Skip to content

Een Sonos One instellen

6 de juni de 2022
Sonos Lifestyle RGB Small One Black 2 77752fbc19bb4ce4a807653638cbbada

Wat te weten

 • Sluit eerst je Sonos One aan op stroom en zorg ervoor dat de Sonos-app voor iOS of Android is geïnstalleerd.
 • Voor nieuw systeem: Open de app en ga naar Een nieuw systeem opzetten > Toevoegen, en selecteer je Sonos One. Volg daarna de instructies op het scherm.
 • Voor bestaande systemen: Open de Instellingen tabblad in de Sonos-app en selecteer vervolgens Systeem en Product toevoegen. Volg de instructies op het scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Sonos One-speaker instelt. Of je nu al Sonos-producten in je ruimte hebt, voor het instellen van een Sonos One-speaker heb je alleen een telefoon nodig waarop de Sonos-app is geïnstalleerd, je Sonos One-speaker en een minuut of twee van je tijd. Verschillende Sonos-speakers hebben vaak iets andere installatiemethoden, dus als je probeert een ander Sonos-apparaat aan de gang te krijgen, overweeg dan eerst de handleiding van je product te raadplegen. Deze stappen werken gegarandeerd alleen met de Sonos One.

Een Sonos One instellen met een nieuw systeem

Het instellen van je eerste Sonos is net zo eenvoudig als het toevoegen van een Sonos aan een bestaande installatie.

 1. Download en installeer de Sonos-app op iOS of Android.

 2. Plaats je Sonos One op de beoogde locatie en sluit hem aan op een stopcontact.

 3. Open de Sonos-app en selecteer Een nieuw systeem opzetten. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Sonos-account of om een ​​Sonos-account aan te maken om mee in te loggen.

 4. Eenmaal ingelogd, tik op Toevoegen in het pop-upvenster waarin uw Sonos One wordt weergegeven.

 5. Volg de instructies op het scherm om het instellen van je Sonos One te voltooien. Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd of u spraakbesturing wilt instellen via Amazon Alexa of Google Assistant.

Een Sonos One instellen met een bestaand systeem

Als je al een Sonos-systeem hebt, hoef je voor het toevoegen van een Sonos One geen nieuwe downloads te maken en wordt je alleen gevraagd op een paar dingen op je telefoon te tikken.

 1. Zet je Sonos One op de gewenste plek en sluit de speaker aan op de voeding.

 2. Open de Sonos-app op je iOS- of Android-telefoon of -tablet.

 3. Van de Instellingen tabblad, selecteer Systeem, en tik vervolgens op Product toevoegen.

 4. Volg de stappen op het scherm om je nieuwe Sonos One te verbinden met je Sonos-systeem.

Problemen oplossen Problemen bij het verbinden met Sonos One

Als je Sonos One niet wordt gevonden door de Sonos-app, het meest voorkomende probleem bij het instellen van een Sonos-product, hebben de mensen van Sonos een handige pagina met tips voor het oplossen van problemen. Kortom, hier zijn de belangrijkste dingen die u kunt proberen als uw Sonos problemen ondervindt bij het maken van verbinding:

 • Controleer de LED van je Sonos
 • Start je Sonos opnieuw op
 • Plaats je Sonos tijdelijk op een andere locatie
 • Een ander mobiel apparaat gebruiken

FAQ

 • Hoe stel ik een Sonos One in met Alexa?

  Open de Sonos-app en ga naar Instellingen > Stem. Tik Diensten & Stem > Een spraakassistent toevoegen (een service toevoegen in Sonos S1) > Amazon Alexaen tik vervolgens op Toevoegen aan Sonos en log in op je Sonos-account. Tik vervolgens op Aanmelden bij Amazon; je wordt doorgestuurd naar Amazon, waar je inlogt op je Amazon-account. Volg de aanwijzingen om Alexa in te schakelen op je Sonos-speaker en tik vervolgens op Ga naar de Alexa-app. Koppel je muziekservices, keer terug naar de Sonos-app en selecteer Ik heb mijn muziek ingesteld in Alexa. Je bent klaar om Alexa te gebruiken met je Sonos-speaker.

 • Hoe stel ik Google Home in op mijn Sonos One?

  Download en start de Sonos-app voor iOS of Android en tik vervolgens op Meer > Spraakdiensten > Google Assistent. Selecteer Toevoegen aan Sonoskies vervolgens een luidspreker en tik op Google Assistent toevoegen. Selecteer Ga naar de Google Assistent-app > Volgende en voer je Sonos-accountgegevens in. Google Assistent detecteert je Sonos One-speaker. Geef ten slotte de Google Assistent toestemming om de luidspreker te openen en te bedienen.