Skip to content

Een PDF ondertekenen op Mac

29 de juli de 2021
how to sign a pdf on mac 4776989 415f7825d9f344798292ff640420280a

Het ondertekenen van een PDF-bestand op Mac kan een iets ingewikkelder proces zijn dan je zou verwachten als je gewend bent aan standaard tekstbestanden of Word-documenten. Gelukkig heeft macOS een aantal manieren waarop u uw handtekening aan een PDF kunt toevoegen, allemaal via ingebouwde tools in plaats van dat u speciale apps moet downloaden. U kunt ook populaire ondertekenservices gebruiken, zoals DocuSign of Adobe Acrobat Reader DC, maar de meeste Mac-gebruikers geven de voorkeur aan de tools die Apple biedt. Dit is wat u moet weten over het ondertekenen van documenten op de Mac. Wilt u een pdf-bestand uitgebreider bewerken dan alleen door het te ondertekenen? Er zijn talloze manieren om dit te doen, evenals speciale apps voor het proces.

Een PDF ondertekenen met het trackpad met Preview

De ingebouwde Preview-app van de Mac is een verrassend krachtig hulpmiddel voor het bewerken van veel verschillende soorten documenten. Het is ook geweldig voor het ondertekenen van PDF’s. Het biedt een aantal verschillende manieren om een ​​PDF te ondertekenen, inclusief het gebruik van het trackpad van je Mac om dit te doen. Hier is hoe het te doen. Als uw Mac een Force Touch-trackpad heeft, kunt u uw vinger steviger op het trackpad drukken om te ondertekenen met een zwaardere en donkerdere lijn.

 1. Open het PDF-bestand in Voorvertoning. Macs openen PDF-bestanden standaard in Voorvertoning, dus u zou eenvoudig op het bestand moeten kunnen dubbelklikken. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en vervolgens op Openen met > Voorbeeld.

 2. Klik Toon opmaakwerkbalk.

 3. Klik Handtekening.

  Preview-app met Markup-werkbalk die het handtekeningpictogram toont en markeert

 4. Klik Klik hier om te beginnen.

  Voorbeeld-app met dialoogvenster Handtekening weergegeven

 5. Teken je handtekening met het trackpad van je laptop. Elke beweging wordt onderdeel van de handtekening, dus probeer je gebaren natuurlijk, langzaam en stabiel te houden. Als uw Mac bovendien een Force Touch-trackpad heeft, kunt u uw vinger steviger op het trackpad drukken om te ondertekenen met een zwaardere en donkerdere lijn. Druk op een willekeurige toets als u klaar bent.

 6. Klik Klaar.

  Voorbeeld-app met dialoogvenster Handtekening weergegeven

 7. Klik op uw gemaakte handtekening en sleep deze naar de plaats waar hij moet zijn in het document.

  Een handtekening plaatsen op een document in de Preview-app

 8. Klik er vanaf om het in die positie te houden. Van gedachten veranderen? Klik gewoon nogmaals op de handtekening om deze te kunnen slepen.

Een PDF ondertekenen met de camera via Preview

Als u het trackpad niet wilt gebruiken om uw handtekening te tekenen, kunt u ook de ingebouwde camera van de Mac gebruiken om een ​​PDF te ondertekenen. Het is een soortgelijk proces als het gebruik van het trackpad, maar met enkele belangrijke verschillen. Hier is hoe. Nadat u dit proces hebt voltooid, kunt u een handtekening opnieuw gebruiken door deze te kiezen in het menu Handtekening. Als je iCloud Drive gebruikt, wordt het ook opgeslagen op alle andere Macs die je hebt gesynchroniseerd met je account.

 1. Open het PDF-bestand in Voorvertoning. Macs openen PDF-bestanden standaard in Voorvertoning, dus u zou eenvoudig op het bestand moeten kunnen dubbelklikken. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en vervolgens op Openen met > Voorbeeld.

 2. Klik Toon opmaakwerkbalk.

 3. Klik Handtekening.

  Preview-app met Handtekening maken gemarkeerd

  Als je al een handtekening hebt gemaakt via het trackpad, klik dan op Handtekening maken.

 4. Klik Camera.

  Voorbeeld-app met Camera gemarkeerd

 5. Teken je handtekening op papier en houd deze tegen de camera en de blauwe lijn. De afbeelding ziet er omgekeerd uit, maar Preview zal deze aanpassen zodat deze correct wordt gelezen zodra deze voldoende is gescand.

 6. Houd het vel papier een paar seconden stil totdat de Mac het papier correct leest.

 7. Zodra de afbeelding verschijnt, klikt u op Klaar om de handtekening op te slaan.

  Preview-app met een handtekening ingescand via het cameragedeelte van Signature

 8. Klik Handtekening opnieuw en kies de handtekening.

  Preview-app met een selectie van handtekeningen gemarkeerd

 9. Sleep het naar waar het moet zijn in het document.

 10. Klik er vanaf om het in die positie te houden. Wilt u uw handtekening niet op uw Mac bewaren? Plaats de muisaanwijzer op de handtekening en klik vervolgens op de x wanneer deze verschijnt.