Skip to content

Een nieuwe e-mail verzenden met iPhone Mail

17 de juli de 2021
e mail application on iphone 6s screen 529674448 5b9c15f3c9e77c00509877e4

De iPhone maakt het gemakkelijk om de meest populaire e-maildiensten te gebruiken, waaronder iCloud, Microsoft Exchange, Google, Yahoo, AOL en Outlook. Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor deze e-mailopties kun je de Mail-app zo instellen dat je vanaf al je accounts op één plek toegang hebt tot e-mail. Nadat je je e-mailaccounts aan de iPhone Mail-app hebt toegevoegd, wil je e-mails gaan verzenden. Dit is wat u moet weten. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Mail-app op iPhones met iOS 6 tot en met iOS 14.

Een nieuwe e-mail verzenden op de iPhone

Volg deze stappen om een ​​nieuw e-mailbericht te verzenden vanuit de vooraf geïnstalleerde Mail-app:

 1. Druk op Mail app om het te openen.

 2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op de Componeren icoon. Het is een vierkant met een potlood erin. Dit opent een nieuwe, lege e-mail.

 3. Voer het e-mailadres in van de persoon naar wie u schrijft in de Naar veld op een van de volgende drie manieren:

  • Begin met het typen van de naam of het adres van de ontvanger. Als de persoon in uw adresboek staat, verschijnen er opties. Tik op de naam en het adres dat u wilt gebruiken.
  • Druk op + icoon aan het einde van de Naar veld. Tik in je contactenlijst op de persoon.
  • Typ het volledige e-mailadres voor ontvangers die niet in uw lijst met contactpersonen staan.
 4. Druk op Onderwerpen regel en typ een onderwerp voor de e-mail.

 5. Tik op de hoofdtekst van de e-mail en schrijf het bericht.

 6. Als je klaar bent om het bericht te verzenden, tik je op Sturen.

E-mailproviders die niet vooraf op de iPhone zijn geconfigureerd, kunnen handmatig aan de Mail-app worden toegevoegd. U moet echter informatie van de provider verstrekken, waaronder de hostnaam en instellingen voor inkomende en uitgaande e-mail.

CC en BCC gebruiken in de iPhone Mail-app

Net als bij desktop- en webgebaseerde e-mailprogramma’s, kunt u mensen CC- of BCC-berichten sturen op e-mails die vanaf uw iPhone zijn verzonden. Om een ​​van deze opties te gebruiken, maakt u een nieuwe e-mail aan volgens de stappen uit de laatste sectie. Na het invullen van de Naar lijn, tik op de Cc/Bcc, Van regel om het uit te breiden tot drie velden. Een ontvanger toevoegen aan de CC of BCC velden op dezelfde manier waarop u de oorspronkelijke ontvanger toevoegt in de Naar lijn. Als u meer dan één e-mailadres op uw telefoon heeft geconfigureerd, kunt u kiezen vanaf welk adres u e-mail wilt verzenden. Druk op Van regel om een ​​lijst met uw e-mailaccounts weer te geven. Tik op degene van wie je de e-mail wilt verzenden.

Hoe Siri te gebruiken om e-mail te verzenden op iPhone Send

Naast het schrijven van een e-mail met het schermtoetsenbord, kunt u Siri gebruiken om een ​​e-mail te dicteren. Activeer Siri door de Home-knop of de zijknop van je iPhone ingedrukt te houden (afhankelijk van je model). Zeg “Stuur een nieuwe e-mail” (of een soortgelijke zin) of “Stuur een nieuwe e-mail naar [person’s name].” Siri zal vragen om de onderwerpregel en vervolgens de hoofdtekst van de e-mail. Spreek gewoon wat je wilt zeggen en stuur het bericht als het klaar is. Vrij eenvoudig! Als je al een nieuwe e-mail hebt geopend, en liever het bericht dicteren in plaats van typen, dat kan ook. Met de nieuwe e-mail gereed, tikt u in de body en tikt u vervolgens op het microfoonpictogram rechtsonder. Spreek uw e-mail in en wacht tot de iPhone het heeft getranscribeerd. Afhankelijk van de nauwkeurigheid moet u mogelijk de tekst bewerken.

Bijlagen verzenden in iPhone Mail

U kunt bijlagen (documenten, foto’s, video’s, enz.) vanaf de iPhone verzenden, net als vanuit een desktop-e-mailprogramma. Op iPhones met iOS 6 of hoger kunt u rechtstreeks vanuit de Mail-app een e-mail verzenden met een foto- of videobijlage. Dit is wat u moet doen:

 1. Open een nieuwe e-mail en typ het bericht.

 2. Tik en houd het berichtgebied van de e-mail vast.

  Foto of video invoegen in iOS Mail

 3. Wanneer het vergrootglas of de blauwe cursor (afhankelijk van uw versie van iOS) verschijnt, laat u los.

 4. Tik in het pop-upmenu op de pijl naar rechts om extra keuzes weer te geven.

 5. Kraan Foto of video invoegen om de te openen Foto’s app. (Latere versies van iOS bevatten opties zoals Voeg bijlage toe en Tekening invoegen, die op dezelfde manier werken.)

 6. Zoek en selecteer de foto of video die je wilt bijvoegen.

 7. Kraan Kiezen om de te bevestigen foto of video naar het e-mailbericht.

 8. Tik terwijl de bijlage aan de e-mail is toegevoegd op Sturen.

Apps van derden gebruiken voor e-mailproviders

Als je niet geïnteresseerd bent in het gebruik van de Mail-app, download dan apps die zijn ontwikkeld door je favoriete e-mailprovider en gebruik die in plaats daarvan. Populaire apps voor e-mailproviders in de App Store zijn onder meer:

 • Gmail
 • AOL
 • Yahoo
 • Microsoft Outlook
 • Zoho Mail

Als u iOS 14 of hoger gebruikt, kunt u zelfs e-mailapps van derden instellen als uw standaard e-mailprogramma.