Skip to content

Een robuuste Apple Watch zou geweldig kunnen zijn voor buitentypes

19 de juni de 2021
fenix6 Hero HR 4000 f7b355628d1d4daebcedebb089a9fb00

Belangrijkste leerpunten

  • Apple lanceert mogelijk een robuuste smartwatch die bedoeld is voor mensen die ruig spelen of er gewoon uitzien zoals ze doen.
  • Het gerucht gaat dat de Apple Watch Explorer Edition al dit jaar uitkomt.
  • Als je niet kunt wachten op de Explorer, overweeg dan een robuuste smartwatch van Casio of Garmin.

Als je veel buiten bent, kun je overwegen om een ​​robuuste smartwatch aan te schaffen. Apple overweegt naar verluidt een versie van zijn smartwatch te lanceren met een robuuste behuizing, gericht op atleten. De Apple Watch zou de concurrentie aangaan met een groeiend aantal stoere smartwatches op de markt. “Als fervent buitenmens heeft een robuuste smartwatch veel voordelen en is betrouwbaarder dan de gemiddelde smartphone”, zei Bertie Cowan, oprichter van Effortless Outdoors, in een e-mailinterview. “Deze horloges zijn ontworpen voor de buitenmens die een horloge draagt, met functies die zijn gericht op het volgen van de hartslag, een GPS-navigatiesysteem, een kompas, enzovoort.”

Functie of mode?

De Apple Watch Explorer Edition, die naar verluidt al dit jaar op de markt komt, zou het antwoord van het bedrijf kunnen zijn op uurwerken die favoriet zijn bij topsporters, zoals die van Garmin. Het kan ook fashionista’s aantrekken die houden van de ruige stijl van horloges zoals de Casio G-Shock-serie. Fitnessinstructeur Shabbir Noor, hoofd van Recycle Studio, zei in een e-mailinterview dat hij onlangs een Garmin Fenix ​​smartwatch heeft gekocht vanwege het compromisloze ontwerp. Hij merkte op dat hij de Fenix ​​graag buiten gebruikt. “Wat ik wil in een smartwatch is er een die kan synchroniseren met mijn smartphone en mijn conditie kan bijhouden, een horloge dat duurzaam is en vooral waterbestendig”, voegde hij eraan toe.

Noor zei dat hij graag de hartslagfuncties van de pols gebruikt, de verscheidenheid aan trainingsapps die bij het horloge worden geleverd en de trainingsfunctie PacePro die zijn tempo tijdens zijn activiteit begeleidt. “Veel functies zijn geweldig voor elke buitenmens, zoals een GPS-tracker en ingebouwde kaarten. Het is een goede investering voor elke fitnessjunkie zoals ik”, zei hij. “Als fervent buitenmens heeft een robuuste smartwatch veel voordelen en is hij betrouwbaarder dan de gemiddelde smartphone.” Cowan beveelt de Garmin Fenix ​​6 Pro aan, hoewel hij wijst op het forse prijskaartje van $ 849,99. In tegenstelling tot de standaard smartwatch heeft de 6 Pro smartwatch een langere batterijduur en is hij ontworpen om moeilijk terrein en activiteiten te weerstaan. “De kwaliteit van deze horloges is uitstekend, en ze zijn gemaakt om lang mee te gaan, licht van gewicht en het scherm [is] krasbestendig,” zei Cowan. “Het beste van het horloge voor mij, als fervent wandelaar, is de GPS-nauwkeurigheid en hoe duidelijk en leesbaar het scherm is, ongeacht de lichtomstandigheden.”

De sensatie van de jacht

Als u een jager of fervent visser bent, kunt u de Traverse Alpha van Suunto overwegen, die GPS/GLONASS (een door Rusland ontwikkeld wereldwijd plaatsbepalingssysteem), satellietnavigatie, barometer en hoogtemeter, maanstanden en een real- tijd breadcrumb weergave van uw pad. Het heeft ook een automatische opnamedetectiefunctie die registreert waar je een opname hebt gemaakt. De smartphone-app van het horloge kan snelheid, afstand, calorieën volgen en zelfs nieuwe routes vinden die door andere mensen zijn gepost. Er is ook de Casio WSD-F30, die een slankere en kleinere behuizing heeft dan zijn voorgangers. Casio beweert dat het scherm is verbeterd en wordt geleverd met het nieuwste Wear OS van Google. Het horloge is waterdicht, dus het kan tot 50 meter onder water worden ondergedompeld en is bestand tegen vallen en trillingen.

Degenen met een beperkt budget willen misschien kijken naar de $ 139 Amazfit T-Rex, die beweert een batterijduur van 20 dagen te hebben. Hij is waterdicht tot 50 meter en heeft een GPS. Natuurlijk is de reguliere Apple Watch niet traag als het gaat om robuustheid. De Apple Watch Series 6 heeft een waterbestendigheid van 50 meter, dus hij kan worden gebruikt voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in de oceaan. Ik ben een onhandig persoon en droeg jarenlang een Apple Watch Series 3, terwijl ik ermee rondliep tijdens het wandelen, en het ziet er nog steeds bijna gloednieuw uit. Tegenwoordig draag ik een Apple Watch Series 6 en na een paar maanden ruw gebruik is er geen krasje meer op. Toch ben ik dol op het idee van een robuuste Apple Watch voor het geval ik eindelijk mee ga met die expeditie naar Antarctica die ik van plan was.