Skip to content

Een vergadering plannen in Microsoft Teams

10 de juli de 2021
how to schedule a meeting in microsoft teams f6505d8665cf4d8486bbdcfa535794a9

Wat te weten

 • Klik op het camerapictogram > kies je camera- en microfooninstellingen > Word nu lid > deelnemers toevoegen.
 • U kunt klikken Antwoord onder iemands opmerking in Teams en klik vervolgens op het camerapictogram om een ​​vergadering met die persoon te starten.
 • Iedereen kan worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering in Microsoft Teams, ongeacht het groepslidmaatschap of welke app ze hebben geïnstalleerd.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een vergadering start en plant in Microsoft Teams. De instructies verwijzen naar de Windows 10-versie, maar de stappen zijn vrijwel identiek bij gebruik van de andere versies van de app en via het web.

Snel een vergadering starten in Microsoft Teams

Maximaal 300 leden kunnen deelnemen aan een Teams-vergadering, waarin ze hun bureaublad en bestanden kunnen delen terwijl ze communiceren via webcam, microfoon of tekst. Hier leest u hoe u zo snel mogelijk een Teams-vergadering opzet.

 1. Als u een Teams-vergadering wilt opzetten, klikt u op het pictogram dat eruitziet als een filmcamera in de rechterbovenhoek van de Microsoft Teams-app.

  Als u een vergadering met een bepaalde gebruiker wilt starten als reactie op iets dat hij of zij heeft gezegd, kunt u ook op het camerapictogram klikken in de reactie-antwoordbalk die verschijnt nadat u op Antwoord op een opmerking.

 2. Voordat je Teams-vergadering begint, krijg je een scherm te zien met verschillende video- en audio-opties. Selecteer de juiste instellingen om uw webcam in of uit te schakelen en kies welke microfoon u wilt gebruiken om uw audio op te pikken.

  Verschillende instellingen gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

 3. Als je klaar bent, klik je op Word nu lid.

  De knop Nu deelnemen gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

 4. Uw Microsoft Teams-vergadering start onmiddellijk. U kunt deelnemers toevoegen door op namen in de lijst aan de rechterkant te klikken of door telefoonnummers of e-mailadressen in het lege veld bovenaan in te voeren. U kunt ook op het koppelingspictogram naast het tekstveld klikken om de code voor een Microsoft Teams-vergaderingsuitnodiging te kopiëren, die vervolgens in een e-mail of direct bericht kan worden geplakt.

  Deelnemers toevoegen en de link voor de huidige vergadering gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

  Afhankelijk van de machtigingen van uw groep, kunt u wel of niet mensen buiten uw organisatie uitnodigen om deel te nemen aan de Teams-vergadering. Als uw account beheerdersrechten heeft, kunt u deze privacy-instellingen wijzigen via Vergaderopties in het ellipsmenu.

 5. Zodra de Teams-vergadering aan de gang is, kunt u de pictogrammen bovenaan de Microsoft Teams-app gebruiken om te schakelen tussen de lijst met deelnemers, de tekstchat, het virtuele zwaaien of handopsteken en volledig scherm gaan.

  Tools die u tijdens een vergadering kunt gebruiken, worden gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

 6. Het beletseltekenmenu biedt u een aantal meer geavanceerde functies, zoals het toevoegen van effecten en live bijschriften aan de vergadering, het toevoegen van een aangepaste achtergrondafbeelding en het vervagen van de achtergrond. U kunt zelfs beginnen met opnemen om daarna on-demand te bekijken.

  De knop met het weglatingsteken gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

 7. De pictogrammen aan de rechterkant van het weglatingsteken kunnen worden gebruikt om uw webcam en microfoon in en uit te schakelen of een scherm vanaf uw computer te delen in Microsoft Teams.

  Extra besturingselementen voor vergaderingen gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

 8. Wanneer u klaar bent om de Teams-vergadering te verlaten, klikt u op Laten staan.

  De knop Verlaten gemarkeerd in Microsoft Teams voor Windows 10.

Een vergadering plannen in teams

Naast het starten van een vergadering die vrijwel direct begint, is het ook mogelijk om met Microsoft Teams een bijeenkomst te plannen voor een vast tijdstip in de toekomst. Geplande vergaderingen kunnen handig zijn als uw organisatie dagelijks of wekelijks moet communiceren.

Een vergadering plannen in de Microsoft Teams-app op Windows 10.

Een van de voordelen van het vooraf plannen van vergaderingen in Microsoft Teams is dat de vergadering automatisch wordt toegevoegd aan de groepsplanning, die gemakkelijk kan worden bekeken door alle deelnemers in de dagen, weken of maanden voorafgaand aan het gesprek.

Microsoft Teams-tool voor agendaplanning.

Het proces voor het plannen van een Teams-vergadering vereist het gebruik van de Microsoft Teams-agendafunctie. Agenda’s zijn ingebouwd in de Microsoft Teams-service en zijn zowel op internet als via de verschillende Microsoft Teams-apps toegankelijk.