Skip to content

Een verrassend aantal e-mailadressen raden

3 de juli de 2021
GettyImages 157331966 596ff252685fbe0011825781

Heb je je naam voor je e-mailadres gekozen? Heb je het e-mailadres van je bedrijf gekozen? Kies het eerste, en je hebt meestal ook het laatste gekozen: persoonlijke e-mailadressen bij bedrijven, scholen en andere organisaties zijn meestal opgebouwd uit de naam. Dergelijke e-mailadresconventies zijn natuurlijk logisch. In plaats van dat elke persoon en elk programma willekeurige reeksen moet opzoeken, kunnen e-mailadressen worden afgeleid – en aan het e-mailadres kunt u zien wie de ontvanger van een bericht is. Aangezien u deze adresschema’s kunt begrijpen, kunt u ze ook gebruiken om het e-mailadres van een contactpersoon wiens naam en bedrijf u kent te “uitvinden”.

Raad het e-mailadres van iemand

Het e-mailadres van een contact raden:

 1. Begin bij de organisatie:

  • Zoek op internet naar het bedrijf, de school of de organisatie om hun startpagina en domeinnaam te vinden. De domeinnaam is wat meestal volgt op de “www” in het adres van de startpagina; de domeinnaam in “www.levensdraad.com” is bijvoorbeeld “levensdraad.com”.
  • Kijk of je een algemeen e-mailadres kunt vinden op hun contactpagina.
  • Zoek naar e-mailadressen en, indien mogelijk, bijbehorende namen. De kans is groot dat er een patroon in de adressen zit. Het adres van Michelle Lagrande kan bijvoorbeeld [email protected], [email protected] of [email protected] zijn.
  • Goede plaatsen om typische e-mailadressen te vinden zijn contactpagina’s en persberichten. U kunt ook proberen de domeinnaam of het bedrijf op internet of in nieuwsgroepen te zoeken om adressenpatronen te vinden.
 2. Als je een patroon van een e-mailadres hebt gevonden en de volledige naam van je contactpersoon kent:

  • Leg de stukjes bij elkaar om het meest waarschijnlijke adres te vormen. Als het adres van Michelle Lagrande [email protected] is en je contactpersoon Maxwell Lepetit heet, probeer dan [email protected].
 3. Als er geen patroon zichtbaar is, probeer dan gebruikelijke manieren om e-mailadressen te maken:

 4. Dat is het!

Als u geen adresformaat vindt en alle gissingen mislukken:

 • Vraag om contactgegevens:
  de collega’s van uw contactpersoon als u die te pakken kunt krijgen
 • een contactpersoon voor algemene doeleinden (e-mail, webformulier of telefoon).
 • Wees voorbereid op het hebben van veel relevante informatie en om jezelf te authenticeren. Vooral de belangrijkste contacten staan ​​gelukkig niet te springen om willekeurig informatie te verstrekken.

Voor mensen die niet bij een bedrijf werken:

 • Soms kun je hun gebruikersnaam bij een nieuwe e-mailservice of internetprovider raden aan de hand van hun gebruikersnaam bij een andere e-mailservice, sociale netwerksite of instant messaging-serviceprovider aan de hand van hun gebruikersnaam op een andere e-mailservice, sociale netwerksite of instant messaging-service.
 • “Michellelg” bij Yahoo! Instant Messenger kan bijvoorbeeld “[email protected]” zijn.