Skip to content

Een websitelink (URL) e-mailen

18 de juni de 2021
URL by Kay ePlus GettyImages 171584161 56a1c33f3df78cf7726db59d

Wat te weten

 • Een link kopiëren: Klik met de rechtermuisknop of houd een link ingedrukt om deze te kopiëren, of markeer de URL en druk op Ctrl+C (Windows) of Opdracht+C (macOS).
 • Om de webpaginalink in een e-mailclient te verzenden: Plak de gekopieerde URL rechtstreeks in het bericht voordat u het verzendt.
 • Of sluit de link in Gmail in: Markeer de ankertekst, selecteer Link invoegen (het kettinglinkpictogram) in het onderste menu en plak vervolgens de URL.

De instructies in dit artikel leggen uit hoe u een koppeling in een e-mail verzendt met een e-mailclient (zoals Microsoft Outlook, Gmail, Windows Live Mail, Thunderbird of Outlook Express).

Een URL kopiëren

U kunt een websitekoppeling in de meeste desktopwebbrowsers en andere programma’s kopiëren door met de rechtermuisknop te klikken of de koppeling ingedrukt te houden en de kopieeroptie te kiezen. Als u een webbrowser gebruikt, bevindt de URL zich helemaal bovenaan het programma, waarschijnlijk boven of onder de geopende tabbladen of bladwijzerbalk. De link zou er ongeveer zo uit moeten zien, met http:// of https:// helemaal aan het begin: https://www.levensdraad.com/send-web-page-link-hotmail-1174274

Mogelijk moet u in de adresbalk van uw browser klikken om de volledige URL te zien. De Chrome-browser geeft bijvoorbeeld het voorvoegsel http of https pas weer als u de tekst in de adresbalk hebt geselecteerd. U kunt ook de URL-tekst selecteren en vervolgens de Ctrl+C (Windows) of Command+C (macOS) sneltoets om deze naar het klembord te kopiëren.

Een webpagina-link e-mailen

Nu de websitelink is gekopieerd, plakt u deze gewoon rechtstreeks in uw e-mailprogramma. De stappen zijn identiek, ongeacht het programma dat u gebruikt:

 1. Klik met de rechtermuisknop of tikken en vasthouden binnen de hoofdtekst van het bericht.

 2. Kies de Plakken optie om de URL in de e-mail in te voegen.

 3. Verstuur de e-mail zoals gewoonlijk.

De bovenstaande stappen zullen de link als tekst invoegen, net zoals je ziet in het bovenstaande voorbeeld dat naar deze pagina linkt. Het is voor elke e-mailclient anders om een ​​hyperlink te maken die de URL daadwerkelijk koppelt aan specifieke tekst in het bericht. We gebruiken Gmail als voorbeeld:

 1. Selecteer de tekst waaraan de link moet worden verankerd.

 2. Selecteer de Link invoegen uit het onderste menu in het bericht (het lijkt op een kettingschakel).

  Gmail selecteer de optie om een ​​link in te voegen

 3. plak de URL in de webadres sectie.

  Gmail link-URL invoeren

 4. druk op OK om de URL aan de tekst te koppelen.

 5. Verstuur de e-mail zoals gewoonlijk.

  Gmail-bericht met toegevoegde URL

Bij de meeste e-mailclients kunt u links delen via een vergelijkbare optie genaamd Koppeling of Koppeling invoegen. Met Microsoft Outlook kunt u bijvoorbeeld URL’s e-mailen van de Invoegen tabblad, via de Koppeling optie in de Links sectie.