Skip to content

Een screenshot maken op elk apparaat

1 de juli de 2021
B3 Screenshot on iPhone 12 annotated 2035ac618032412aa31fb3d4c644e0c9

U kunt een screenshot maken op de meeste moderne elektronische apparaten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een screenshot maakt op Android-apparaten, Apple-apparaten, Windows-pc’s, Macs, Chromebooks en gameconsoles.

Hoe maak je een screenshot op Android

Met meerdere hardwarefabrikanten en langzame acceptatie van updates van het besturingssysteem, varieert het maken van een screenshot op een Android van apparaat tot apparaat. Een screenshot maken op een Google Pixel-smartphone is anders dan een screenshot maken op Samsung-smartphones en -tablets. U kunt ook schermafbeeldingen maken op Wear-horloges.

Maak een screenshot op Samsung-apparaten

Het maken van een screenshot op Samsung-smartphones en -tablets is een beetje anders dan op standaard Android-apparaten vanwege de plaatsing van knoppen en andere factoren.

Maak een screenshot op Google Pixel-smartphones

U kunt snel een schermafbeelding maken op een Google Pixel-smartphone door de zijknop te gebruiken en een screenshot uit de opties te selecteren. De schermafbeeldingen worden opgeslagen in uw standaard fotogalerij-app en u kunt ze bewerken met behulp van ingebouwde tools of apps van derden. Als je problemen ondervindt, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing als je geen screenshot kunt maken op je Android.

Maak een screenshot van Wear

Open de Wear-app op uw smartphone en tik op het menupictogram met drie stippen. Selecteer Draagbare screenshot maken. Je krijgt een melding op je telefoon; tik erop om de schermafbeelding te delen met een compatibele app. U kunt de schermafbeelding ook op uw telefoon bewerken.

Hoe maak je een screenshot op iPhone

Het maken van een screenshot op een iPhone is consistenter van apparaat tot apparaat dan Android, maar er zijn enkele verschillen omdat sommige iPhones home-knoppen hebben en andere niet. De versie van iOS die u gebruikt, kan de zaken ook compliceren. Zie onze inleiding op iPhone-schermafbeeldingen voor instructies voor alle modellen. Heb je een iPhone 12? We hebben aparte instructies voor dat iPhone-model. De schermafbeeldingen worden opgeslagen in de Foto’s-app, waar u ze kunt bewerken met behulp van ingebouwde tools. Als je geen schermafbeelding kunt krijgen, bekijk dan ons artikel over probleemoplossing over iPhone-schermafbeeldingen.

Een screenshot maken op iPad, iPad Pro en iPad Air

Het is gemakkelijk om een ​​screenshot te maken op een iPad, iPad Pro en iPad Air. Het proces is anders, afhankelijk van of uw tablet een startknop heeft of niet. Je kunt ze delen en bewerken vanuit de Foto’s-app.

Een screenshot maken op Apple Watch Apple

Om schermafbeeldingen te maken op een Apple Watch, moet je die optie eerst in de instellingen inschakelen. Druk vervolgens tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop.

Een screenshot maken op Windows

U kunt op verschillende manieren schermafbeeldingen maken op Windows, waaronder een sneltoets en ingebouwde software. Pc-screenshots worden automatisch opgeslagen in een map Screenshots, waar u de bestanden naar behoefte kunt hernoemen en verplaatsen. We hebben ook instructies voor het maken van een screenshot op een HP-laptop en het vastleggen van schermen op een Lenovo-laptop. En we zijn het maken van screenshots op Dell-laptops niet vergeten.

Een screenshot maken op Surface-apparaten

Op Microsoft Surface-apparaten, waaronder de Surface Laptop en Surface Pro, wordt Windows uitgevoerd, dus het proces is ongeveer hetzelfde als bij elke andere pc. Sommige Surface-apparaten hebben echter geen knoppen en je kunt de Surface-pen gebruiken om schermafbeeldingen te maken, dus er zijn enkele verschillen. Afhankelijk van het model heb je ten minste drie manieren om screenshots te maken op een Surface.

Hoe maak je een screenshot op Mac

Mac-gebruikers kunnen screenshots maken met een paar verschillende sneltoetsen en ingebouwde software. Screenshots kunnen het hele of een deel van het scherm bevatten. Mac-schermafbeeldingen worden standaard op uw bureaublad opgeslagen, maar u kunt dat in een andere map wijzigen. Sneltoetsen werken niet? Probeer deze stappen voor probleemoplossing om uw Mac op het goede spoor te krijgen.

Een screenshot maken op Chromebook Chrome

Vanaf Chrome OS 89 is het gemakkelijker dan ooit om een ​​Chromebook-screenshot te maken. Ga naar Snelle instellingen en selecteer de tool Schermopname; je ziet een werkbalk verschijnen waaruit je kunt kiezen om een ​​screenshot te maken of een video op het scherm vast te leggen. Kies ervoor om het hele scherm vast te leggen of slechts een deel. Deze tool is ideaal voor docenten of iedereen die schermafbeeldingen nodig heeft voor presentaties. Je kunt nog steeds traditionele Chromebook-sneltoetsen gebruiken om schermafbeeldingen op een Chromebook te maken, en er zijn ook veel screenshot-apps van derden om te overwegen.

Screenshots maken op gameconsoles

Wil je je gameplay delen of een foutmelding opslaan op je PlayStation of Xbox? De Xbox Series X|S heeft een Share-knop waarmee je eenvoudig schermopnames maakt. Het proces voor het maken van screenshots op de Xbox One-serie is een beetje anders, maar bijna net zo eenvoudig. Xbox-screenshots worden opgeslagen in een map Recente opnamen en u kunt ze delen met uw activiteitenfeeds, een berichten-app, Twitter en cloudopslagservices. De PS4 heeft ook een deelknop voor het maken van screenshots. Houd de knop ingedrukt om het deelmenu te openen.