Skip to content

Een PS4-controller resetten

24 de juni de 2021
how to reset ps4 controller 4174025 3cf04986aa0e4c3f99a54264ffed7199

Wat te weten

 • Gebruik voor een zachte reset een werkende controller om naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth-apparaten.
 • Markeer de controller die u wilt resetten, druk op de Opties knop en selecteer vervolgens Apparaat vergeten.
 • Gebruik voor een harde reset een rechtgebogen paperclip om de knop in het kleine gaatje aan de achterkant van de controller vijf seconden ingedrukt te houden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een PS4-controller reset. De instructies zijn van toepassing op de officiële DualShock 4-controller.

Hoe u uw PS4-controller kunt resetten

Een “zachte reset” verwijst over het algemeen naar het uit- en weer inschakelen van een computer of apparaat, waardoor het geheugen leeg raakt en veel problemen kunnen worden verholpen. Door een zachte reset van de PS4-controller uit te voeren, resetten we ook de verbinding tussen de controller en de console. Dit kun je echter alleen doen als je een tweede PS4-controller hebt. Als je geen extra controller hebt, ga dan verder met de instructies voor het uitvoeren van een harde reset.

 1. Log in met je tweede (werkende) controller en navigeer naar de Instellingen in het hoofdmenu van de PS4. Dit is de optie die eruitziet als een koffer.

 2. Kiezen Apparaten uit het vervolgkeuzemenu.

  Een screenshot van PS4-instellingen met de sectie Apparaten gemarkeerd

 3. Selecteer Bluetooth-apparaten.

  Een screenshot van de instelling PS4-apparaten met de optie Bluetooth-apparaten gemarkeerd

 4. Je zou je PS4-controller in de lijst moeten zien staan. Omdat u de werkende controller gebruikt om door het menu te navigeren, selecteert u de inactieve. De PS4-controller met een groene stip is de actieve controller en de PS4-controller zonder de groene stip is de inactieve.

  Een screenshot van het scherm Bluetooth-apparaten op PS4 met een inactieve controller gemarkeerd

 5. druk de Opties knop op uw controller, rechts van het touchpad. Dit zal een nieuw menu openen.

  Een DualShock 4-controller met de optieknop gemarkeerd

 6. Selecteer Apparaat vergeten.

  Een screenshot van een controllermenu in PS4-instellingen met de optie Apparaat vergeten gemarkeerd

 7. Nu we de defecte DualShock 4-controller zijn vergeten, willen we de PS4 uitschakelen. Je kunt dit doen door de PS4-knop op je controller ingedrukt te houden en te navigeren naar Vermogen in het menu en kiezen Schakel PS4 uit.

 8. Sluit je zich misdragende DualShock 4-controller aan op de PS4 via een USB-kabel.

 9. Schakel de PS4 in en wacht tot deze is opgestart.

 10. druk de Speel station knop op de controller en log in op de PS4. De PlayStation 4-controller moet nu worden gekoppeld en je kunt testen of hij nog steeds niet goed werkt.

Een PS4-controller hard resetten

Een harde reset is wanneer een apparaat wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, wat in feite is hoe het uit de doos kwam. Gelukkig is dit gemakkelijk te doen met de DualShock 4-controller, maar we hebben een paperclip of iets dergelijks nodig om je PS4-controller te resetten.

Persoon die een PlayStation 4-controller reset met een paperclip

 1. Schakel de PS4 uit.

 2. Draai de DualShock 4-controller om en zoek het kleine gaatje bij de linkerschouderknop.

  Een DualShock 4-controller met het reset-gaatje gemarkeerd

 3. Vouw het ene uiteinde van de paperclip open en plaats deze om op de knop te drukken die in het gat is begraven.

 4. Houd deze knop ongeveer 5 seconden ingedrukt.

 5. Sluit de controller met een USB-kabel aan op de PS4.

 6. Schakel de PS4 in en wacht tot deze is opgestart.

 7. druk de Speel station knop op de controller om in te loggen op de PS4. De lichtbalk moet blauw worden om aan te geven dat de DualShock 4 is gekoppeld aan de console.

Deze instructies werken mogelijk niet voor een aangepaste PS4-controller. Raadpleeg de fabrikant van uw controller als u problemen ondervindt bij het volgen van de instructies.

Heb je nog steeds problemen met je PS4-controller?

Als je nog steeds problemen hebt met je controller, probeer dan je router of modem opnieuw op te starten. Houd er rekening mee dat u de internettoegang verliest, dus waarschuw iedereen in huis voordat u deze stap uitvoert. Als je je PS4-controller niet kunt synchroniseren, doorloop je de stappen voor het uitvoeren van een harde reset met de router of modem uitgeschakeld. Als je je apparaat hebt gekoppeld maar het nog steeds onregelmatig is, probeer het dan gewoon te gebruiken met de router of modem uitgeschakeld. Werkt het goed? Als dit het geval is, moet u het kanaal wijzigen dat uw router gebruikt. Je kunt onze instructies volgen voor het wijzigen van het kanaal op een router of je internetprovider raadplegen.