Skip to content

Een webpagina afdrukken

10 de augustus de 2021
GettyImages 523616612 extended 21c481761ff8412f8823c1b3734b9db5

Net zoals het mogelijk is om webpagina’s af te drukken in Google Chrome en Firefox, kunt u hetzelfde doen in de meeste andere webbrowsers. Hier leest u hoe u een artikel kunt afdrukken vanaf een website met zo min mogelijk advertenties voor elke belangrijke browser. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de desktopversies van Microsoft Edge, Internet Explorer, Safari en Opera voor verschillende besturingssystemen.

Een webpagina afdrukken in de Edge Browser

Edge is de nieuwste browser van Microsoft en vervangt Internet Explorer in Windows 10. Een webpagina in Edge afdrukken zonder advertenties:

 1. Ga naar de webpagina die u wilt afdrukken en selecteer de open boek pictogram in het URL-veld om de pagina in de insluitende lezer te openen. U kunt ook de sneltoets gebruiken Ctrl+P+R om de huidige pagina in de insluitende lezer te openen.

  Het Reader-pictogram in Edge

 2. Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van de Edge-browser en kies Afdrukken uit het vervolgkeuzemenu.

  De opdracht Afdrukken in Edge

 3. Kies uw printer en voorkeuren in het dialoogvenster en selecteer vervolgens Afdrukken.

  Afdrukopties in de Microsoft Edge-browser

  Als u alleen een PDF-kopie van de webpagina wilt opslaan, kiest u Opslaan als PDF onder Afdrukken.

Een website afdrukken in Internet Explorer

Hoewel Internet Explorer is vervangen door Edge, gebruiken veel mensen nog steeds de oudere browser. Volg deze instructies om webpagina’s af te drukken in de desktopversie van IE 11:

 1. Ga naar de webpagina die u wilt afdrukken en selecteer de Gereedschap versnelling in de rechterbovenhoek van Internet Explorer. In de versie van Internet Explorer voor Windows 8 kunt u selecteren: Bestand > Openen in meeslepende browser om pagina’s zonder advertenties te openen.

  Het Tools-pictogram in Internet Explorer

 2. Selecteer Afdrukken > Afdrukken uit het vervolgkeuzemenu. U kunt ook de sneltoets gebruiken Ctrl+P om het dialoogvenster Afdrukken te openen.

  De opdracht Afdrukken in Internet Explorer

 3. Kies uw printer en voorkeuren in het dialoogvenster en selecteer vervolgens Afdrukken.

  Het dialoogvenster Afdrukken in Internet Explorer 11

Een website-artikel afdrukken in Safari

Safari voor Mac maakt gebruik van de standaard macOS-afdrukservices. Volg deze stappen om een ​​webpagina af te drukken met Safari:

 1. Ga naar de webpagina die u wilt afdrukken en selecteer de tekst pictogram in de linkerhoek van het URL-veld om de webpagina in Safari’s Reader te openen. Als u de Windows-versie gebruikt, gaat u naar Weergave > Lezer weergeven. Niet alle websites ondersteunen de Safari Reader.

  De Reader-knop in Safari

 2. Selecteer Bestand > Afdrukken.

  De opdracht Afdrukken in Safari

 3. Kies uw printer en voorkeuren in het dialoogvenster en selecteer vervolgens Afdrukken. U kunt een website ook opslaan als PDF in Safari.

Een webpagina afdrukken in Opera

Een website of artikel afdrukken in de Opera-browser:

 1. Open de webpagina die u wilt afdrukken en selecteer de O in de linkerbovenhoek van Opera. Ga in de versie van Opera voor Mac naar Bestand > Afdrukken.

  Het Opera-pictogram

 2. Selecteer Bladzijde > Afdrukken uit het vervolgkeuzemenu.

  Het menu Pagina en de opdracht Afdrukken

 3. Kies uw printer en voorkeuren in het dialoogvenster en selecteer vervolgens Afdrukken. Opera heeft geen lezersweergave, maar u kunt pagina’s afdrukken zonder de meeste advertenties door ervoor te zorgen dat het vakje ernaast Achtergrondafbeeldingen is niet aangevinkt.

  Het dialoogvenster Afdrukken in de Opera-browser

Andere manieren om een ​​website af te drukken zonder advertenties

Het kan zijn dat uw favoriete browser geen ingebouwde lezerweergave heeft die advertenties verwijdert. De meeste browsers ondersteunen echter extensies of plug-ins die kunnen worden gebruikt. Als u geen reader-plug-in kunt vinden, overweeg dan een van de vele adblockers.