Skip to content

Een verloren telefoon terugvinden met Google Home

14 de juli de 2021
GettyImages 1728886521 813bb1eff9384d02857be73f1bed6792

Je telefoon kwijtraken is nooit een goed gevoel, maar het kan vooral frustrerend zijn als je weten dat het in huis is en je het nog steeds niet kunt vinden. Je Google Home- of Google Home Mini-speaker kan helpen! Volg deze stappen om in te stellen en de volgende keer dat je telefoon onder de bank valt, hoef je alleen maar “OK ​​Google, zoek mijn telefoon” te zeggen. Er zijn enkele basisvereisten om de opdracht “Zoek mijn telefoon” te laten werken. Uw telefoon moet:

 • Wees ingeschakeld.
 • Wees aangemeld bij Google.
 • Wi-Fi of mobiele dataservice hebben.
 • Laat uw telefoonnummer aan uw Google-account koppelen.

Voordat je je telefoon (weer) kwijtraakt, moet je je apparaat instellen om te worden verbonden met je Google Home of Google Home Mini. Dit verschilt enigszins tussen Android-apparaten en Apple, maar het is mogelijk om de functie “Find My Phone” met beide apparaten te gebruiken. Als meer dan één persoon je Google Home- of Google Home Mini-speaker gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je Voice Match hebt ingeschakeld. Dit is gedaan in Instellingen > Google Assistent-services > Stem Match. Zo herkent je speaker je stem en belt hij het juiste telefoonnummer.

Zoek mijn telefoon op Google Home met een Android-apparaat

Het instellen van uw Google Home of Google Home Mini om uw telefoon te bellen vereist slechts een paar stappen voor Android-gebruikers.

 1. Toestaan ​​dat uw telefoon zichtbaar is op Google Play. Ga naar play.google.com/settings en onder Zichtbaarheid zorg ervoor dat er een vinkje verschijnt naast Weergeven in menu’s waarmee uw apparaat kan worden gezien.

 2. Test het uit door ‘Hey Google, vind mijn telefoon’ te zeggen tegen de dichtstbijzijnde Google Home- of Google Home Mini-speaker. Uw spreker zal dit bevestigen door u te vragen of hij het nummer moet bellen dat eindigt op de laatste vier cijfers van het nummer dat aan uw Google-account is gekoppeld. Zeg ‘Ja’ en Google Home belt je telefoon. Een bijzonder leuke functie voor Android-apparaten is dat je telefoon overgaat, zelfs als deze aan staat Niet storen modus.

Zoek mijn telefoon op Google Home met een Apple-apparaat

Een Apple-apparaat vereist iets meer instellingen dan een Android, maar “Ok Google, vind mijn telefoon”, zal nog steeds voor u werken. Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw apparaten kunnen worden gevonden wanneer uw telefoon de volgende keer afdwaalt. Apple-apparaten kunnen verbinding maken met Google Home en Google Home Mini door de Google Assistent-app te downloaden. Siri is geweldig, maar als je een Google Home-apparaat hebt, kan deze verbinding handig zijn.

 1. Zorg ervoor dat uw telefoonnummer is gekoppeld aan uw Google-account. Om te controleren of je de Google Assistent-app opent, klik je op de Profielpictogram in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op het Google-profiel dat u beheert en selecteer Beheer uw Google-account. Uw telefoonnummer wordt vermeld onder: Persoonlijke informatie en privacy.

  Screenshots die laten zien hoe je je telefoonnummer zichtbaar maakt voor Google Home op iPhone

 2. Als je dat nog niet hebt gedaan, stel dan in Stem Match door naar te gaan Instellingen in de Google Assistent-app.

 3. Test het uit door ‘Hey Google, vind mijn telefoon’ te zeggen tegen de dichtstbijzijnde Google Home- of Google Home Mini-speaker en zeg ‘Hey Google, vind mijn telefoon’. Uw spreker zal dit bevestigen door u te vragen of hij het nummer moet bellen dat eindigt op de laatste vier cijfers van het nummer dat aan uw Google-account is gekoppeld. Zeg ‘Ja’ en Google Home belt je telefoon.

Als je beltoon is ingeschakeld, zou je Apple-apparaat nu moeten rinkelen, wachtend op je om het van onder je bed of de onderkant van je rugzak te redden. Hij trilt echter alleen als je aan staat Niet storen of Stil modi. Gelukkig telefoon jacht!