Skip to content

Een Yahoo-e-mailalias maken

9 de september de 2021
yogas design 1627476 unsplash f0ce570248eb43a7accfb129c63163a4

Uw belangrijkste Yahoo Mail-account gebruikt uw Yahoo-ID in uw e-mailadres ([email protected]). Om uw Yahoo-ID te beschermen terwijl u e-mailberichten verzendt en ontvangt, kunt u een Yahoo-e-mailalias gebruiken in plaats van uw primaire Yahoo-e-mailadres.

Wat is een Yahoo-e-mailalias?

Een Yahoo-e-mailalias is gewoon een ander Yahoo-e-mailadres dat u kunt gebruiken als vermomming voor uw belangrijkste Yahoo Mail-account dat uw Yahoo-ID bevat. Dus in plaats van je [email protected] uit te geven om berichten te ontvangen of het te gebruiken in de Van: veld wanneer u berichten verzendt, zou u in plaats daarvan uw eigen [email protected] gebruiken. Alle berichten die naar uw Yahoo e-mailalias worden verzonden, worden automatisch ontvangen in uw hoofd Yahoo Mail-account. Evenzo kunnen alle berichten die u vanaf uw e-mailalias wilt verzenden, worden gedaan vanuit uw hoofd Yahoo Mail-account.

Een nieuwe e-mailalias maken op Yahoo Mail

U kunt alleen een e-mailalias maken op Yahoo Mail door deze te openen vanuit een webbrowser (niet de mobiele Yahoo Mail-apps voor iOS en Android). Eenmaal gemaakt via internet, kunt u echter via de app berichten ontvangen en bekijken die naar de e-mailalias zijn verzonden.

 1. Navigeer naar mail.yahoo.com in een webbrowser en meld u indien nodig aan bij uw account.

 2. Selecteer Instellingen rechtsboven.

 3. Selecteer Meer instellingen onderaan de zijbalk aan de rechterkant.

  De optie "Meer instellingen"

 4. Selecteer Brievenbussen in het verticale menu aan de linkerkant.

  De rubriek Mailboxen in Yahoo Mail-instellingen

 5. Onder de E-mailalias sectie, selecteer de Toevoegen knop.

  Een screenshot van Yahoo.com.

 6. Voer de naam van uw nieuwe e-mailalias in (zonder het gedeelte “@yahoo.com”) in het veld met het label Maak een nieuw Yahoo Mail-adres aan.

  Een screenshot van Yahoo.com.

  U kunt alleen letters, cijfers, onderstrepingstekens en punten in uw e-mailadres opnemen. U bent ook beperkt tot het bewerken van uw e-mailalias slechts twee keer in de komende 12 maanden.

 7. Selecteer de blauwe Opgericht knop. Als de door u gekozen e-mailalias al in gebruik is of niet beschikbaar is, kunt u deze niet gebruiken. U kunt een nieuwe proberen of een suggestie uit de onderstaande lijst selecteren die Yahoo zal maken op basis van uw oorspronkelijke e-mailaliaskeuze.

 8. Zodra uw e-mailalias is aangemaakt, wordt u gevraagd de volgende informatie op te geven:

  • Uw naam: Dit wordt getoond in de e-mails die je verstuurt.
  • Een beschrijving: Een korte beschrijving zoals ‘extra account’.
  • Antwoordadres: kies of u antwoorden wilt ontvangen van berichten die via de e-mailalias zijn teruggestuurd naar de e-mailalias of naar uw primaire Yahoo-e-mailadres.

  Een screenshot van Yahoo.com.

 9. Selecteer de blauwe Finish knop. U kunt slechts één e-mailalias hebben die zowel berichten kan verzenden als ontvangen. Als u ooit uw e-mailalias wilt verwijderen, selecteert u deze eenvoudig onder Brievenbussen in uw instellingen en selecteer vervolgens de rode Alias ​​verwijderen knop.

Hoe u e-mails kunt verzenden vanaf uw Yahoo e-mailalias

In tegenstelling tot sommige andere e-mailplatforms, kunt u met Yahoo Mail zowel e-mailberichten verzenden als ontvangen van uw e-mailalias. E-mailaliassen fungeren meestal alleen als doorstuur-e-mailadressen, wat betekent dat ze meestal alleen worden gebruikt voor het ontvangen van e-mail. U kunt e-mailberichten verzenden met uw e-mailalias, zowel vanuit Yahoo Mail op het web als de mobiele Yahoo Mail-app voor iOS en Android.

 1. Selecteer bij Yahoo Mail op het web de Componeren knop linksboven om een ​​nieuw e-mailbericht aan te maken.

  Een screenshot van Yahoo.com.

  Tik in de Yahoo Mail-app op de gekleurd potlood icoon rechtsonder.

 2. Je zou eens moeten zien vervolgkeuzepijl pictogram aan het einde van uw standaard e-mailadres in de Van: veld. Tik erop om alle e-mailadressen te zien die je hebt en selecteer je e-mailalias om er je e-mailadres van te maken.

  Een screenshot van Yahoo.com.

 3. Ga door met het opstellen van uw e-mail zoals u dat normaal zou doen en verzend deze wanneer u klaar bent. De ontvanger(s) zien uw e-mailalias vermeld als het e-mailadres van de afzender. Wilt u van uw e-mailalias uw standaard verzendadres maken, zodat u de bovenstaande stappen niet elke keer handmatig hoeft te doorlopen? Selecteer op internet Instellingen > … Meer instellingen > Brievenbussen > E-mail schrijven en onder Standaard verzendadres, selecteer de vervolgkeuzepijl om uw e-mailalias uw nieuwe standaard te maken.

Extra Yahoo-e-mailaliassen maken voor andere doeleinden

Met Yahoo Mail kunt u slechts één hoofd-e-mailalias hebben waarmee u zowel berichten kunt verzenden als ontvangen, maar er zijn twee andere soorten e-mailaliassen die u kunt maken voor specifieke soorten e-mailactiviteiten.

Een screenshot van Yahoo.com.

Alleen verzenden e-mailadressen

Gelegen onder de hoofd E-mailalias label in het gedeelte Mailboxen van uw instellingen, kunt u maximaal 10 extra e-mailadressen maken waarmee u berichten kunt verzenden. Selecteer gewoon Toevoegen onder Alleen e-mailadressen verzenden om een ​​e-mailadres toe te voegen. Wanneer u een nieuw bericht opstelt of beantwoordt, selecteert u gewoon de vervolgkeuzepijl in de Van: veld om uw e-mailalias voor alleen verzenden te selecteren.

Wegwerp e-mailadressen

Je zult vinden Wegwerp e-mailadressen onder Alleen e-mailadressen verzenden in het gedeelte Mailboxen van uw instellingen. Een wegwerp-e-mailadres wordt verondersteld te worden gebruikt voor het ontvangen van nieuwsbrieven van derden en helpt u de controle over privacy en spam te behouden. U kunt tot 500 wegwerp-e-mailadressen maken via verschillende services, die in uw inbox worden afgeleverd, tenzij u filters instelt die in andere mappen worden bezorgd. Als u geen berichten meer wilt ontvangen van een wegwerp-e-mailadres, kunt u dit eenvoudig verwijderen.