Skip to content

Een toetsenbord opnieuw toewijzen op een Mac

11 de juli de 2021
003 how to remap a keyboard on a mac 5181558 57082ae1c5e740bf9c502c3bf8f3fdeb

Wat te weten

 • Ga naar Systeem voorkeuren > Toetsenbord > Sneltoetsen.
 • Kies een item in het linkerdeelvenster en selecteer vervolgens de huidige sneltoets. Typ de nieuwe opdracht die u wilt gebruiken.
 • U kunt het toetsenbord niet volledig opnieuw toewijzen.

Je kunt misschien niet iets anders laten gebeuren als je op de “F”-toets op je Mac drukt, maar je kunt aangepaste snelkoppelingen instellen om het gemakkelijker te maken om macOS te omzeilen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet.

Hoe wijs je toetsen opnieuw toe op een Mac-toetsenbord?

De app Systeemvoorkeuren van je Mac bevat verschillende manieren om snelkoppelingen en andere functies aan je toetsenbord toe te voegen. Screenshots in dit artikel zijn van toepassing op een MacBook Pro; u ziet mogelijk verschillende menu-opties op een desktop-Mac, maar het proces zal hetzelfde zijn.

 1. Selecteer de Apple-menu op uw Mac en klik vervolgens op Systeem voorkeuren.

 2. Selecteer Toetsenbord.

  Toetsenbord in macOS Systeemvoorkeuren

 3. Als je een MacBook met een Touch Bar gebruikt, zie je een belangrijke optie op het eerste scherm: Druk op de Fn-toets om:. U kunt de functietoets gebruiken om andere dingen te doen met behulp van dit menu – Controlestrook uitvouwen, Snelle acties weergeven en Ruimten weergeven – maar u moet het op laten staan Toon F1, F2, enz. Toetsen om de volgende stap beter te laten werken.

  Het menu "Druk op Fn-toets om"

 4. Klik Sneltoetsen om meer opties te zien.

  Het tabblad Sneltoetsen in Toetsenbordvoorkeuren

 5. In de linkerkolom ziet u de verschillende categorieën snelkoppelingen die u kunt instellen. Blader door ze om snelkoppelingen voor schermafbeeldingen, toegankelijkheid en de functietoetsen te maken en te wijzigen.

  Snelkoppelingscategorieën in macOS

 6. Wanneer u een snelkoppeling vindt die u wilt wijzigen, klikt u op de bestaande toetsencombinatie aan de rechterkant.

  Een sneltoets in macOS

 7. Druk terwijl het toetscommando is gemarkeerd op de nieuwe combinatie die u wilt gebruiken. Voeg een of meer modifiers toe zoals Fn, Verschuiving, Controle, Keuze, en Opdracht om een ​​unieke snelkoppeling te maken.

 8. De nieuwe snelkoppeling vervangt de oude en u kunt hem meteen gaan gebruiken.

 9. Herhaal deze stappen voor alle snelkoppelingen die u wilt maken of wijzigen. Een commando zonder actieve snelkoppeling zal zeggen geen aan de rechterkant.

  Het "geen" label voor een sneltoets

 10. Als u een snelkoppeling wilt uitschakelen zonder deze te verwijderen, klikt u op de selectievakje naast zijn naam.

  Het schakelvak voor een macOS-sneltoets

Welke soorten snelkoppelingen kan ik maken?

Het tabblad Snelkoppelingen bevat verschillende categorieën opdrachten die u kunt instellen. Hier is een kort overzicht van elk van hun inhoud.

 • Launchpad & Dock: Roep de Mac Dock en Launchpad-app op.
 • Missie Controle: voer taken uit zoals het openen van het Berichtencentrum van macOS, schakel Niet storen in en toon het bureaublad.
 • Schermafbeeldingen: snelkoppelingen instellen om uw scherm geheel of gedeeltelijk te nemen, op te slaan, te kopiëren en te plakken.
 • Diensten: snel e-mails verzenden, posten op Twitter, zoeken op internet en meer.
 • schijnwerper: Open Spotlight Search om zowel op internet als op uw computer te zoeken.
 • Toegankelijkheid: schakel de zoomfunctie in, activeer VoiceOver en pas de weergave-instellingen aan om documenten en toepassingen beter zichtbaar te maken.
 • Functie toetsen: voeg toepassingen toe aan dit venster om de toetsen F1, F2, enz. op de Touch Bar van een MacBook weer te geven in plaats van dat u op de Fn-toets moet drukken om ze weer te geven.

Kan ik toetsenbordtoetsen opnieuw toewijzen?

Hoewel u toetsenbordtoetsen zoals letters en cijfers in uw sneltoetsen kunt gebruiken, kunt u ze niet volledig opnieuw toewijzen (bijvoorbeeld in een andere taal typen). In plaats daarvan kunt u naar de Invoerbronnen tabblad in Toetsenbordvoorkeuren en gebruik de plus-knop om een ​​andere lay-out toe te voegen.

Het plusteken in het gedeelte Invoerbronnen van macOS-toetsenbordvoorkeuren