Skip to content

Een voettekst verwijderen in Google Documenten

1 de juli de 2021
google docs header footer remove 351ccbc6d4df4b409fe336e5261ddd74

Wat te weten

 • Bureaublad: dubbelklik op het kop- of voettekstgedeelte. Ga naar Opties > Voettekst verwijderen of Koptekst verwijderen.
 • Mobiel: gebruik het menu met drie stippen rechtsboven om te kiezen Afdrukopmaak, tik op de knop Bewerken, selecteer de kop- of voettekst en wis deze.

In dit artikel wordt beschreven hoe u kop- en voetteksten in Google Documenten kunt verwijderen vanaf een desktopcomputer en de mobiele app.

Een kop- of voettekst verwijderen

Verwijderen houdt in dat u dat gedeelte van het document opent en de verwijderoptie gebruikt. De Google Docs website en mobiele app gaan hier op verschillende manieren mee om.

Van de website

Op de website kunt u kop- en voetteksten in een paar snelle stappen verwijderen.

 1. Zoek de pagina met de kop- of voettekst die u wilt verwijderen. Als het op elke pagina hetzelfde is, kies er dan gewoon een.

 2. Dubbelklik op de kop- of voettekstsectie.

 3. Gebruik de Opties menu naar rechts om te selecteren Koptekst verwijderen of Voettekst verwijderen.

Van de app

Het verwijderen van kop- en voetteksten in de mobiele Google Docs-app is net zo eenvoudig als op een desktop.

 1. Open het document en gebruik het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek om te kiezen Afdrukopmaak.

 2. Tik onderaan op de knop Bewerken.

 3. Selecteer de kop- of voettekst die u wilt verwijderen en wis deze. Als het een afbeelding is, kun je erop tikken om de verwijderoptie te vinden.

  Google Docs Android-app verwijdert een koptekst.

 4. Tik op het vinkje linksboven om op te slaan.

Tips om te onthouden

Er zijn een paar manieren waarop Google Documenten omgaat met kop- en voetteksten, dus het is belangrijk om te weten wat er in elke omstandigheid zal gebeuren om verwarring te voorkomen: u kunt de eerste pagina van het document een andere kop- of voettekst hebben dan de andere pagina’s, en u kunt stel een andere koptekst/voettekst in voor oneven en even pagina’s. Dit is wat u moet weten:

 • Als de eerste pagina van het document een andere koptekst/voettekst gebruikt dan de andere pagina’s (bijv Andere eerste pagina vakje is aangevinkt), zal het verwijderen ervan niet verwijder het van de andere pagina’s.
 • Evenzo, als de eerste pagina een unieke kop- of voettekst gebruikt, verwijdert u deze van de tweede pagina (of derde, vierde, enz.) zullen verwijder het ook van alle andere pagina’s (behalve de eerste pagina).
 • Als de Verschillende oneven & even optie is gekozen, verwijdert het verwijderen van een kop- of voettekst deze alleen uit die reeks. Als de voetteksten voor de eerste zes pagina’s bijvoorbeeld: 1, Rood, 3, Rood, 5, en Rood, de voettekst verwijderen 3 zal de andere nummers wissen maar de kleuren behouden.