Skip to content

Een time-outfout voor 408-verzoeken oplossen

18 de augustus de 2021
408 request timeout 2622937 4e97e76cbdb348aabe122f25e7c55d12

De 408 Request Timeout-fout is een HTTP-statuscode die betekent dat het verzoek dat u naar de websiteserver stuurde, bijvoorbeeld een verzoek om een ​​webpagina te laden, langer duurde dan de server van de website had voorbereid om te wachten. Met andere woorden, uw verbinding met de website is “time-out”. De meest voorkomende oorzaak van een 408 Request Timeout-fout is een onjuiste URL. Het kan ook worden veroorzaakt door een trage verbinding of verbindingsproblemen.

408 Verzoek time-out fouten

Deze foutmeldingen worden vaak aangepast door elke website, vooral zeer grote, dus deze fout kan zich op meer manieren voordoen dan deze veelvoorkomende:

  • 408: Verzoek time-out
  • HTTP-fout 408 – Verzoek time-out

De fout wordt weergegeven in het internetbrowservenster, net als webpagina’s.

Hoe de 408 Request Timeout-fout op te lossen?

  1. Probeer de webpagina opnieuw door de vernieuwingsknop te selecteren of probeer de URL opnieuw in de adresbalk. Vaak veroorzaakt een langzame verbinding een vertraging die de 408 Request Timeout-fout veroorzaakt, en dit is vaak slechts tijdelijk. Het opnieuw proberen van de pagina zal vaak succesvol zijn. Als de foutmelding verschijnt tijdens het afrekenproces bij een online handelaar, kunnen dubbele pogingen om af te rekenen leiden tot meerdere bestellingen – en herhaalde kosten! De meeste handelaren beschermen tegen deze fouten, maar sommige kleinere misschien niet.

  2. Uw internetverbinding kan vertragingen bij het laden van pagina’s veroorzaken. Bezoek een andere website zoals Google of Yahoo. Als de pagina’s net zo snel laden als u gewend bent te zien, ligt het probleem dat de 408 Request Timeout-fout veroorzaakt waarschijnlijk bij de website.

  3. Als alle websites echter traag werken, kan uw internetverbinding nadelig worden beïnvloed. Voer een internetsnelheidstest uit om uw huidige bandbreedte te benchmarken, of neem contact op met uw internetprovider voor technische ondersteuning.

  4. Kom later terug. Dit is een veel voorkomende foutmelding op zeer populaire websites wanneer een enorme toename van het verkeer door bezoekers (dat ben jij!) de servers overweldigt. Naarmate bezoekers de website verlaten, neemt de kans op een succesvolle paginalading voor u toe.

  5. Neem contact op met de webmaster of een ander sitecontact over de foutmelding. De webmaster van de meeste websites is per e-mail bereikbaar als u schrijft naar [email protected]website.com, vervangend website.com met de daadwerkelijke websitenaam. Probeer vervolgens het eerste onderdeel te vervangen door: helpen of beheerder.

Fouten zoals 408 Verzoek time-out

De volgende berichten zijn ook fouten aan de clientzijde en zijn dus enigszins gerelateerd aan de 408 Request Timeout-fout: 400 Bad Request, 401 Unauthorized, 403 Forbidden en 404 Not Found. Meerdere server-side Soms verschijnen HTTP-statuscodes, waaronder 500 Internal Server Error. Bekijk ze allemaal in onze lijst met HTTP-statuscodefouten.