Skip to content

Eén telefoonnummer op meerdere apparaten gebruiken

12 de augustus de 2021
obtain phone number that rings on multiple phones 3426655 bd6d8ae371514134811a054c51246f37

Voor sommige mensen is het belangrijk om meerdere telefoons te laten rinkelen bij een enkele inkomende oproep. Dit betekent dat wanneer een bepaald telefoonnummer wordt gebeld, meerdere apparaten tegelijk overgaan in plaats van slechts één. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meerdere telefoons met één nummer kunt bellen via uw mobiele provider, Google Voice, Phonebooth of andere apps voor spraakoproepen.

Draadloze provider

Bij sommige mobiele providers kun je je nummer met meerdere apparaten gebruiken. Met deze diensten kun je inkomende oproepen automatisch doorschakelen naar al je apparaten, waaronder je telefoon, smartwatch of tablet. Met AT&T NumberSync kunt u een compatibel apparaat gebruiken om uw oproepen te beantwoorden, zelfs als uw telefoon uit staat of niet bij u is. Twee vergelijkbare apparaten zijn DIGITS van T-Mobile en Verizon One Talk. Dezelfde functie is mogelijk ingeschakeld op iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad. Zolang de persoon je belt via FaceTime, of je hardware hebt die voldoet aan de continuïteitssysteemvereisten voor de iPhone-functie voor mobiel bellen, kun je de oproep beantwoorden op je andere iOS-apparaten, inclusief je Mac.

Google Voice

De gratis Google Voice-service heeft een revolutie teweeggebracht in het idee van ‘één nummer om ze allemaal te bellen’. Google Voice (beschikbaar voor Android en iOS) biedt een gratis telefoonnummer dat meerdere telefoons tegelijk overgaat, samen met een pakket andere functies, waaronder voicemail, spraak-naar-tekst transcriptie, gespreksopname, vergaderen en visuele voicemail.

Telefooncel

Phonebooth is een serieus alternatief voor Google Voice en zit boordevol functies. Het kost echter geld. Wanneer u zich voor één gebruiker registreert, krijgt u twee telefoonlijnen. Het geeft je een nummer in je buurt en laat je 200 minuten bellen. Het biedt ook spraak-naar-tekst transcriptie, een automatische assistent en een click-to-call-widget. De Phonebooth-service heeft een solide VoIP-achtergrond en biedt concurrerende beltarieven, vergelijkbaar met andere VoIP-spelers op de markt.

Installeer een app voor spraakoproepen

Sommige apps geven je je eigen telefoonnummer, terwijl andere technisch gezien geen telefoons zijn (omdat er geen nummer is), maar je kunt wel oproepen aannemen van meerdere apparaten, waaronder telefoons, tablets en computers. Deze iOS-apps die gratis kunnen bellen, kunnen bijvoorbeeld oproepen plaatsen en accepteren van andere gebruikers van de apps, maar omdat de programma’s compatibel zijn met meerdere platforms, kunt u uw telefoontjes op alle apparaten tegelijk laten overgaan. U kunt bijvoorbeeld de FreedomPop-app installeren om een ​​gratis telefoonnummer te krijgen waarmee u naar elke vaste of mobiele telefoon in de VS kunt bellen. Log in op uw account op uw tablet en telefoon om gesprekken naar beide apparaten te laten gaan. Met dit soort apps kun je je ‘hoofdtelefoonnummer’ niet doorsturen naar andere apparaten.

Waarom zou je twee telefoons met hetzelfde nummer bellen?

Misschien wilt u dat uw huistelefoon, kantoortelefoon en mobiele telefoon tegelijkertijd overgaan. Hierdoor mis je minder snel belangrijke oproepen. Met de installatie kunt u ook kiezen waar u wilt praten op basis van de aard van het gesprek. Traditioneel vraagt ​​dit soort situaties om een ​​PBX-configuratie, die zowel qua service als qua apparatuur duur is. De enorme investering is een afschrikmiddel dat verklaart waarom het een vrij zeldzame opstelling is. Met één nummer kunt u een reeks apparaten configureren die overgaan wanneer er een oproep binnenkomt. We hebben het niet over één lijn met verschillende filialen en telefoonterminals, maar over meerdere onafhankelijke apparaten die overgaan en de vrijheid om te kiezen welke te beantwoorden.