Skip to content

Een USB-modem aansluiten op een draadloze router

9 de november de 2022
ltemodem01 9d0f15fe31ea4896993972682e4fbcb8

Wat te weten

 • Sluit uw USB-modem aan op de USB-poort van uw router.
 • Open de beheerdersinstellingen van de router en zorg ervoor dat uw USB-modem is geselecteerd.
 • Niet alle routers ondersteunen USB-modems, dus zorg ervoor dat de uwe dit doet voordat u een van beide koopt.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een USB-modem aansluit op een draadloze router.

Kan ik USB op de router aansluiten?

De meeste routers worden geleverd met een USB-poort, maar niet alle routers ondersteunen de functionaliteit van een USB-modem, dus zorg ervoor dat die van u dit doet voordat u een USB-modem probeert te gebruiken om online te gaan met uw draadloze router.

 1. Uw USB-modem instellen: Mogelijk moet u een simkaart toevoegen of de dongle activeren door deze op uw pc of laptop aan te sluiten. Dit hangt af van de serviceprovider en het model van de USB-modem, dus raadpleeg de website van uw fabrikant of de handleiding als u specifieke hulp voor uw model nodig heeft.

  Als u denkt dat de USB-dongle correct is ingesteld, probeert u verbinding te maken met internet op het aangesloten apparaat. Als het werkt, gaat u verder met stap 2. Anders moet u wat netwerkproblemen oplossen.

 2. Sluit de USB-modem aan: Sluit de USB-modem aan op de USB-poort van uw draadloze router.

 3. Inloggen op de router: verbind uw pc, laptop of mobiele apparaat met het draadloze netwerk van de router en log in op het beheerdersgedeelte van uw router met het wachtwoord dat u tijdens de installatie hebt geselecteerd. U kunt ook de standaard inloggegevens gebruiken die bij de router zijn geleverd. Raadpleeg de website van de fabrikant of de handleiding van de router als u deze niet kunt vinden.

  Inlogscherm voor beheerders op een TP-Link-router.

  Als u nog steeds het standaardwachtwoord op uw router gebruikt, kunt u overwegen dit nu te wijzigen. Het wijzigen van het wachtwoord van uw router is een cruciale stap om uw wifi-netwerk te beveiligen tegen hackers en malware.

 4. Stel uw router in op 3G/4G-modus: Wijzig in de instellingen van uw router de voorkeursinstellingen voor internettoegang in 3G/4G Voorkeur of Alleen 3G/4G, afhankelijk van uw specifieke situatie. De specifieke formulering en locatie zijn afhankelijk van het merk en model van uw router, dus raadpleeg de website van de fabrikant of de handleiding van de router voor gedetailleerde instructies.

Kun je een modem draadloos op een router aansluiten?

Wat USB-modems betreft, nee, u kunt een USB-modem niet draadloos op een router aansluiten. De meeste missen de functionaliteit om draadloos verbinding te maken met een andere router en een batterij voor draadloze stroomvoorziening.

FAQ

 • Hoe sluit ik een externe USB-harde schijf aan op een draadloze modemrouter?

  Om uw externe USB-harde schijf op uw router aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat uw router USB-poorten heeft. Steek de harde schijf in een stopcontact en sluit deze aan op de router. Als alternatief kunt u de harde schijf aansluiten op een voeding en de harde schijf en router aansluiten met een Ethernet-kabel.

 • Hoe sluit ik een USB-modem aan op een tablet?

  Om uw USB-modem aan te sluiten op een Android-tablet en de functionaliteit van uw tablet uit te breiden, installeert u een applicatie zoals PPP Widget 3 uit de Google Play Store zodat de Android-tablet de modem herkent. Gebruik vervolgens een USB OTG-kabel om de modem aan te sluiten op de MicroUSB-poort van Android. Start de applicatie en volg de aanwijzingen.

 • Hoe sluit ik een externe antenne aan op een USB-modem?

  Je hebt de modem, antenne en een antenneadapter nodig. Sluit de adapter aan op de externe antenne en steek de antenne in de USB-modem. Zorg ervoor dat alles correct is aangesloten.