Skip to content

Een webfotogalerij maken

12 de augustus de 2021
black businesswoman working on computer 597316711 5c0053be46e0fb000130e447

Met het web en een beetje software is het gemakkelijker dan ooit om uw foto’s online met iedereen te delen, zelfs als u geen HTML kent en nog nooit eerder een persoonlijke webpagina heeft gemaakt! Er is veel software die automatisch fotogalerijen voor het web kan genereren. Veel van deze software is gratis, of u vindt deze functionaliteit ingebouwd in de grafische programma’s die u al bezit. Veel foto-editors en hulpprogramma’s voor beeldbeheer bevatten tegenwoordig functies voor webpublicatie.

Tools om uw webgalerij te automatiseren

Hieronder vindt u een overzicht van tutorials voor het maken van webfotogalerijen in populaire software, plus links naar meer software met functies voor het maken van HTML-fotoalbums en miniatuurindexpagina’s, allemaal compleet met hyperlinks en klaar om te uploaden. Met de volgende informatie en de hulp van andere gidsen heb je geen excuus om je favoriete fotocollecties niet online te delen.

  1. JAlbum: JAlbum is niet alleen redelijk geprijsd, maar zit ook boordevol functies en is compatibel met meerdere platforms. Er is nauwelijks een reden om ergens anders te zoeken.

  2. How-to’s voor het maken van een verscheidenheid aan afbeeldingen: Stapsgewijze instructies voor het maken van afbeeldingen in Photoshop.

  3. Gratis online foto-editors: vind gratis online foto-editors waarmee u uw foto’s voor het web kunt verbeteren of aanpassen.

  4. Webbewerkingssuites: Software voor het genereren van de HTML voor een webfotogalerij en webpagina’s.

  5. Hulpprogramma’s voor foto-editor voor Macintosh: Gratis software voor Macintosh waarmee u foto’s voor het web kunt bewerken.

  6. XnView-tool voor batchverwerking: Deze software kan een verscheidenheid aan grafische verwerkingstaken automatiseren en bevat functies voor het maken van webgalerijen.

  7. Gratis beeldhostingsites voor fotobloggen: Als je geen zin hebt in het gedoe van HTML en FTP, is het opzetten van een fotoblog (weblog) een heel gemakkelijke manier om je foto’s op het web te plaatsen.

Zoek een webhostingprovider

Nadat je je fotogalerij hebt gemaakt, moet je nog steeds een webhostingprovider vinden en de HTML-bestanden en afbeeldingen uploaden. Misschien wilt u zelfs voldoende HTML leren om uw pagina’s te verbeteren en ze meer persoonlijke flair te geven.