervoor te zorgen dat alle apps en documenten opnieuw worden geopend na het opnieuw opstarten, vinkt u het vakje aan naast Vensters opnieuw openen bij opnieuw inloggen.

  Dialoogvenster MacBook opnieuw opstarten met het selectievakje "Vensters opnieuw openen bij opnieuw inloggen" gemarkeerd

 3. Klik Herstarten of laat de timer aftellen.

Een MacBook Air opnieuw opstarten: toetsenbord

Je kunt een MacBook Air ook opnieuw opstarten met het toetsenbord. Doe dit als je dat liever hebt of als de computer niet reageert op muisklikken. Hier is hoe:

 • Houd ingedrukt Controle + Opdracht + tegelijkertijd aan / uit / Touch ID totdat het scherm zwart wordt en je het herstartgeluid hoort. Nadat het geluid is afgespeeld, laat u de toetsen los en laat u de MacBook Air opstarten.
 • Op sommige oudere modellen: Houd ingedrukt Controle + uitwerpknop en het dialoogvenster Afsluiten verschijnt. Klik in die pop-up op Herstarten.
 • Als geen van beide opties werkt, probeer dan een Force Restart. Om dat te doen, houdt u ingedrukt Controle + Keuze + Opdracht + de aan/uit/uitwerp/Touch ID-knop.

Wanneer MacBook Air opnieuw opstarten?

We raden aan om je MacBook Air regelmatig opnieuw op te starten, omdat deze geschikt is voor de algehele werking van je laptop. Elke herstart ververst het actieve geheugen van je laptop (maar maak je geen zorgen, er is geen gegevensverlies), en het is ook wanneer nieuwe software-updates worden geïnstalleerd. Het opnieuw opstarten van een MacBook Air kan ook helpen bij het oplossen van problemen zoals trage prestaties, problemen met het openen van apps, over het algemeen bugs of vastlopen. In die situaties zal een herstart vaak de meeste problemen oplossen.

Wat maakt opnieuw opstarten, fabrieksreset en uitschakelen anders?

Het opnieuw opstarten van een MacBook Air is niet hetzelfde als het uitschakelen of een fabrieksreset.

 • EEN herstarten reset je besturingssysteem en ruimt het geheugen op waarin programma’s worden uitgevoerd. Er is geen gegevensverlies bij een herstart, maar je MacBook Air zal daarna beter werken.
 • Uitschakelen een MacBook Air schakelt het uit en stopt programma’s met draaien, en spaart batterijvermogen.
 • EEN fabrieksinstellingen brengt uw laptop terug naar zijn oorspronkelijke staat, net als toen u hem voor het eerst kreeg. Het verwijdert al uw apps en gegevens, wist de harde schijf en installeert macOS opnieuw. U moet uw MacBook Air alleen terugzetten op de fabrieksinstellingen als u de laptop verkoopt, hem opstuurt voor onderhoud of een laatste wanhopige probleemoplossing probeert.