Skip to content

Een telefoon ontgrendelen op elke grote Amerikaanse provider US

12 de juli de 2021
GettyImages 807385044 5c3e7873c9e77c00012fda71

Wanneer u een smartphone koopt bij een draadloze provider, is deze mogelijk vergrendeld en beperkt tot het netwerk van de draadloze provider. Door een telefoon te vergrendelen, kunnen providers telefoons subsidiëren en minder in rekening brengen. Als u van plan bent om naar een andere provider te verhuizen, zoek dan uit of u de smartphone kunt ontgrendelen om deze van het oorspronkelijke netwerk te bevrijden en met een andere provider te gebruiken. Hier is een blik op het ontgrendelingsbeleid en -processen voor de populaire Amerikaanse draadloze providers, Verizon, AT&T, Sprint en T-Mobile. Als u uw smartphone in een winkel, zoals een elektronicawinkel, hebt gekocht en de volle prijs hebt betaald, is deze waarschijnlijk niet vergrendeld. Als je je smartphone hebt gekocht via een abonnement van een provider of in een winkel van een provider, is deze waarschijnlijk vergrendeld op het netwerk van die provider.

Waar u aan moet denken voordat u uw telefoon ontgrendelt

Gebruik een ontgrendelde telefoon op elk compatibel netwerk, zonder door de provider opgelegde beperkingen. Het is mogelijk om een ​​ontgrendelde telefoon te kopen, maar providers staan ​​vaak toe dat telefoons worden ontgrendeld zodra aan specifieke criteria is voldaan.

Is uw telefoon vergrendeld?

Voordat u uw telefoon ontgrendelt, moet u ervoor zorgen dat deze is vergrendeld. Om de vergrendelde status van een smartphone te bepalen, neemt u contact op met uw huidige provider of raadpleegt u een dienst zoals IMEO.info om te bepalen of de telefoon is vergrendeld door een provider.

Ken uw carrier-technologie

Als u uw telefoon met een andere provider wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat deze compatibel is met de technologie van die provider. GSM wordt veel gebruikt in de Verenigde Staten en wereldwijd. AT&T en T-Mobile gebruiken GSM voor hun netwerken. CDMA is een ander type technologie dat wordt gebruikt door Verizon, Sprint en andere providers. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat om erachter te komen met welke technologie het compatibel is. Een apparaat dat bijvoorbeeld is ontworpen voor Verizon en Sprint met CDMA-technologie en is ontgrendeld, werkt niet met AT&T- of T-Mobile-netwerken. Fabrikanten zijn geneigd hun smartphones uit te rusten met zowel CDMA- als GSM-technologieën, waardoor het ontgrendelen en schakelen tussen providers een soepeler proces wordt.

Ontgrendelbeleid van grote draadloze providers

Elke provider heeft zijn eigen beleid en processen voor het ontgrendelen van telefoons, en deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt. Draadloze providers zijn veel minder streng geworden met het ontsluiten van beleid en procedures.

Verizon

Het ontgrendelingsbeleid van Verizon stelt dat nieuw aangeschafte apparaten een tijdlang op het Verizon-netwerk zijn vergrendeld. Als je een apparaat bij Verizon koopt, wordt het 60 dagen vergrendeld. Als je een smartphone koopt bij een Verizon-retailpartner, wordt deze gedurende 60 dagen na activering vergrendeld. Na de periode van 60 dagen ontgrendelt Verizon de telefoon automatisch en wordt deze niet meer vergrendeld. Militair personeel kan op elk moment vóór het verstrijken van de periode van 60 dagen om ontgrendeling verzoeken. Dit beleid is van toepassing op de telefoons met vooraf en achteraf betalen van Verizon. Verizon waarschuwt dat als gevolg van technologische verschillen een ontgrendeld Verizon Wireless-apparaat mogelijk niet of niet goed werkt op het netwerk van een andere provider.

AT&T

Het ontgrendelingsbeleid van At&T is eveneens liberaal. Verzoek om een ​​apparaat te ontgrendelen als het ten minste 60 dagen actief is geweest (als je het op afbetaling of termijnovereenkomst hebt gekocht) en er geen achterstallig saldo op je account staat. Het apparaat kan niet worden verloren, gestolen of betrokken bij fraude. Als u voldoet aan de deelnamevereisten, dient u een verzoek in om de telefoon te ontgrendelen en kunt u op elk gewenst moment de status van uw verzoek controleren. Wanneer uw verzoek is goedgekeurd, stuurt AT&T u gedetailleerde ontgrendelingsinstructies en een ontgrendelingscode. Alleen apparaten van het merk AT&T kunnen met deze methode worden ontgrendeld. Als je een iPhone hebt, moet je een ontgrendelingsverzoek indienen, maar je hebt geen ontgrendelcode nodig. Wees uiterst voorzichtig om de ontgrendelingsinstructies van AT&T precies te volgen. Als u tijdens de levensduur van het apparaat te vaak een ontgrendelingscode onjuist invoert, wordt de ontgrendelingsmogelijkheid permanent uitgeschakeld.

T-Mobile

De ontgrendelingsprocedures van T-Mobile zijn eenvoudig. Het apparaat dat wordt ontgrendeld, moet een T-Mobile-apparaat zijn, uw account moet een goede reputatie hebben en de smartphone mag niet als verloren of gestolen zijn gemeld. Voor een postpaid account moet het toestel minimaal 40 dagen actief zijn geweest. Voor prepaid telefoons moet het toestel minimaal een jaar actief zijn geweest. Er zijn uitzonderingen voor militairen. Als u voldoet aan de deelnamevereisten, logt u in op uw T-Mobile-account om een ​​ontgrendeling aan te vragen. Als je een Android hebt, bekijk dan de apparaat-instructies onder Veiligheid om te zien of u de Mobile Device Unlock-app hebt. Gebruik deze app om uw mobiele apparaat rechtstreeks vanaf het apparaat te ontgrendelen.

Sprint

Het ontgrendelingsbeleid van Sprint zegt dat het bedrijf een apparaat met simlock-functie ontgrendelt als het minimaal 50 dagen actief is op het netwerk, alle serviceovereenkomsten en contracten zijn nagekomen, je account een goede reputatie heeft en het apparaat niet t is opgegeven als verloren of gestolen. Sprint ontgrendelt automatisch een postpaid-apparaat wanneer het in aanmerking komt. Het bedrijf kan echter niet garanderen dat het apparaat correct werkt of functioneert op een ander netwerk. Neem voor oudere apparaten die mogelijk niet simlockvrij zijn, contact op met Sprint om te zien of er een ontgrendelcode beschikbaar is.

Hoe zit het met het ontgrendelen van services?

Contact opnemen met uw provider biedt de veiligste en meest betrouwbare methode om uw mobiele apparaat te ontgrendelen. Aangezien het ontgrendelingsbeleid genereus en eenvoudig is geworden, zou er geen reden moeten zijn om naar een ontgrendelingsservice van derden te gaan. Als u een online ontgrendelingsservice gebruikt, zorg er dan voor dat deze betrouwbaar is. Lees beoordelingen en controleer de status bij het Better Business Bureau. Begrijp dat het gebruik van een dergelijke service de garantie van de fabrikant of de vervoerder kan doen vervallen. Ga verder op eigen risico.