Skip to content

Een Windows 7-upgrade nodig? Hier is een stapsgewijze handleiding

10 de juli de 2021
GettyImages 1138992851 54d8892143e04fdea0b64ea4666b2f60

Als u liever vasthoudt aan de technologie die u kent, wilt u misschien upgraden van een verouderde versie van Windows, zoals Windows XP of Windows Vista, naar een minder verouderde versie van Windows, zoals Windows 7. Vanaf januari 2020 Microsoft ondersteunt Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen. Dit artikel blijft beschikbaar voor archiefdoeleinden. Voordat XP-gebruikers halsoverkop in een upgrade duiken, moeten ze zich ervan bewust zijn dat ze geen “in-place” upgrade naar Windows 7 kunnen doen; dat wil zeggen, ze kunnen XP niet op hun computer laten staan ​​en er Windows 7 overheen installeren, zoals Vista-gebruikers dat wel kunnen. Upgraden voor XP-gebruikers betekent het verwijderen van het oude besturingssysteem en het installeren van een nieuw exemplaar van Windows 7.

Stappen voor het upgraden naar Windows 7

Dit is wat u moet doen om te upgraden van Windows XP of Windows Vista naar Windows 7:

  • Gebruik de upgrade-adviseur: Microsoft’s gratis Upgrade Advisor is een essentieel hulpmiddel om te downloaden en te installeren voordat u een upgrade naar Windows 7 uitvoert. De Upgrade Advisor vertelt u welke stappen u moet nemen voordat u een upgrade uitvoert, inclusief of uw computer voldoet aan de hardwarespecificaties die nodig zijn voor Windows 7 (bijvoorbeeld processors , en geheugen en grafische kaarten), welke nieuwe stuurprogramma’s je nodig hebt en of je programma’s hebt die niet compatibel zijn.

Sluit alle randapparatuur zoals printers, USB-drives en MP3-spelers aan voordat u de Upgrade Advisor uitvoert. Door deze apparaten aan te sluiten, kan de Upgrade Advisor ze scannen en kijken of ze werken met Windows 7, en je laten weten of je bijgewerkte stuurprogramma’s nodig hebt.

  • Maak een back-up van uw harde schijf: Dit is de belangrijkste stap die u kunt nemen. Upgrades, hoewel meestal succesvol, zijn niet zeker. Het is essentieel dat u een back-up maakt van uw documenten, afbeeldingen, video’s – alles wat u niet kwijt wilt raken – op een externe harde schijf, thumb drive, USB-drive of een online back-upservice zoals Windows OneDrive.
  • Koop een dvd in plaats van een gedownloade kopie: U wilt beslist een volledige dvd-kopie van Windows 7 in plaats van een kopie van internet te downloaden en die gedownloade kopie te gebruiken om te upgraden. Als je upgrade fout gaat, of als je het besturingssysteem om de een of andere reden opnieuw moet installeren, heb je pech, tenzij je de dvd hebt.
  • Gebruik geen illegale kopie: Het geld dat u bespaart door een illegale, gratis kopie te gebruiken, is uiteindelijk niet de moeite waard. Illegale kopieën komen niet in aanmerking voor upgrades, fixes en patches, dus als er iets misgaat met uw illegale kopie van Windows 7, kunt u geen hulp krijgen van Microsoft.