Skip to content

Een videocamera gebruiken

11 de juli de 2021
ifa 2011 consumer technology trade fair 123373921 57b621625f9b58cdfdc82094

Wat te weten

  • Tip #1: Doe het rustig aan met de zoom. Constant in- en uitzoomen maakt kijkers misselijk.
  • Tip 2: Gebruik een statief. Zelfs je ademhaling is genoeg om de video schokkerig te maken zonder.
  • Tip #3: Maak extra video. Een beetje extra video die kan worden bewerkt, is veel beter dan niet genoeg video.

Dit artikel bevat basiscamcordertips voor nieuwkomers op de camcorder.

Een videocamera gebruiken: basistips voor camcorders

Als je nog nooit video hebt opgenomen met een camcorder, kan het maken van je eerste video een beetje intimiderend zijn. Veel nieuwe camcordergebruikers maken fouten waardoor hun video’s onleesbaar worden. Hier zijn enkele basistips voor het maken van camcorders waarmee u fantastische video’s kunt maken telkens wanneer u uw camcorder uit de kast haalt.

Bekijk de zoom

Over het algemeen wil je bij het opnemen van een video de tijd dat je in- en uitzoomt beperken, maar veel nieuwe camcordergebruikers zoomen constant in en uit. Video’s die op deze manier zijn gemaakt, maken kijkers meestal misselijk van de constante beweging. Het is een goed idee om de zoom op uw camcorder te gebruiken, maar probeer deze alleen te gebruiken wanneer u deze nodig heeft. Een goede langzame, stabiele zoom op een onderwerp is meestal ook veel leuker om naar te kijken dan een snelle zoom in een onderwerp.

De meeste camcorders hebben zowel optische als digitale zoom. De digitale zoom op uw camcorder vergroot alleen de afzonderlijke pixels in uw video in plaats van dichter bij uw onderwerp te komen. Het resultaat? De meeste video’s die met een digitale zoom zijn gemaakt, zien er vervormd uit. Als u een digitale zoom op uw camcorder heeft, wilt u deze zo min mogelijk gebruiken. Misschien wilt u het zelfs uitschakelen, zodat u het niet per ongeluk gebruikt tijdens het opnemen. Dit kan de kwaliteit van je video’s drastisch verhogen.

Neem een ​​statief mee

De kans is groot dat je video hebt gezien die is opgenomen door iemand die geen statief had. Handheld video ziet er meestal geweldig uit voor de eerste paar minuten. Als de persoon die de video opneemt moe wordt, begint de video er slechter uit te zien. Je beweegt van nature lichtjes op en neer als je ademt. Als u een camcorder vasthoudt, wordt die beweging overdreven op video en kan het lijken alsof u op en neer springt terwijl u uw camcorder vasthoudt. In dezelfde lijn, als je een video uit de hand fotografeert, wil je ervoor zorgen dat de beeldstabilisatie op je camcorder is ingeschakeld. Beeldstabilisatie helpt de bewegingen die uw camcorder maakt gelijkmatig te maken en minimaliseert trillingen in uw voltooide video.

Sla de speciale effecten over

De meeste camcorders worden nu geleverd met enkele ingebouwde effecten. Hoewel dingen als wipes en fades geweldig kunnen zijn in je voltooide video, is het beter om ze toe te voegen aan een videobewerkingsprogramma nadat je klaar bent met fotograferen. Als je effecten toevoegt tijdens het fotograferen, zit je er voor altijd aan vast. Als je bijvoorbeeld het verjaardagsfeestje van je kind in zwart-wit fotografeert, heb je nooit de mogelijkheid om het in kleur te bekijken. Als je de achterkant en het wit toevoegt in een videobewerkingsprogramma, kun je het eenvoudig verwijderen als je besluit dat je het toch in kleur wilt.

De lichten aandoen

Camcorders hebben doorgaans moeite met het opnemen van video in donkere gebieden. Als je de mogelijkheid hebt om meer lichten aan te doen waar je bent, doe het dan. Hoe helderder het gebied dat u opneemt, hoe beter. De witbalans van uw camcorder kan ook helpen bij verschillende lichtomstandigheden. Overweeg dit te doen wanneer u de lichtomstandigheden of kamers verandert met uw camcorder.

Koop een microfoon

Microfoon met rode achtergrond

De meeste ingebouwde camcordermicrofoons zijn behoorlijk waardeloos als het gaat om het opnemen van audio. Als je een plek hebt om er een op je camcorder aan te sluiten, overweeg dan om een ​​kleine lavaliere-microfoon aan te schaffen. Een lavaliere is een kleine microfoon die op de kleding van je onderwerp wordt geklikt en je audio veel beter kan laten klinken. Ze kunnen meestal vrij goedkoop worden gekocht en zijn de investering zeker waard voor de verbetering van de geluidskwaliteit.

Extra video opnemen

Bij de meeste camcorders duurt het een paar seconden voordat de opname begint nadat u op de opnameknop hebt gedrukt. Geef jezelf daarom een ​​seconde of twee nadat je bent begonnen met opnemen voordat een onderwerp begint te praten of een gebeurtenis begint. Evenzo, geef jezelf een paar seconden nadat een gebeurtenis is afgelopen voordat je stopt met opnemen. Het is veel beter om te veel video te hebben en de stukjes die je niet wilt eruit te halen, dan aan het eind van de dag te weinig. De tips in dit artikel zijn van toepassing op elke camcorder.