Skip to content

Een USB-station repareren met Ubuntu

28 de juli de 2021
GettyImages 670889075 0fbf023944354bdfa4ed04d64cfaa916

USB-drives zijn handige apparaten wanneer u onderweg bent, maar deze apparaten kunnen beschadigd raken of beschadigd raken. Sommige fouten komen vaak voor, vooral als u Ubuntu gebruikt en Linux op de USB hebt geïnstalleerd met behulp van de DD-opdracht of een Windows-tool zoals Win32 Disk Imager. Ondanks dat de schijf een bepaalde grootte heeft (bijvoorbeeld 16 gigabyte), zie je vaak maar één partitie, die kleiner is, of het Schijfhulpprogramma en GParted geven een bericht weer dat de blokgrootte onjuist is. In deze handleiding leert u hoe u een USB-schijf in een staat kunt krijgen waarin u deze kunt openen vanuit GParted of het Ubuntu-schijfhulpprogramma zonder fouten te krijgen.

Wees niet ongerust als de schijf een vreemde partitie heeft, of als de blokgrootte onjuist wordt gerapporteerd wanneer u GParted opent. Mogelijk ziet u fouten bij het uitvoeren van het Schijfhulpprogramma in Ubuntu. De USB-drive is niet kapot; het is verward.

Hoe GParted te installeren en uit te voeren

GParted is standaard niet geïnstalleerd in Ubuntu. Daar moet je voor zorgen voordat je verder kunt. De oplossing die in deze handleiding wordt gebruikt, formatteert het USB-station opnieuw, waardoor bestaande gegevens worden gewist. Voordat u verder gaat, moet u er rekening mee houden dat als u deze handleiding volgt, bestanden op de USB-drive verloren gaan.

 1. U kunt GParted op een aantal manieren installeren, maar het gemakkelijkst is om de volgende opdracht in de Linux-terminal uit te voeren: sudo apt-get install gparted

 2. druk de super sleutel of druk op de applicatiestarter op het bureaublad om het GNOME-applicatiemenu te openen. Zoeken naar GParted en selecteer de GParted pictogram wanneer het verschijnt.

  GParted op Linux

 3. Selecteer de schijf die het USB-station vertegenwoordigt in het menu in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Het menu van de harde schijf

Een partitietabel maken

Nadat GParted is geïnstalleerd, zou u een groot gebied met niet-toegewezen ruimte moeten zien. Zo niet, dan is dat in orde. Soms raken partities beschadigd. Deze oplossing werkt ook in dat geval.

 1. Om een ​​partitietabel te maken, selecteert u de Apparaat menu en kies vervolgens then Partitietabel maken.

  Het apparaatmenu

 2. Er verschijnt een venster met de waarschuwing dat alle gegevens worden gewist. Verlaat de partitie type: zoals msdos.

  Het msdos-formaat

 3. Selecteer Van toepassing zijn.

  De knop Toepassen

Een partitie maken

De laatste stap naar het repareren van de USB-drive is het maken van een nieuwe partitie. Hier is hoe:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen ruimte en kies vervolgens Nieuw uit de menukaart.

  Het nieuwe commando

 2. De twee sleutelvelden in het vak dat verschijnt, zijn: Bestandssysteem en Label. Als u de USB-drive alleen met Linux gebruikt, laat u het standaard bestandssysteem als EXT4. Als u het ook op Windows gebruikt, wijzigt u het bestandssysteem in FAT32.

  Het fat32-bestandssysteem

 3. Voer een beschrijvende naam in de Label veld.

  Het veld Label

 4. Selecteer Toevoegen.

  De knop Toevoegen

 5. Selecteer de groene pijl of vinkje pictogram in de werkbalk om de wijzigingen toe te passen.

  De knop Alle bewerkingen toepassen

 6. Er verschijnt nog een bericht waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u wilt doorgaan, omdat er gegevens verloren gaan. Wanneer u op dit punt komt, zijn alle gegevens op die schijf verdwenen. Selecteer Van toepassing zijn af te maken.

  De knop Toepassen

Het USB-station zou in de Ubuntu Launcher moeten verschijnen en u zou er opnieuw bestanden op moeten kunnen laden. Als u toegang hebt tot een Windows-computer, probeer deze dan uit om te controleren of deze correct werkt.

Wat te doen als de bovenstaande stappen niet werken?

Als de bovenstaande stappen uw USB-station niet repareren, probeer dan het volgende:

 1. Open een terminalvenster door op te drukken CTRL+ALT+T tegelijkertijd. U kunt ook op de drukken super sleutel op het toetsenbord (Windows-toets) en zoek naar TERMIJN in het Ubuntu Dash-zoekvak. Wanneer het pictogram verschijnt, selecteert u het.

 2. Voer de volgende opdracht in de terminal in, ter vervanging: /dev/sdb met het pad naar de probleemschijf: dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=2048

  Hiermee worden alle gegevens en alle partities volledig van de USB-drive gewist. De opdracht kost tijd om uit te voeren, omdat het een indeling op laag niveau van de schijf is. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de schijf.

 3. Wanneer de opdracht dd is voltooid, gebruikt u de bovenstaande instructies om een ​​nieuwe partitietabel en partitie te maken.