Skip to content

Een wachtwoord aanmaken in Windows

18 de juli de 2021
ManworkingonDesktopPC c01a9667f67f498b954a3b40e3bbcaf3

Vraagt ​​Windows u om een ​​wachtwoord wanneer uw computer opstart? Het zou moeten. Als er geen wachtwoord nodig is om toegang te krijgen tot uw account, laat u zaken zoals uw e-mailaccount, opgeslagen bestanden, enz. volledig open voor anderen bij u thuis of op het werk.

Maak een wachtwoord aan in het Configuratiescherm

Ervan uitgaande dat je Windows niet hebt geconfigureerd om automatisch in te loggen, is de kans groot dat je gewoon geen wachtwoord hebt ingesteld voor je Windows-account. U moet dit corrigeren door nu een wachtwoord aan te maken. U kunt er een maken vanuit het Configuratiescherm. Als je dat eenmaal hebt gedaan, moet gebruik het om vanaf dat moment in te loggen bij Windows. Dat wil zeggen, tenzij u op een gegeven moment uw Windows-wachtwoord verwijdert. De specifieke stappen die u moet volgen om een ​​Windows-aanmeldingswachtwoord te maken, verschillen enigszins, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt. Zie Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke van die verschillende versies van Windows op uw computer is geïnstalleerd. Het is altijd een goed idee om een ​​wachtwoordhersteldiskette te maken nadat u een nieuw wachtwoord hebt gemaakt. Als uw wachtwoord erg complex is en u geen resetdiskette wilt maken, kunt u overwegen het op te slaan in een wachtwoordbeheerder.

Een Windows 10- of Windows 8-wachtwoord maken

 1. Configuratiescherm openen. De eenvoudigste manier om dat te doen in Windows 10 is door het uitvoeren van controle vanuit het menu Start of het dialoogvenster Uitvoeren. Gebruik in Windows 8 het Power User Menu door op te drukken Win+X.

 2. Selecteer Gebruikersaccounts (Windows 10) of Gebruikersaccounts en veiligheid familie (Windows 8).

  Gebruikersaccounts in het Configuratiescherm

  Als u de applets bekijkt aan de hand van hun pictogrammen in plaats van in de categorieweergave op Windows 10, gaat u verder met stap 4 nadat u hebt gekozen: Gebruikersaccounts. Als u in deze weergave Windows 8 gebruikt, ziet u deze optie niet eens; Open Gebruikersaccounts in plaats daarvan en ga dan naar stap 4.

 3. Open Gebruikersaccounts.

  Gebruikersaccounts in de applet Gebruikersaccounts

 4. Kiezen Wijzigingen aanbrengen in mijn account in pc-instellingen.

  Wijzigingen aanbrengen in mijn account in pc-instellingen

 5. Selecteer Aanmeldingsopties van links.

  Aanmeldingsopties in Instellingen

 6. Onder de Wachtwoord gebied, kies Toevoegen.

  Knop Toevoegen in Aanmeldingsopties

 7. Voer het nieuwe wachtwoord in de eerste twee tekstvelden in. U moet het twee keer doen om ervoor te zorgen dat u het wachtwoord correct typt.

 8. In de Wachtwoordhint veld, voer iets in dat u zal helpen het wachtwoord te onthouden als u het vergeet, en selecteer vervolgens De volgende.

  Veld met wachtwoordhint en knop Volgende in Een wachtwoord maken

 9. Raken Af hebben om de nieuwe wachtwoordconfiguratie te voltooien.

  Voltooien in Maak een wachtwoord aan

 10. Je kunt nu alle vensters verlaten die je hebt geopend om het wachtwoord te maken, zoals Instellingen of PC-instellingen.

Een Windows 7- of Windows Vista-wachtwoord aanmaken

 1. Open Controlepaneel vanuit het Start-menu.

 2. Selecteer Gebruikersaccounts en veiligheid familie (Windows 7) of Gebruikersaccounts (Windows Vista). Als u deze link niet ziet tijdens het maken of opnieuw instellen van uw wachtwoord in Windows 7, komt dat omdat u het Configuratiescherm gebruikt in een weergave die alleen pictogrammen of koppelingen naar de applets toont, en deze is niet inbegrepen. Open Gebruikersaccounts in plaats daarvan en ga dan verder met stap 4.

 3. Kiezen Gebruikersaccounts.

  Windows 7 Gebruikersaccounts en Family Safety-scherm in het Configuratiescherm

 4. In de Breng wijzigingen aan in uw gebruikersaccount gebied, selecteer Maak een wachtwoord voor uw account.

  Windows 7 Gebruikersaccounts-scherm in Configuratiescherm

 5. Typ het wachtwoord dat u wilt gebruiken in de eerste twee tekstvakken.

  Maak een wachtwoord voor uw accountscherm in Windows 7

 6. Typ iets nuttigs in de Type een wachtwoord hint tekstvak. Deze stap is optioneel, maar we raden u ten zeerste aan deze te gebruiken. Als u probeert in te loggen bij Windows maar het verkeerde wachtwoord invoert, zal deze hint verschijnen, hopelijk joggend uw geheugen.

 7. Kiezen Maak een wachtwoord om uw nieuwe wachtwoord te bevestigen.

 8. U kunt nu alle geopende vensters sluiten die u hebt gebruikt om de pagina voor het wijzigen van het wachtwoord te bereiken.

Een Windows XP-wachtwoord aanmaken

 1. Navigeren naar Begin > Controlepaneel.

 2. Kiezen Gebruikersaccounts. Als je in de Categorieweergave van het Configuratiescherm, moet u het opnieuw selecteren op het volgende scherm.

  Configuratiescherm van Windows XP

 3. Selecteer uw gebruikersnaam in de of kies een account om te wijzigen Oppervlakte.

  Windows XP-gebruikersaccounts in het Configuratiescherm

 4. Kies de Creëer een wachtwoord koppeling.

 5. Voer in de eerste twee tekstvakken het wachtwoord in dat u wilt gaan gebruiken.

  Maak een wachtwoordscherm in Windows XP

 6. Kiezen Maak een wachtwoord om uw nieuwe wachtwoord te bevestigen.

 7. Het volgende scherm zou kunnen vragen Wilt u uw bestanden en mappen privé maken?. Als er andere gebruikersaccounts op deze pc worden ingesteld en u uw persoonlijke bestanden privé wilt houden, selecteert u Ja, privé maken. Als u zich geen zorgen maakt over dit soort beveiliging of als dit account het enige account op uw pc is, kunt u ervoor kiezen Nee.

 8. U kunt nu de . sluiten Gebruikersaccounts raam en de Controlepaneel venster.