Skip to content

Een privacyfout in Chrome oplossen

18 de augustus de 2021
3518277PClaptoponwoodentable a68e1128817348a8a7d738cd2886c403

Chrome is een populaire, gratis en betrouwbare webbrowser ontwikkeld door Google. Af en toe kunt u een bericht tegenkomen wanneer u een webpagina in Chrome opent met de tekst ‘Uw verbinding is niet privé’. Het bericht waarschuwt dat aanvallers mogelijk proberen uw informatie te stelen. Hoewel dit alarmerend klinkt, is er waarschijnlijk niets aan de hand. Hier leest u wat deze fout kan veroorzaken en hoe u deze kunt oplossen om weer te kunnen browsen. Dit is niet alleen een Chrome-probleem. Mogelijk ontvangt u variaties op deze fout in andere browsers, zoals Firefox en Safari. Hoewel deze fouten kunnen verschillen, zijn de stappen voor probleemoplossing vaak hetzelfde.

Oorzaken voor een privacyfout in Chrome

Chrome retourneert deze privacyfout wanneer het het SSL-certificaat van de site die u probeert te bereiken, niet kan verifiëren. SSL is een veilige coderingsmethode die verzonden gegevens privé en veilig houdt. Chrome laadt de website niet omdat het vermoedt dat deze onveilig is. Verschillende dingen kunnen deze SSL-fout veroorzaken. De site kan een verlopen SSL-certificaat hebben, een certificaat dat niet correct is ingesteld of een certificaat dat niet is uitgegeven door een vertrouwde organisatie. Er kunnen problemen zijn met een Chrome-extensie, uw antivirussoftware of instellingen op uw computer.

Een privacyfout in Chrome oplossen

U kunt niets doen als het probleem zich aan de kant van de site bevindt. Als het probleem echter van uw computer of apparaat komt, zijn er enkele eenvoudige oplossingen die u kunt proberen.

  1. Kijk of het SSL-certificaat van de site is verlopen. Als het SSL-certificaat van een website is verlopen of ongeldig is, kunt u niets doen om een ​​Chrome-privacyfout op te lossen, omdat dit de schuld van de site is. U kunt de eigenaar van de site echter een e-mail sturen om hem op de hoogte te stellen.

  2. Herlaad de pagina. Dit is een snelle en gemakkelijke optie voor het oplossen van problemen. Sluit en open uw Chrome-browser opnieuw en laad de pagina opnieuw. Mogelijk is er iets mis met uw browser of heeft de site-eigenaar zijn SSL-certificaat opnieuw uitgegeven.

  3. Problemen met openbare wifi-netwerken. Wanneer u een openbaar wifi-netwerk gebruikt, zoals in een restaurant of op een luchthaven, ontvangt u mogelijk een Chrome-privacyfout als u zich aanmeldt bij een website voordat u de voorwaarden en overeenkomst van de locatie accepteert. Navigeer naar een niet-SSL-site zoals www.weather.com en de aanmeldingspagina zou moeten openen. Probeer de website opnieuw en kijk of dit het probleem oplost.

  4. Wis de browsercache en cookies. Het wissen van de browsercache en cookies is een andere snelle en gemakkelijke methode om het probleem op te lossen.

  5. Open de pagina in de incognitomodus. Open de pagina op een pc of Mac-computer in een incognitovenster. Als de pagina wordt geopend, betekent dit waarschijnlijk dat een Chrome-extensie niet goed werkt. Schakel de extensie uit en open de pagina weer normaal.

  6. Controleer de datum en tijd van de computer. Een onjuist ingestelde datum en tijd op uw apparaat kan voorkomen dat Chrome het SSL-certificaat verifieert van de site die u bezoekt. Dit komt omdat wanneer Chrome de vervaldatum van een SSL-certificaat controleert, het deze vergelijkt met de tijd op de klok van de computer.

  7. Schakel antivirussoftware uit. Naarmate antivirussoftware geavanceerder wordt, voegt het nieuwe functies toe om te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen. Een dergelijke functie is een firewall die sites blokkeert die niet met SSL zijn beveiligd. Hoewel dit meestal goed is, kan het soms conflicteren met uw netwerkinstellingen en per ongeluk sommige SSL-certificaten en verbindingen blokkeren. Om te zien of dit het probleem is, schakelt u de SSL-scanfunctie van de antivirussoftware tijdelijk uit. Verschillende antivirussoftwareprogramma’s plaatsen de instelling voor deze functie op verschillende plaatsen, maar het proces zou vergelijkbaar moeten zijn. Ga naar de instellingen van je antivirussoftware en zoek naar functies met betrekking tot SSL of internet.

  8. Ga verder naar de website. Als u er zeker van bent dat de fout aan de kant van de website ligt en de website bekend en vertrouwd is, is het mogelijk om toegang te krijgen tot de site met een onveilige verbinding. Selecteer hiervoor de Geavanceerd link onderaan het foutvenster en selecteer vervolgens Ga naar website. Dit lost het probleem met de foutmelding niet op en moet alleen worden gedaan als u zeker weet dat de website veilig is.