Skip to content

Een trage iPad repareren Fix

18 de juni de 2021
fix a slow ipad 4103783 381f9e209c244d6c8b6849208db53776

Werkt uw iPad traag of loopt hij vast na een paar uur? Hoewel de kans groter is dat lagere prestaties optreden bij oudere iPad-modellen, kan zelfs de nieuwste iPad langzamer worden. Hier zijn de oorzaken van deze vertragingen en tips om ze op te lossen. Gebruik deze oplossingen op iPad-modellen met iPadOS 14, iPadOS 13, iOS 12 en iOS 11. Veel van deze tips zijn ook van toepassing op eerdere versies van het besturingssysteem.

Wat veroorzaakt trage iPad-prestaties?

Er zijn veel redenen waarom een ​​iPad langzaam kan werken. Een app die op het apparaat is geïnstalleerd, kan problemen hebben. Uw internetverbinding is mogelijk traag. De iPad heeft mogelijk een ouder besturingssysteem of de functie Verversen van apps op de achtergrond is ingeschakeld. De opslagruimte van uw apparaat is mogelijk vol. Als u alleen trage prestaties opmerkt wanneer u uw iPad gebruikt om op internet te surfen, heeft Safari voor iPad mogelijk moeite om met advertenties om te gaan. Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen eenvoudig op te lossen zijn.

Een trage iPad repareren Fix

De volgende oplossingen kunnen u helpen uw iPad in racevorm te krijgen:

  1. Start de iPad opnieuw op. Wanneer u een probleem met een apparaat tegenkomt, is een uitstekende eerste stap om dat apparaat opnieuw op te starten, en de iPad is daarop geen uitzondering. Als u de iPad opnieuw opstart, wordt alles uit het tijdelijke geheugen gewist en krijgt het besturingssysteem een ​​schone start. Als u de iPad opnieuw opstart, worden uw gegevens niet permanent verwijderd.

  2. Sluit de huidige iPad-app. Een van de redenen waarom een ​​iPad langzamer kan worden, is een probleem met een app in plaats van met de iPad. Als u de app afsluit en vervolgens opnieuw opent, wordt het probleem mogelijk opgelost.

  3. Verwijder alle apps uit de App Switcher. Je iPad voegt elke app die je opent toe aan de App Switcher, de iPad-taakmanager, zodat je tijdens het multitasken snel kunt schakelen tussen apps. Na een tijdje kan het aantal apps in de App Switcher oplopen. Veel van deze apps bevinden zich in een opgeschorte modus of worden op de achtergrond uitgevoerd. Het verwijderen van apps uit de App Switcher maakt geheugen vrij en kan de prestaties verbeteren.

  4. Sluit apps die op de achtergrond worden uitgevoerd. Sommige apps blijven op de achtergrond draaien, zelfs nadat je de app hebt afgesloten. Dit zijn meestal apps die muziek streamen (zoals de ingebouwde Music-app, Pandora en Spotify) en videostreaming-apps (zoals de Apple TV-app of apps van kabel- en satellietaanbieders).

  5. Controleer uw wifi-verbinding. Als het herstarten van de iPad de prestaties niet verbetert, is het misschien niet de iPad die traag werkt. Het kan uw draadloze netwerk zijn. Als het draadloze netwerk uitvalt, voert u een internetsnelheidstest uit. Als de snelheid toeneemt naarmate u dichter bij de router komt, kunt u overwegen uw wifi-bereik te vergroten.

  6. iPadOS bijwerken. Het is belangrijk om het besturingssysteem up-to-date te houden. Als u dit doet, weet u zeker dat u over de meest recente prestatie-updates en de nieuwste beveiligingsoplossingen beschikt.

  7. Installeer een adblocker. Als uw iPad voornamelijk vertraagt ​​tijdens het surfen op internet, maar uw internetsnelheid goed is, kunnen het de pagina’s zijn die u bezoekt. Hoe meer advertenties een webpagina heeft, hoe langer het duurt om de pagina te laden. Advertentieblokkers voorkomen dat advertenties op webpagina’s worden geladen, waardoor de webpagina’s in Safari sneller worden geladen.

  8. Schakel Achtergrondapp vernieuwen uit. Achtergrond App Refresh stelt apps in staat om hun inhoud te vernieuwen, zelfs als u ze niet gebruikt. Facebook kan bijvoorbeeld berichten ophalen voor je nieuwsfeed, of een nieuws-app kan de nieuwste artikelen ophalen zodat ze voor je klaar staan. Als gevolg hiervan neemt deze functie verwerkingstijd en internetbandbreedte in beslag, waardoor de iPad wat langzamer zou kunnen werken.

  9. Verwijder apps die u niet meer gebruikt. Als de iPad weinig opslagruimte heeft, kan het maken van ruimte op het apparaat soms de prestaties verbeteren. Als u wilt zien welke apps de meeste ruimte op uw iPad gebruiken, selecteert u Instellingen > Algemeen > iPad-opslag. Hier kunt u alle apps bekijken die op de iPad zijn geïnstalleerd, wanneer u ze voor het laatst hebt gebruikt en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Verwijder de apps die u niet gebruikt door op de app te tikken en vervolgens te selecteren App verwijderen. Je kunt iPadOS ook zo instellen dat zelden gebruikte apps automatisch worden verwijderd om ruimte vrij te maken (terwijl je je bestanden en gegevens voor die apps behoudt). Selecteer hiervoor Instellingen > Algemeen > iPad-opslagen selecteer vervolgens Inschakelen naast Offload ongebruikte apps.