Skip to content

Een projector aansluiten op een computer

2 de juli de 2021
485246367 1c9d8d8935f94596bcc96eae41364c04

Wat te weten

 • Een HDMI- of VGA-kabel werkt voor de meeste opstellingen.
 • Chromecast is een andere optie.
 • Een draadloze verbinding via Miracast is in sommige gevallen mogelijk.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Windows-desktop of -laptop kunt aansluiten op een projector via een bekabelde of draadloze methode, afhankelijk van uw situatie.

Een HDMI-kabel aansluiten

Deze opstelling is vergelijkbaar met het gebruik van twee monitoren op Windows, omdat u een kabel gebruikt om een ​​tweede beeldscherm aan uw laptop of desktop toe te voegen.

 1. Schakel zowel de projector als de computer uit. Deze stap is niet nodig, maar het is het beste om de kabel aan te sluiten (komt in stap 2) voordat ze worden uitgevoerd om problemen te voorkomen met het ene apparaat dat het andere niet herkent,

 2. Verbind de twee met een HDMI-kabel, wat het beste is omdat het ook audio draagt. Maar als je geen audio nodig hebt (of een aparte audiokabel hebt) of HDMI geen optie is, hebben de meeste projectoren en computers ook een VGA- of DVI-poort.

  Desktop met HDMI-poort.

  Welke kabel je nodig hebt, hangt af van de poorten die op beide apparaten beschikbaar zijn. Als er verschillende poorten zijn (bijvoorbeeld HDMI op de ene en VGA op de andere), hebt u een adapter nodig. Amazon heeft veel adapters voor verschillende configuraties, zoals HDMI naar VGA. Als je in een school of kantoor bent, is de kans groot dat er al een kabel uit de projector komt die je op je computer kunt aansluiten.

 3. Schakel beide apparaten in.

 4. Druk op uw computer op WIN+P en selecteer vervolgens een optie:

  optie schermprojectie uitbreiden in Windows 10

  • Alleen pc-scherm (genaamd Alleen computer in Windows 7) verbreekt in wezen uw scherm van de projector – kies deze niet.
  • Duplicaat zal precies dat doen: laat hetzelfde zien als wat er op de computer staat
  • Uitbreiden verandert de projector in een tweede scherm, zodat u items tussen de twee kunt slepen.
  • Alleen tweede scherm (genaamd Alleen projector in Windows 7) toont alles op de projector en niets op uw computer.

Als dit niet werkt of Windows de projector niet kan vinden, drukt u op de Invoer op de projector om de computer te zoeken.

Sluit een Chromecast of Roku . aan

In veel gevallen wil iemand om een ​​bepaalde reden een computer en projector aansluiten, zoals een film kijken of foto’s of een presentatie laten zien, niet per se om het hele computerscherm te projecteren. Als dit uw situatie is, is een streaming media-apparaat zoals Chromecast of Roku eenvoudig in te stellen en werkt het als de projector HDMI ondersteunt.

 1. Schakel de projector in en sluit de Chromecast aan op een beschikbare HDMI-poort. Als er ook een USB-poort op de projector is, of een stekker in de buurt, moet u die ook gebruiken als het apparaat deze nodig heeft voor stroom.

 2. Stel het apparaat in als dat nodig is. We hebben instructies voor het instellen van een Chromecast en het instellen van een Roku als je hulp nodig hebt.

 3. Stuur naar de projector wat u ook op het scherm wilt weergeven. Hoe u dit doet, hangt af van het apparaat dat u gebruikt en wat u projecteert. Als u bijvoorbeeld een Chromecast heeft en uw computerscherm wilt projecteren, is dat net zo eenvoudig als het gebruik van de ingebouwde Cast-functie van Chrome. Hiermee kunt u een specifiek tabblad, uw hele scherm of een bestand op de projector weergeven.

  Opties voor Cast-tabbladen in Chrome

  Opties voor het casten van tabbladen in Chrome voor Chromecast.
  Als uw computer Miracast ondersteunt (meer daarover hieronder), kunt u schermspiegeling op een Roku gebruiken.

Miracast zou een optie kunnen zijn

Sommige apparaten ondersteunen draadloze verbindingen via Miracast, wat veel handiger is dan een kabel voor projectoren aan het plafond. Het wordt echter waarschijnlijk niet door zoveel projectoren ondersteund als Chromecast. Controleer deze lijst met Miracast-apparaten om te zien of zowel uw pc als de projector worden ondersteund. Als je het nog steeds niet zeker weet, doorloop je deze stappen om te zien of het werkt. Dit zijn algemene aanwijzingen die u in de goede richting moeten wijzen, maar ze zijn misschien niet helemaal logisch met uw specifieke projector.

 1. Gebruik de Invoer of LAN knop op de projector of de afstandsbediening om te selecteren Scherm spiegelen.

 2. Ga vanuit het menu op de projector naar Netwerk > Scherm spiegelen > AAN.

 3. druk op WIN+K op uw computer en kies vervolgens de projector uit de lijst om uw scherm te projecteren.