Skip to content

Een screenshot maken in Google Chrome met behulp van Dev Tools

9 de augustus de 2021
ChromeScreenshotDevToolsMenuPrimary 57fd98ec1668422c948b9402491fbb65

Wat te weten

 • Op een pc: Druk op Ctrl + Shift + I dan Ctrl + Shift P.
 • Mac: Druk op Command + Optie + I dan Command + Shift P.
 • Typ vervolgens “screenshot” om de vier screenshot-opties te zien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u schermafbeeldingen kunt maken in Chrome met behulp van ontwikkelaarstools.

De ontwikkelaarstools van Chrome gebruiken om screenshots te maken

Het verschil tussen het gebruik van de toets Print Screen en de Chrome-tool is dat de Chrome-screenshottool niet de randen van het Chrome-browservenster bevat, maar alleen de inhoud van de webpagina. Als u alleen de pagina-inhoud wilt vastleggen zonder uw schermafbeeldingen te bewerken, kunnen de ontwikkelaarstools u een stap besparen. U kunt menu’s of sneltoetsen gebruiken om toegang te krijgen tot de ontwikkelaarstools.

 1. druk op Ctrl + Shift + I op een pc, of Command + Optie + I op een Mac. Of klik op het menupictogram met drie stippen en selecteer Meer hulpmiddelen > Ontwikkelaarstools. Als u dit doet, wordt het ontwikkelaarsmenu van Element Inspector geopend, waarin de HTML-codering van de webpagina wordt weergegeven.

 2. Druk vervolgens op Ctrl + Shift P (PC) of Command + Shift P (Mac) of klik op het menu met drie stippen voor: DevTools aanpassen en beheren en selecteer Opdracht uitvoeren.

  Screenshot-opties in Chrome-ontwikkelaarstools.

  Klik voor een normale of volledige schermafbeelding op het menupictogram met drie stippen boven aan de pagina die u wilt vastleggen en selecteer Schermafbeelding vastleggen of Schermafbeelding op volledige grootte maken.

 3. Typ “screenshot” om de screenshot-opties te zien, namelijk:

  • Schermafbeelding van het opnamegebied
  • Schermafbeelding op volledige grootte maken
  • Schermopname van knooppunt vastleggen
  • Schermafbeelding vastleggen

  Screenshot-opties in Chrome-ontwikkelaarstools.

 4. Scrol omlaag om het type schermafbeelding te selecteren dat u wilt vastleggen met uw muis of de pijltoetsen op uw toetsenbord.

Screenshot-opties voor Chrome-ontwikkelaars

Selecteer Schermafbeelding van het opnamegebied om een ​​deel van het scherm te pakken. Gebruik uw muis om een ​​vak rond het gebied te slepen waarvan u een screenshot wilt maken. Om een ​​screenshot van een hele webpagina te krijgen, selecteer Schermafbeelding op volledige grootte maken. Met deze optie krijgt u een afbeelding van een webpagina die niet comfortabel op één scherm past. Deze optie had gemengde resultaten in onze tests, afhankelijk van de website. Als je een standaard screenshot wilt, kies dan Schermafbeelding vastleggen, die grijpt wat zichtbaar is op uw scherm. Ten slotte kunt u een screenshot van een HTML-element krijgen door te kiezen voor Schermopname van knooppunt vastleggen. Nadat u een screenshot hebt gemaakt, krijgt u een dialoogvenster Opslaan. Kies een map en geef je screenshot een bestandsnaam. Alle screenshots die zijn gemaakt met ontwikkelaarstools zijn ook beschikbaar in de downloadmanager van Chrome.