Skip to content

Een probleem met het zwarte scherm van Google Chrome oplossen

10 de augustus de 2021
Main2 948df23359ac4bca9421e1506b8e9247

Soms ervaart Google Chrome een zwart scherm op Windows 10-, Windows 8- en Windows 7-apparaten. Dit is een bekende bug en vrij eenvoudig op te lossen. De stappen in dit artikel om het probleem met het zwarte scherm van Google Chrome op te lossen, zijn van toepassing op Windows 10-, Windows 8- en Windows 7-apparaten.

Oorzaken van het probleem met het zwarte scherm van Chrome

Het probleem met het zwarte scherm van Google Chrome is een van die vage technische bugs die om verschillende redenen verschijnen. Meestal is dit het resultaat van een incompatibiliteit of een experimentele functie. Extensies die niet synchroon lopen met de nieuwste release van Google zitten erachter, vaker wel dan niet. Er kunnen echter lastigere oorzaken in het spel zijn.

Hoe het probleem met het zwarte scherm van Chrome op te lossen

Er zijn een aantal mogelijke oplossingen voor het probleem met het zwarte scherm van Chrome. Deze omvatten het scala aan mogelijke oorzaken, en de meeste zijn eenvoudig. Als je deze bug tegenkomt, probeer dan de volgende oplossingen om dit probleem op te lossen.

  1. Schakel Google Chrome-extensies uit. Niet alle extensies zijn gelijk en soms zijn extensieontwikkelaars traag met het updaten van hun producten. Erger nog, extensies worden de hele tijd in de steek gelaten. Schakel extensies altijd eerst uit als er een probleem is met Chrome. Het kan voorkomen dat u de toepassing geforceerd moet afsluiten om de wijzigingen door te voeren.

  2. Schakel uw Chrome-vlaggen uit. Google Chrome-vlaggen zijn experimentele functies. Dat betekent dat deze vlaggen op elk moment kunnen breken. Schakel alles uit dat u mogelijk hebt ingeschakeld om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

  3. Wijzig de grootte van het browservenster. U kunt de grootte van het browservenster wijzigen door op de Omlaag herstellen icoon naast de x in de rechterbovenhoek van het browservenster. Houd vervolgens de randen van het venster ingedrukt om het formaat naar wens aan te passen. Dit is slechts een tijdelijke oplossing. Als u alleen het formaat van het venster wijzigt, kan het probleem opnieuw optreden.

  4. Voer Chrome uit in de compatibiliteitsmodus. U kunt Google Chrome uitvoeren in de compatibiliteitsmodus, maar u moet eerst een snelkoppeling maken als u er geen heeft voor Google Chrome. Hiermee wordt Chrome uitgevoerd alsof het een toepassing is voor een oudere versie van Windows. De meeste gebruikers kiezen voor Windows 7 als ze een nieuwere versie van het Windows-besturingssysteem gebruiken. Als u echter al Windows 7 gebruikt, probeer het dan in een nog oudere versie uit te voeren.

  5. Schakel hardwareversnelling uit. Wanneer hardwareversnelling is ingeschakeld, worden de meest intensieve taken in de browser afgehandeld door de GPU. Dit maakt het CPU-gebruik vrij, zodat andere programma’s beter kunnen draaien. Dat legt de meeste belasting op de browser. Schakel daarom de instelling voor hardwareversnelling in de Chrome-browser uit als u het zwarte schermvenster ervaart.

  6. Reset Chrome naar de standaardinstellingen. Als u nog steeds het probleem met het zwarte scherm ondervindt, stelt u de Chrome-browser opnieuw in op de standaardinstellingen om er zeker van te zijn dat het geen configuratieprobleem is. Door een reset uit te voeren, worden uw extensies, bladwijzers en browsegeschiedenis verwijderd.