Skip to content

Een opstartreparatie uitvoeren in Windows Vista

17 de augustus de 2021
windows vista startup repair 5a901980119fa80037f31cc4

Het hulpprogramma Opstartherstel in Windows Vista vervangt belangrijke besturingssysteembestanden die mogelijk ontbreken of beschadigd zijn. Opstartherstel is een eenvoudig hulpmiddel voor diagnose en reparatie dat u kunt gebruiken als Windows Vista niet goed opstart. Gebruik je geen Windows Vista? Elk modern Windows-besturingssysteem heeft een vergelijkbaar herstelproces voor besturingssystemen.

Opstarten vanaf de Windows Vista-dvd

Windows Vista Opstartherstel – Stap 1.
Om het opstartherstelproces van Windows Vista te starten, moet u opstarten vanaf de Windows Vista-dvd.

  1. Kijk uit voor een Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd bericht vergelijkbaar met het bericht dat wordt weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding.
  2. Druk op een toets om de computer te dwingen op te starten vanaf de Windows Vista-dvd.

Als u geen toets indrukt, zal uw pc proberen op te starten met het besturingssysteem dat momenteel op uw harde schijf is geïnstalleerd. Als dit gebeurt, start u uw computer opnieuw op en probeert u opnieuw op te starten vanaf de Windows Vista-dvd.

Wacht tot Windows Vista bestanden laadt

Een screenshot van het laden van bestanden in Windows Vista

Opstartherstel van Windows Vista – Stap 2.
Er is hier geen tussenkomst van de gebruiker vereist en er worden tijdens deze stap geen wijzigingen aan uw computer aangebracht. Wacht gewoon tot het installatieproces van Windows Vista de bestanden laadt ter voorbereiding op elke taak die u wilt voltooien. In ons geval is het een opstartreparatie, maar er zijn veel taken die kunnen worden voltooid met de Windows Vista-dvd.

Kies Windows Vista Setup-taal en andere instellingen

Een screenshot van de opstartreparatie van Windows Vista waarin om de taal en andere instellingen wordt gevraagd

Windows Vista Opstartherstel – Stap 3.
Kies de Taal om te installeren, Tijd- en valutanotatie, en Toetsenbord of invoermethode die u in Windows Vista wilt gebruiken. Selecteer Volgende.

Selecteer de link Uw computer repareren

Een screenshot van de Windows Vista Startup Repair Your Computer Link

Windows Vista Opstartherstel – Stap 4.
Selecteer Repareer je computer linksonder in de Windows installeren raam. Deze link start de Windows Vista-systeemherstelopties. Kies niet Installeer nu. Als Windows Vista al is geïnstalleerd, wordt deze optie gebruikt om een ​​schone installatie van Windows Vista of een parallelle installatie van Windows Vista uit te voeren.

Wacht tot de opties voor systeemherstel Windows Vista op uw computer hebben gevonden

Een screenshot van Windows Vista Startup Repair waar uw computer wordt gevonden

Windows Vista Opstartherstel – Stap 5.
Opties voor systeemherstel zullen nu op uw harde schijf(en) zoeken naar installaties van Windows Vista. U hoeft hier niets anders te doen dan wachten. Deze Windows-installatiezoekopdracht mag niet langer dan een paar minuten duren.

Kies uw Windows Vista-installatie

Een screenshot van de opstartreparatie van Windows Vista waarin om uw Windows Vista-installatie wordt gevraagd

Windows Vista Opstartherstel – Stap 6.
Kies de Windows Vista-installatie waarop u de opstartreparatie wilt uitvoeren. Selecteer Volgende. Maak je geen zorgen als de stationsletter in de Plaats kolom komt niet overeen met de stationsletter waarvan u weet dat Windows Vista op uw pc is geïnstalleerd. Stationsletters zijn enigszins dynamisch, vooral bij het gebruik van diagnostische hulpmiddelen zoals systeemherstelopties.

Wacht terwijl Opstartherstel zoekt naar problemen met Windows Vista-bestanden

Een screenshot van Windows Vista opstartreparatie op zoek naar problemen

Windows Vista Opstartherstel – Stap 7.
Het hulpprogramma Opstartherstel zoekt nu naar problemen met belangrijke Windows Vista-bestanden. Als Startup Repair een probleem vindt met een belangrijk besturingssysteembestand, kan het hulpprogramma een oplossing voorstellen die u moet bevestigen of het probleem automatisch oplossen. Wat er ook gebeurt, volg indien nodig de aanwijzingen en accepteer eventuele wijzigingen die door Startup Repair worden voorgesteld.

Wacht terwijl Opstartherstel probeert Windows Vista-bestanden te herstellen

Een screenshot van het oplossen van problemen met opstartreparatie van Windows Vista

Windows Vista Opstartherstel – Stap 8.
Opstartherstel zal nu proberen de gevonden problemen met Windows Vista-bestanden te herstellen. Tijdens deze stap is geen tussenkomst van de gebruiker vereist. Uw computer kan tijdens dit reparatieproces al dan niet meerdere keren opnieuw worden opgestart. Start niet op vanaf de Windows Vista-dvd bij elke herstart. Als u dat doet, moet u onmiddellijk opnieuw opstarten zodat het opstartherstelproces normaal kan doorgaan. Als Startup Repair geen probleem heeft gevonden met Windows Vista, ziet u dit scherm niet.

Kies Voltooien om opnieuw op te starten naar Windows Vista

Een screenshot van de opstartreparatie van Windows Vista is voltooid

Windows Vista Opstartherstel – Stap 9.
Selecteer Af hebben zodra je de ziet Start uw computer opnieuw op om de reparaties te voltooien venster om uw pc opnieuw op te starten en Windows Vista normaal te starten.

Opstartherstel was niet genoeg?

Het is mogelijk dat Startup Repair het probleem dat u had niet heeft opgelost. Als het hulpprogramma Opstartherstel dit zelf bepaalt, kan het automatisch opnieuw worden uitgevoerd nadat uw computer opnieuw is opgestart. Als het niet automatisch wordt uitgevoerd, maar u nog steeds problemen ondervindt met Windows Vista, herhaalt u deze stappen om Opstartherstel opnieuw handmatig uit te voeren. Als blijkt dat Opstartherstel uw Windows Vista-probleem niet gaat oplossen, heeft u enkele aanvullende herstelopties, waaronder Systeemherstel. U kunt ook een schone installatie van Windows Vista proberen. Als u echter een opstartreparatie van Windows Vista hebt geprobeerd als onderdeel van een andere handleiding voor het oplossen van problemen, kunt u waarschijnlijk het beste doorgaan met het specifieke advies dat deze handleiding u geeft als uw volgende stap.