Skip to content

Een scherm delen op Zoom

8 de augustus de 2021
Zoomsharing momandchild ArielSkelley DigitalVision GettyImages 15520e6ca8dd4813a603e5f788715f6f

Of je Zoom nu gebruikt voor werk, school of gewoon rondhangen met vrienden en familie, er zijn vaak momenten waarop je anderen iets wilt laten zien dat je op je eigen computer hebt staan. In plaats van links of bijlagen te versturen, kun je Zoom screen sharing gebruiken om je scherm in realtime te delen en met anderen te bespreken. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op zowel Windows- als Mac-computers. Ze zijn getest op een Windows 10-computer.

Scherm delen in Zoom

Voordat u uw scherm in Zoom deelt, moet u er zeker van zijn dat alles wat iedereen op uw computer kan zien, veilig is om te zien. Sluit bijvoorbeeld alle vensters die mogelijk niet werkgerelateerd zijn als u een scherm deelt tijdens een zakelijke bijeenkomst. Als je eenmaal bent ingesteld, volg je deze stappen om het delen van schermen te starten: Zowel hosts als deelnemers kunnen schermen delen in Zoom. De host kan echter voorkomen dat deelnemers de optie gebruiken. Gratis en basisaccounts zijn standaard ingesteld op Alleen host.

 1. Om uw Zoom-menuoptie te zien, beweegt u uw muis over het Zoom-vergaderingsscherm. Onderaan het scherm ziet u een menu. De Scherm delen optie zit in de buurt van het midden.

 2. Klik Scherm delen. Klik niet op de kleine witte pijl omhoog, als je er een ziet, om je scherm te delen. Dat zijn Host-opties die verderop in dit artikel worden besproken. Klik gewoon op Scherm delen icoon.

 3. Selecteer in het menuvenster dat verschijnt het programma of venster dat u wilt delen. Het scherm dat u momenteel gebruikt, verschijnt met een helderblauwe achtergrond; alle andere schermen tonen een witte achtergrond. Gebruik de schuifbalk aan de rechterkant om door uw opties te bladeren als dat nodig is. Zodra je het venster hebt geselecteerd dat je wilt delen, klik je op Deel.

  Zoomvenster of programmaselecties.

 4. Controleer op uw computer of er een lichtblauwe markering op het geselecteerde scherm verschijnt. Dat geeft aan welk venster of programma Zoom aan anderen gaat tonen. Als het onjuist is, wijzigt u uw selectie in het menuvenster.

  Gemarkeerd venster Zoom zal delen.

 5. Zodra u zeker weet dat het juiste scherm zal verschijnen, klikt u op Deel in het menuvenster.

  Zoom Share-knop

Wanneer u uw venster met succes hebt gedeeld, verdwijnt het menuvenster en verschijnt er een nieuwe menubalk bovenaan uw hoofdscherm. Deze menubalk biedt tal van opties, waaronder een Meer drop-down menu. U kunt deze balk desgewenst rond uw monitor(s) naar een andere locatie slepen.

Zoommenubalk

Veel van deze opties hebben niets te maken met het delen van je scherm. Er zijn er echter verschillende die u kunt gebruiken tijdens het delen van schermen of tijdens het uitvoeren van een Zoom-vergadering als gastheer. Van de Meer menu, kunt u de volgende opties voor het delen van schermen selecteren:

 • Sta deelnemers toe (of niet) om aantekeningen te maken op een gedeeld scherm.
 • Toon of verberg de namen van annotators als ze screenshare gebruiken.
 • Deel computergeluiden.
 • Optimaliseer het delen van videoclips op volledig scherm.

Zoom schakelt automatisch over naar volledig scherm om uw delen te optimaliseren. Als je dat niet op je scherm wilt, klik dan op Verlaat volledig scherm in de rechterbovenhoek van het menu bovenaan uw scherm of druk op de Esc sleutel.

Een schermdeling pauzeren in Zoom

Soms moet je stoppen met het delen van schermen, zodat je weer gezichten kunt zien en reacties kunt peilen, een discussie over iets kunt voeren of iemand anders een scherm kunt laten delen. Als u echter weer hetzelfde scherm gaat delen, hoeft u niet te stoppen met het volledig delen van uw scherm. Als je dat doet, moet je helemaal opnieuw beginnen wanneer het tijd is om je scherm weer te laten zien. Klik in plaats daarvan op Delen pauzeren. Deze actie doet precies wat het zegt: het voorkomt dat uw scherm wordt gedeeld, maar sluit de optie niet helemaal af. Zodra u op die optie klikt, hernoemt de knop zichzelf naar Hervatten Delen.

Zoom's Pauze Share-knop

U ziet ook een heldere oranjegele balk die waarschuwt dat het delen van uw scherm is gepauzeerd. Als je klaar bent om weer te delen, klik je op Hervatten Delen.

Zoom Hervatten Share-knop

Hoe u kunt stoppen met het delen van uw scherm

Ga naar de menubalk om te stoppen met het delen van uw scherm. Het kan nog steeds bovenaan het hoofdscherm staan ​​dat je gebruikt of je hebt het misschien ergens anders naartoe gesleept. Klik Delen stoppen. Zodra dat is gebeurd, kunnen deelnemers uw computerscherm niet meer zien.

Zoom Stop Delen knop

Menu-opties voor het delen van hostschermen gebruiken

Gastheren kunnen het delen van schermen tot één persoon tegelijk beperken of meerdere deelnemers tegelijkertijd toestaan ​​om te delen. Ze kunnen het delen van schermen zelfs beperken, zodat alleen zij een scherm kunnen delen. Deze functies bevinden zich allemaal in de Scherm delen bevorderen optiemenu. Volg deze instructies om dat menu te openen en te gebruiken:

 1. Beweeg uw muis over het Zoom-vergaderscherm. Onderaan het scherm ziet u een menu.

 2. Klik op de kleine witte pijl omhoog naar de rechterbovenhoek van de knop met de tekst Scherm delen. Wees voorzichtig: u klikt niet op de zwarte pijl in het felgroene vak (dat het menuscherm voor het delen van schermen opent); u klikt op de kleine wittere pijl aan de rechterkant.

  Zoomknop voor delen witte pijl voor geavanceerde opties voor scherm delen

 3. Klik Geavanceerde opties voor delen.

 4. In het menuvenster dat verschijnt, maakt u selecties op basis van wat u wilt dat deelnemers doen door op de gewenste optie te klikken.

  Menu Geavanceerde opties voor delen

 5. Wanneer u uw selecties hebt voltooid, klikt u op de x rechtsboven in het venster. De opties die u selecteert, blijven de standaard in uw toekomstige vergaderingen. Als u deze selecties niet in elke vergadering wilt gebruiken, moet u ze aanpassen voordat u de huidige vergadering afsluit of wanneer u zich aanmeldt als gastheer voor uw volgende vergadering.

Computergeluiden delen

Standaard deelt Zoom geen computergeluiden. De meeste mensen willen geen computergeluiden delen tijdens Zoom-gesprekken, maar als je anderen het geluid van je computer wilt laten horen tijdens een vergadering, kun je die optie selecteren wanneer je begint met het delen van je scherm. Selecteer eenvoudig het vakje naast Computergeluid delen wanneer u zich in het Zoom-programma of het Windows-selectiemenu bevindt; dan klikken Deel.

Zoom deel computergeluid optie

Als u besluit het delen van schermen voor videoclips te optimaliseren, worden computergeluiden automatisch gedeeld.

Video’s delen in Zoom

Omdat je al je schermen in Zoom kunt delen, kun je alles delen wat erop wordt uitgevoerd, inclusief video’s. Als je een video op volledig scherm wilt delen, is het een goed idee om de Optimaliseren voor videoclip op volledig scherm optie in het programma- of Windows-selectiemenu en klik vervolgens op Deel. Als je de video niet op volledig scherm wilt delen, maak dan geen gebruik van deze optie. Het kan het gedeelde scherm wazig maken. Je kunt ook alleen audio delen in Zoom.