Skip to content

Een Xbox Series X- of S-controller aansluiten op een iPhone

10 de juli de 2021
how to connect an xbox series x or s controller to an iphone 5088288 281601be248e441d8ead4e981d80f0c3

Wat te weten:

 • Houd de kleine knop bovenaan de controller ingedrukt totdat de Xbox-knop begint te knipperen om Bluetooth-koppeling in te schakelen.
 • Tik op je iPhone op Instellingen > Bluetooth, selecteer je controller en tik op Paar.
 • Je kunt games streamen naar de Xbox-app vanaf je gameconsole en spelen. Niet alle iPhone-games zijn compatibel met controllers.

Dit artikel leert je hoe je een Xbox Series X- of S-controller aansluit en gebruikt met je iPhone. Op Android? Je kunt ook een Xbox Series X- of S-controller aansluiten op je Android-smartphone.

De Xbox Series X- of S-controller aansluiten op een iPhone

Met zoveel games beschikbaar op iPhone en de mogelijkheid om je gameconsole te streamen via de Xbox-app, is het handig om een ​​traditionele gamecontroller te kunnen gebruiken om de actie te besturen. Hier leest u hoe u de Xbox-controller op de iPhone aansluit of, in het bijzonder, hoe u een Xbox Series X- of S-controller op uw iPhone aansluit.

Opmerking:

Deze instructies werken ook met alle Bluetooth-compatibele Xbox One-controllers en de Xbox Elite Wireless Controller Series 2.

 1. Zet je Xbox Series X- of S-controller aan door het Xbox-logo in het midden van de controller ingedrukt te houden.

 2. Houd de kleine knop bovenaan de controller ingedrukt totdat de Xbox-knop begint te knipperen.

 3. Tik op je iPhone op Instellingen.

 4. Kraan Bluetooth.

 5. Je Xbox-controller zou nu moeten verschijnen als een van de apparaten om te koppelen.

 6. Tik op de naam van de Xbox-controller.

 7. Kraan Paar.

 8. De controller is nu gekoppeld aan je iPhone.

Hoe u uw Xbox Series X- of S-controller loskoppelt van uw iPhone

Wil je je Xbox Series X- of S-controller loskoppelen als je klaar bent met spelen? Hier leest u wat u moet doen op uw iPhone.

Opmerking:

Je kunt ook de gloeiende Xbox-knop op de controller een paar seconden ingedrukt houden om hem uit te schakelen.

 1. Open Controle Centrum op je iPhone door vanaf de rechterbovenhoek van je iPhone naar beneden te vegen.

 2. Houd de ingedrukt Bluetooth pictogram in het kwadrant linksboven van Controle Centrum.

 3. Kraan Bluetooth om de regelaar los te koppelen.

  Vereiste stappen om een ​​draadloze controller los te koppelen via het Control Center van de iPhone

 4. Kraan Bluetooth om de Bluetooth-verbinding weer in te schakelen. De controller is uitgeschakeld totdat je de Xbox-knop weer ingedrukt houdt.

Wat kan ik doen met de Connected Controller?

Vraag je je af wat je moet doen nu je je Xbox Series X/S-controller hebt aangesloten op je iPhone? Hier zijn enkele tips over wat u er wel en niet mee kunt doen.

 • Het is mogelijk om je Xbox-games naar je iPhone te streamen. Sluit een controller aan en laad de Xbox-app en je kunt je gameconsole op afstand spelen via je telefoon. Het is afhankelijk van je lokale netwerk, maar het is handig als je in een andere kamer bent of als iemand de tv bezet.
 • Je kunt elk spel spelen dat controllers ondersteunt. Dit omvat veel Apple Arcade-spellen, maar niet allemaal. Zoek naar het controllerpictogram onder de bestemmingspagina van de game om te zien of deze controllerondersteuning heeft.
 • Sommige games spelen beter met touchscreenbediening. Niet alle games spelen beter met een controller, omdat sommige zijn ontworpen met het touchscreen in gedachten. Wees bereid om te experimenteren en te zien wat voor jou het beste werkt.
 • Je kunt niet met de controller door het startscherm van je iPhone navigeren. Je kunt je Xbox-controller niet als een muis gebruiken en ermee schakelen tussen apps of menu’s onderhandelen. Het is alleen bedoeld om games mee te spelen.