Skip to content

Een Nest Thermostat resetten

19 de juli de 2021

Wat te weten

 • Druk op je thermostaat, selecteer Instellingen (tandwielpictogram) en selecteer vervolgens Resetten.
 • Om opnieuw op te starten, selecteer Herstarten, of om de fabrieksinstellingen te herstellen, selecteer Alle instellingen. Draai vervolgens aan de ring om te bevestigen en selecteer OK.
 • Als je thermostaat niet meer reageert, houd je de knop ingedrukt totdat hij opnieuw opstart en zet je hem indien nodig terug op de fabrieksinstellingen.

Of je Nest-thermostaat nu traag lijkt, geen verbinding kan maken met wifi of is vastgelopen, je kunt proberen hem opnieuw op te starten of terug te zetten naar de fabrieksinstellingen om hem weer normaal te maken. Opnieuw opstarten is de meest wenselijke optie omdat al uw instellingen behouden blijven, maar een fabrieksreset kan nog steeds nodig zijn. Probeer eerst opnieuw op te starten en vervolgens opnieuw in te stellen als opnieuw opstarten het probleem niet oplost.

Een Nest Thermostat resetten vanuit de instellingen

Als je Nest-thermostaat nog steeds reageert als je aan de ring draait en verschillende opties indrukt, volg je deze instructies.

 1. Druk op de thermostaat om het menu te openen.

  Het menu op de Nest-thermostaat.

 2. Draai de ring totdat Instellingen (tandwielpictogram) is gemarkeerd.

  Het menu op de Nest-thermostaat.

 3. Druk eenmaal omlaag om te selecteren Instellingen.

 4. Draai aan de ring om door de instellingen te scrollen totdat je ziet Resetten en druk eenmaal naar beneden om het te selecteren.

  Het menu op de Nest-thermostaat met Reset.

 5. Vanaf hier heb je twee opties:

  • Start je Nest-thermostaat opnieuw op.
  • Zet je Nest-thermostaat terug op de fabrieksinstellingen.

  Opmerking

  Als je de thermostaat opnieuw start, wordt deze uit- en weer ingeschakeld, waarbij al je oorspronkelijke instellingen behouden blijven. Als u de fabrieksinstellingen herstelt, worden al uw instellingen gewist en moet u alles opnieuw instellen. Misschien wilt u proberen het eerst opnieuw op te starten om te zien of dat werkt. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk de fabrieksinstellingen herstellen.

 6. Om je Nest-thermostaat opnieuw op te starten, selecteer je: Herstarten en druk eenmaal naar beneden om het te selecteren.

  Het menu op de Nest-thermostaat selecteert Opnieuw opstarten.

 7. Draai de ring helemaal rond om te bevestigen en selecteer vervolgens OK en druk één keer naar beneden. Het kan een paar minuten duren voordat je Nest-thermostaat zichzelf uitschakelt en opnieuw opstart.

  Het menu op de Nest-thermostaat om hem opnieuw op te starten.

 8. Om de fabrieksinstellingen te herstellen, draait u de ring met de klok mee totdat Alle instellingen is gemarkeerd en druk eenmaal op om het te selecteren.

  Het menu op de Nest-thermostaat om alle instellingen te resetten.

  Belangrijk

  Als je besluit de thermostaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, moet deze eerst worden verwijderd uit je Nest-app op je mobiele apparaat om ervoor te zorgen dat het proces effectief is. Open de Nest-app, selecteer de uitrusting icoon in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op je thermostaat > uitrusting icoon > Thermostaat verwijderen.

 9. Selecteer Resetten en druk eenmaal naar beneden om te bevestigen.

  Het menu op de Nest-thermostaat om hem te resetten.

 10. Draai de ring helemaal rechtsom om te bevestigen en selecteer vervolgens OK en druk één keer naar beneden. Het kan een paar minuten duren voordat je Nest-thermostaat is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

 11. Stel je thermostaat opnieuw in door je voorkeurstaal te selecteren, verbinding te maken met wifi en meer.

Een niet-reagerende Nest Thermostat resetten

Als je Nest-thermostaat niet reageert wanneer je aan de ring draait of erop drukt om een ​​optie te selecteren, volg je deze instructies.

 1. Houd de thermostaat ingedrukt totdat het scherm donker wordt en er een klein lampje aan de bovenkant knippert.

 2. U zou binnen enkele ogenblikken het Google-logo moeten zien verschijnen, wat aangeeft dat de thermostaat wordt uitgeschakeld en opnieuw wordt opgestart.

  De Nest-thermostaat wordt opnieuw opgestart.

 3. Als het opnieuw opstarten is gelukt, zou je thermostaat moeten werken zoals verwacht. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk de fabrieksinstellingen herstellen door stap 8 tot en met 11 in het bovenstaande gedeelte te volgen om het correct te laten werken.