Skip to content

Een verloren Windows Live Hotmail-wachtwoord resetten

17 de februari de 2023
how to reset your microsoft account password 2624953 5b1d60243de4230037ab0966

Wat te weten

 • Open Vooruitzichten in uw webbrowser en selecteer Aanmelden.
 • Voer uw e-mailadres in, selecteer Volgendeen selecteer Wachtwoord vergeten.
 • Volg de instructies op het scherm om uw identiteit te verifiëren en uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het is eenvoudig om uw Hotmail-wachtwoord opnieuw in te stellen als u het bent vergeten. Misschien is het te lang geleden dat u uw e-mail voor het laatst heeft gebruikt en heeft u moeite het wachtwoord te onthouden. Ongeacht de reden voor het opnieuw instellen van uw Hotmail-wachtwoord, u kunt Outlook.com gebruiken om dit te doen. Het is niet mogelijk om uw Hotmail-wachtwoord op te halen, aangezien Microsoft uw wachtwoord niet naar u zal verzenden. In plaats daarvan moet u uw wachtwoord opnieuw instellen, waarbij u het oude wachtwoord verwijdert en een nieuw wachtwoord naar keuze krijgt.

Routebeschrijving

Het opnieuw instellen van een Hotmail-wachtwoord is net zo eenvoudig als het opnieuw instellen van het wachtwoord van een Microsoft-account: volg gewoon de instructies om uw identiteit te verifiëren en een nieuw e-mailwachtwoord te krijgen.

 1. Open Outlook.com in uw webbrowser en selecteer Aanmelden.

 2. Voer uw Hotmail-e-mailadres in en kies vervolgens Volgende.

  Screenshot van de aanmeldingspagina van Outlook.com

 3. Selecteer de Wachtwoord vergeten link onderaan de Voer wachtwoord in doos.

  Screenshot van de link Wachtwoord vergeten op Outlook.com

 4. Selecteer Toon meer verificatiemethoden.

  Screenshot van Toon meer verificatiemethoden

 5. Kies een geschikte optie uit die lijst:

  • De e-mailoptie stuurt een link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord naar het geregistreerde e-mailadres. U moet het volledige adres invoeren om deze methode te gebruiken.
  • De sms-optie stuurt een sms-bericht om u te helpen bij het inloggen. Typ de laatste vier cijfers van uw telefoonnummer om het te gebruiken.
  • Een andere optie, als je dit in het verleden hebt ingeschakeld, is om de authenticator-app te gebruiken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

  Als u geen toegang heeft tot een van de verificatieopties, selecteert u Ik heb geen van deze. U wordt door het proces geleid om uw account te herstellen.

  Screenshot van verificatieopties

 6. Selecteer Code verzendenals je de e-mail- of sms-optie hebt gekozen, of selecteer Volgendeals u de app gebruikt om uw Hotmail-wachtwoord opnieuw in te stellen of als u geen toegang hebt tot een van deze methoden.

 7. Volg de stappen op het scherm om het proces te voltooien.

  • U krijgt een code naar uw telefoon of e-mailaccount gestuurd die u op de webpagina moet invoeren om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Voor het gebruik van de app moet u het nummer typen dat u in de app ziet, waarna u het Hotmail-wachtwoord opnieuw kunt instellen.
  • Als u geen toegang heeft tot een van deze drie methoden, kunt u aanvullende stappen op het scherm volgen om uw identiteit te verifiëren en een nieuw wachtwoord te krijgen.
 8. Voer een nieuw wachtwoord in beide velden op de website in en druk op Volgende om het opnieuw instellen van uw Hotmail-wachtwoord te voltooien.

Tips

Om te voorkomen dat u de bovenstaande stappen moet herhalen mocht u uw wachtwoord ooit nog eens vergeten, slaat u uw nieuwe wachtwoord op in een wachtwoordbeheerder. Een wachtwoordbeheerder vereist dat u het gewoon onthoudt een wachtwoord: een primair wachtwoord. Als je dat ene wachtwoord onthoudt, kun je een lijst zien met al je andere opgeslagen wachtwoorden, inclusief je Hotmail-e-mailwachtwoord. Als je je Hotmail-account niet zo vaak meer gebruikt, en dat is de reden waarom je het wachtwoord bent vergeten, overweeg dan om e-mails die naar dat adres zijn verzonden, door te sturen naar een ander account dat je Doen gebruik en controleer vaak (zoals een Gmail- of Yahoo-account, of zelfs een ander Outlook.com-account). U hebt toegang tot de doorstuuropties via de E-mail > Doorsturen instellingen. U kunt vergelijkbare instellingen gebruiken om alleen specifieke e-mails door te sturen naar uw andere e-mailaccount. Om wachtwoordbeveiligingsmaatregelen toe te voegen aan uw Hotmail-account, gaat u naar de beveiligingsinstellingen van uw Microsoft-account en kiest u Voeg beveiligingsgegevens toe. Van daaruit kunt u een herstel-e-mailadres of een telefoonnummer toevoegen. U kunt ook een app voor identiteitsverificatie aan uw account toevoegen, herstelcodes ontvangen en meer via de pagina met aanvullende beveiligingsopties. Als u uw e-mailwachtwoord opnieuw moet instellen, kunt u een van deze methoden gebruiken om de inlogcode te verkrijgen.