Skip to content

Een Venmo-betaling annuleren

19 de juli de 2021
GettyImages 881344328 5badac10c9e77c005100039b

Wat te weten

  • Betaling aan nieuwe gebruiker annuleren: Selecteer de menu icoon en ga naar Incompleet > Betalingen. Kies naast foutieve betaling Terugnemen.
  • U kunt betalingen aan geregistreerde Venmo-accounts niet annuleren. Om geld terug te vorderen, vraagt ​​u om terugbetaling van de gebruiker die het heeft ontvangen.

Venmo-betalingsfouten zijn niet ongewoon. Misschien heb je een extra cijfer toegevoegd aan een betaling of heb je de verkeerde ontvanger gekozen. Afhankelijk van de aard van de uitwisseling, kunt u de betaling mogelijk annuleren; hier is hoe.

Een betaling aan een nieuwe gebruiker annuleren

Een nieuwe gebruikersaanduiding in Venmo betekent dat je hebt gezocht naar een e-mailadres of telefoonnummer dat geen geregistreerd Venmo-account heeft. Als je dit voor een vriend doet, hebben ze de mogelijkheid om een ​​account aan te maken en het geld te claimen. Als ze geen account aanmaken, blijft uw geld in het ongewisse. U kunt het terugvorderen met deze stappen:

  1. Selecteer de pictogram in de linkerbovenhoek van de app.

  2. Kraan Incompleet.

  3. Bekijk de Betalingen tabblad.

  4. Selecteer voor de betaling die u wilt annuleren Terugnemen.

Uw geld wordt teruggestort naar de bron die u hebt gekozen om ze te verzenden, of dat nu uw Venmo-saldo, bankrekening, bankpas of creditcard is. Afhankelijk van de gebruikte methode kan het 3-7 werkdagen duren voordat het geld terugkomt.

Een Venmo-betaling annuleren

Als je een Venmo-betaling hebt gedaan aan een geregistreerde gebruiker, staan ​​die fondsen direct in hun Venmo-saldo voor gebruik. Je kunt een betaling die je in Venmo hebt verzonden niet echt annuleren, dus je hebt een paar opties. Uw eerste (en beste) optie is om de ontvanger eenvoudigweg te vragen de betaling naar u terug te sturen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het over het algemeen wordt aanbevolen om Venmo te gebruiken met mensen die je kent, zodat als je per ongeluk $ 700 in plaats van $ 7 stuurt, je gewoon je vriend kunt vragen het terug te sturen … en dat is een waargebeurd verhaal. Als je een betaling volledig naar de verkeerde persoon hebt gestuurd, moet je ze eerst een bericht sturen en vragen of ze het terug willen sturen. Dit is veel sneller dan door het systeem van Venmo te gaan om hen te laten bemiddelen bij de transactie. U kunt contact opnemen met Venmo als de ontvanger niet reageert, de gebruiker en betalingsinformatie stuurt, maar er zijn geen garanties dat ze het kunnen rechtzetten. De laatste optie is alleen beschikbaar als het geld nog op het Venmo-account van de ontvanger staat en niet is gebruikt of naar de bank is overgemaakt. Als dat het geval is, kunt u Venmo verzoeken om de transactie terug te draaien; de ontvanger moet hiervoor echter nog wel toestemming geven.

Vermijd het annuleren van Venmo-betalingen

Het beste is om dit proces in het algemeen te vermijden. Controleer de gebruikersfoto voordat u iemand betaalt en zorg ervoor dat deze correct is, en wanneer u het bedrag invoert, zorg er dan voor dat u zorgvuldig typt en bevestig het bedrag (let op de komma) voordat u de transactie voltooit. Controleer alles nogmaals om er zeker van te zijn dat u geen onbedoelde fout heeft gemaakt. Nogmaals, Venmo beveelt aan dat je het alleen gebruikt met mensen die je kent, waardoor de hoofdpijn wordt geminimaliseerd door te proberen te herstellen van een van deze eenvoudige fouten.