Skip to content

Een SIP-account verkrijgen

4 de augustus de 2021
SIP Guy drinking and communicating Hero Images Getty 56a9d2303df78cf772aad03b

SIP is een protocol dat u een unieke identificatie (een SIP-nummer of adres) op internet geeft dat u kunt gebruiken als telefoonnummer of e-mailadres om gratis te bellen en gebeld te worden. Gebruik het om elke SIP-, vaste of mobiele gebruiker wereldwijd te bereiken. Hier leest u hoe u zich kunt registreren voor een SIP-account.

Kies een SIP-service

Het eerste dat u moet doen, is een SIP-service kiezen. Er zijn er genoeg. U kunt als beginner een gratis SIP-account kiezen of, als u extra functies en services nodig heeft, kiezen voor een premium SIP-account. Hier is een lijst met gratis SIP-providers.

Ga naar hun registratiepagina

Zodra u een dienst heeft gevonden, gebruikt u uw browser om naar de website te gaan en zoekt u naar de link die u naar de registratiepagina brengt. Het is normaal gesproken te vinden in de buurt van de login-optie. Eenmaal op de pagina krijgt u een registratieformulier te zien, dat u moet invullen.

Kies een gebruikersnaam

Net als voor een e-mailadres, moet u uw gebruikersnaam afstemmen op de openbare afbeelding die u wilt behouden via uw SIP-activiteiten. De gebruikersnaam moet uniek zijn en het kan zijn dat uw voorkeursnaam al in gebruik is. De gebruikersnaam die u kiest, maakt dan deel uit van een SIP-adres, dat lijkt op een e-mailadres met het @-teken; bijvoorbeeld [email protected].

Kies een wachtwoord

Het is belangrijk om een ​​sterk wachtwoord te kiezen. Volg de basisprincipes van het maken van wachtwoorden, maar zorg ervoor dat u het opschrijft of een wachtwoordbeheerder gebruikt om het te onthouden.

De rest zoals gewoonlijk

Voor sommige SIP-servers kan er aanvullende informatie van u nodig zijn, zoals de tijdzone, een captcha-invoer of een e-mailadres. Een geldige e-mail is essentieel omdat uw volledige SIP-inloggegevens ernaar worden verzonden. De meeste services vereisen ook dat de e-mail een “echt” account is.

Controleer uw e-mail

In de meeste gevallen worden de inloggegevens die nodig zijn om uw SIP-telefoon te configureren, per e-mail naar u verzonden. Die e-mail is belangrijk. Zorg ervoor dat het niet in de map Junk wordt gedumpt. De informatie die u moet opslaan, omvat het volgende:

  • SIP-adres, bijvoorbeeld [email protected]
  • Wachtwoord
  • gebruikersnaam, bijvoorbeeld, memezelf
  • Domein/Realm, bijvoorbeeld thatsipservice.info
  • Uitgaande proxy, bijvoorbeeld proxy.proksi.com
  • XCAP-root, bijvoorbeeld https://xcap.proksi.com/xcap-root

De e-mail kan ook nuttige informatie bevatten over hoe u toegang kunt krijgen tot uw account en instellingen kunt wijzigen, hoe u uw SIP-software of hardwaretelefoon kunt configureren en andere technische informatie. Zodra u een nieuwe SIP-account heeft, kunt u deze configureren met een SIP-softphone-app en genieten van gratis VoIP-communicatie.