Skip to content

Een PayPal-donatieknop toevoegen aan uw blog

16 de juli de 2021
modern white keyboard wih donate buttons 637945860 5a8e0c801f4e130036d8a6a2 851cefa7f7974695a0ebb1d5c69d17e8

Wat te weten

  • Meld u aan voor een PayPal-account en volg de instructies op de webpagina PayPal-donaties.
  • Als je klaar bent, geeft PayPal je een code om in je blog in te voegen. Nadat je de code hebt ingevoerd, verschijnt de donatieknop.
  • Als je blog op WordPress draait, voeg dan een PayPal-donatieknop toe met behulp van een WordPress-plug-in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een PayPal-donatieknop aan uw blog kunt toevoegen, zodat uw lezers geld kunnen bijdragen om uw operationele kosten te compenseren.

Donaties accepteren met PayPal

Om een ​​donatieknop toe te voegen, meldt u zich aan voor een PayPal-account en volgt u de instructies op de webpagina PayPal-donaties. Via dit proces krijgt u een code die wordt gekoppeld aan uw PayPal-rekening. Kopieer en plak vervolgens de code in je blog. Veel bloggers plaatsen het in de zijbalk van de blog, zodat de knop op zoveel mogelijk pagina’s verschijnt. Zodra de code in uw blog is ingevoegd, verschijnt automatisch de donatieknop. Wanneer een lezer op de donatieknop op uw blog klikt, wordt hij doorgestuurd naar uw PayPal-donatiepagina. Het geld dat ze doneren, wordt via PayPal rechtstreeks op de bankrekening gestort die u tijdens het installatieproces hebt gekozen. Donateurs kunnen gemakkelijk door het donatieproces via PayPal navigeren en u kunt alle details van elke donatie zien.

Administratieve kosten voor PayPal-donatie

PayPal instellen voor donaties brengt geen initiële kosten met zich mee, maar wanneer u donaties begint te ontvangen, brengt PayPal een kleine vergoeding in rekening die deels is gebaseerd op het gedoneerde bedrag.

Een plug-in gebruiken

Als uw blog op WordPress draait, kunt u een PayPal-donatieknop toevoegen met behulp van een WordPress-plug-in. Net als de bovenstaande knopmethode, voegt deze plug-in een widget toe aan de zijbalk van je blog die je kunt aanpassen met tekst en andere instellingen.

Waarom bloggers een PayPal-donatieknop toevoegen

Als je tijd doorbrengt op sociale media en blogs van andere mensen bezoekt, heb je waarschijnlijk op veel van hen donatieknoppen opgemerkt. Sommige zijn misschien voor de hand liggend met ‘Doneer’-oproepen tot actie, terwijl andere eenvoudig gekoppelde tekstregels zijn met de tekst ‘Koop me een kopje koffie’. De woorden en het uiterlijk kunnen verschillen, maar het doel is hetzelfde: de blogger vraagt ​​mensen die de bloginhoud lezen en ervan genieten om een ​​beetje geld te doneren om hen te helpen de blog draaiende te houden.

Kosten van bloggen

Het opzetten van een persoonlijke blog is vrij eenvoudig en brengt weinig kosten met zich mee. Elke openbare blog die regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe inhoud en verkeer heeft dat meer dan een paar mensen per maand bedraagt, heeft echter kosten. Deze kosten omvatten meestal de domeinnaam, webruimte en bandbreedte, en de tijd en het talent van makers van inhoud die schrijven wat u leest wanneer u bezoekt. Als je je eigen blog hebt, ben je je natuurlijk al bewust van de investering in tijd en geld die nodig is om het draaiende te houden.

Verwachtingen managen

Je moet niet verwachten dat je veel geld aan donaties zult ontvangen; Als u echter meer dan $ 10.000 zou inzamelen en geen geverifieerde non-profitorganisatie bent, kan de Internal Revenue Service (IRS) u vragen om te laten zien hoe de donaties zijn gebruikt. Een donatieknop zal waarschijnlijk niet veel inkomsten opleveren, maar de eenvoudige installatie en het gebruik maken het het overwegen waard.